Potetsalat

Lages på: 10 minutter Nivå: Enkel
Klassisk potetsalat

I dag deler jeg en oppskrift på en enkel potetsalat. Mens jeg tidligere har delt en oppskrift på potetsalat med eple, så tenkte jeg at det var på tide å lage en klassisk variant. Har du allerede ferdigkokte poteter så lager potetsalaten fiks ferdig på under 10 minutter. I tillegg smaker den også mye bedre enn ferdigvariantene du kjøper på butikken. Har du ikke kokte poteter liggende bør du fort legge på en liten halvtime til å både koke og avkjøle potetene, før du blander de med resten.

Lurer du på hvor mye potetsalat du skal beregne per porsjon? Er det et koldtbord kan du beregne cirka 40 gram potetsalat per porsjon. Er det tilbehør til grillmat ville jeg beregnet opp mot det dobbelte. Avhengig av hvor mye annet tilbehør du også skal ha. Har du også bakte poteter, ris og saus, så behøver du mye mindre. Serverer du bare grillmat med potetsalat og salat så går det naturlig nok mye mer.

Hjemmelaget potetsalat

Her er noen tips til annet grilltilbehør:

Du finner også en rekke andre forslag til grilltilbehør på denne siden.

Banner - Mat du blir glad av

Potetsalat

4.0 fra 75 vurderinger
Type rett: TilbehørNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 300 gram kokte poteter

  • 4 stk vårløk

  • 1/2 boks lettrømme

  • 2 ss majones

  • 1 ss sitronsaft

  • ts ½ ts salt

  • ts ¼ ts pepper

Fremgangsmåte

  • Del de kokte og avkjølte potetene i terninger. Skyll og del vårløken opp i strimler.
  • Bland lettrømme, majones, sitronsaft, salt og pepper i en bolle. Vend inn poteter og vårløk, men hold av litt av vårløken. Smak deg frem til riktig mengde salt og pepper.
  • Ha potetsalaten over i en passende skål, dryss over resterende vårløk og et lite dryss pepper.
  • Settes kjøling inntil servering.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*