Potetsalat med brokkoli og granateple

Lages på: 30-40 minutter Nivå: Enkel

Lun potetsalat med brokkoli og granateple

Mens man i den klassiske potetsalaten gjerne bruker rømme og majones, så har jeg denne gangen laget en potetsalat med oljedressing, med brokkoli og granateple. Altså en potetsalat uten rømme og majones. Dette til stor glede for samboeren, som ikke er så glad i den tradisjonelle varianten. Har du allerede ferdigkokte poteter så er denne salaten laget på kort tid.

Potetsalaten passer godt både til grillmat eller som et spennende innslag på koldtbordet. Ønsker du en mer tradisjonell utgave så har jeg også en oppskrift på en mer tradisjonell potetsalat eller potetsalat med eple. Selv serverte jeg potetsalaten til indrefilet. Jeg kokte 500 gram poteter, noe som bør holde til 3-4 personer dersom du også har planer om å servere den med kjøtt.

Servér potetsalaten til stekt kjøtt eller fisk. Siden den allerede er rik på grønnsaker så syntes jeg det ikke var nødvendig med annen type tilbehør i tillegg.

Biff servert med lun potetsalat

Håper potetsalat med brokkoli og granateple faller i smak!

Banner - Mat du blir glad av

Potetsalat uten majones og rømme

0.0 fra 0 vurderinger
Type rett: TilbehørNivå: Enkel
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Koketid

20

minutter
Totalt

35

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Potetsalat
  • 500 gram poteter

  • 3 stk vårløk

  • 1 stk brokkoli

  • 1 pakke reddiker

  • 1 stk granateple

  • 1 stk eple

  • 1 neve pinjekjerner

  • Maldonsalt

  • Dressing
  • 1/2 dl olje

  • 1 ts honning

  • 1 ss hvitvinseddik

  • 1/2 stk sitron

  • 1/2 ts salt

  • Pepper

Fremgangsmåte

  • Start med å koke potetene. Bruk gjerne noen mindre poteter som krever kortere koketid, eller skjær potetene i to dersom det er litt størrelse på de. Mens potetene koker gjør du klart resten.
  • Rør sammen alle ingrediensene til dressingen i en liten skål. Smak deg frem til riktig mengde salt, sødme og syre.
  • Skyll av grønnsakene. Kutt opp vårløk og reddik i tynne skiver, mens brokkoli deles opp i små buketter. Snitt med en kniv rundt granateplet. Skill de to halvdelene fra hverandre og plukk eller bank løs granateplekjernene.
  • Når potetene er ferdigkokte avkjøler du de noen minutter. Synes du bitene er litt store kan du dele de i to eller flere biter.
  • Blant potet, vårløk, reddik, granatepler i en bolle. Fjern kjernehuset fra eplet og del det opp i terninger. Blandes inn med resten, sammen med dressingen. Strø over pinjekjerner og maldonsalt.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*