Potet- og purreløksuppe med chorizo

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Potet- og purreløksuppe

På jakt etter noen gode lunsjtips på hjemmekontoret eller en god lettvintmiddag? Sjekk ut denne potet- og purreløksuppen med chorizo. Navnet høres kanskje litt traust ut, men den ble nydelig god. Prikken over den berømte ien er krutongene og chorizoen. De er fulle av smak, og tilfører også litt substans til retten. Fall derfor ikke for fristelsen med å utelate dem. Har du ikke chorizo kan du sprøsteke bacon eller spekeskinke.

Dette vil jeg også kalle en budsjettmiddag. Både poteter og purreløk er rimelige råvarer. Har du tørt brød er også krutonger en kjempefin måte å unngå å kaste det på. Steker du dem i ovnen på lav varme, slik at de blir tørre tvers gjennom, kan du oppbevare dem i en tett boks med lokk i lengre tid. Da er det viktig at de er helt tørre.

Ønsker du en kjøttfri variant bruker du en grønnsaksbuljong, og kan eksempelvis erstatte chorizoen med krydderstekte kikerter.

Håper du ble fristet til å teste denne potet- og purreløksuppen.

Potet- og purreløksuppe med chorizo

5.0 fra 1 vurdering
Type rett: Middag, LunsjNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

5

minutter
Koketid

20

minutter
Totalt

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1 stk purreløk

  • 1 ss olivenolje

  • 1 stk sjalottløk

  • 1 fedd hvitløk

  • 250 gram melne poteter

  • 5 dl kyllingbuljong eller grønnsaksbuljong

  • 1 dl kremfløte

  • Salt og pepper

  • Garnityr
  • 50 gram chorizo

  • krutonger

  • friske urter

Fremgangsmåte

  • Skjær purreløken i to på langs og skyll bort eventuell sand. Skjær løken i halve ringer og surr dem i litt olivenolje i en gryte.
  • Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløksfeddet. Skrell poteten (om du ønsker) og del den i terninger. Ha løken, hvitløken og potetene sammen med purreløken og surr videre i et lite minutt.
  • Ha i buljongen og kremfløten. La suppen koke i 15-20 minutter, til potetene er møre. I mellomtiden kan du lage krutongene, om du ikke allerede har dem klare. Til forskjell fra oppskriften satte stekte jeg krutongene på 170 grader varmluft. Da tar det ikke mange minuttene, så pass på at de ikke blir brente.
  • Skjær chorizoen i skiver og stek den kjapt i en varm stekepanne. Finhakk friske urter.
  • Kjør suppen sammen ved hjelp av en stavmikser eller blender. Smak til med salt og pepper.
  • Server suppen med et dryss av stekt chorizo, krutonger og friske urter. Håper det smaker!

Notater

  • Glutenfri dersom du utelater krutongene. Sjekk at buljongen og chorizoen ikke inneholder spor av gluten.
  • Melkefri ved å velge et melkefritt alternativ til kremfløte. Sjekk at buljongen og chorizoen ikke inneholder spor av melk.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*