På jakt etter noen gode lunsjtips på hjemmekontoret eller en god lettvintmiddag? Sjekk ut denne potet- og purreløksuppen med chorizo. Navnet høres kanskje litt traust ut, men den ble nydelig god. Prikken over den berømte ien er krutongene og chorizoen. De er fulle av smak, og tilfører også litt substans til retten. Fall derfor ikke for fristelsen med å utelate dem. Har du ikke chorizo kan du sprøsteke bacon eller spekeskinke.
Dette vil jeg også kalle en budsjettmiddag. Både poteter og purreløk er rimelige råvarer. Har du tørt brød er også krutonger en kjempefin måte å unngå å kaste det på. Steker du dem i ovnen på lav varme, slik at de blir tørre tvers gjennom, kan du oppbevare dem i en tett boks med lokk i lengre tid. Da er det viktig at de er helt tørre.
Ønsker du en kjøttfri variant bruker du en grønnsaksbuljong, og kan eksempelvis erstatte chorizoen med krydderstekte kikerter.
Håper du ble fristet til å teste denne potet- og purreløksuppen.