Potetsuppe med bacon

Potetsuppe med bacon og krutonger

Hvem av oss har ikke kokt litt for mange poteter til middag, og lurt litt på hva de kan brukes til? Det er så klart ikke noe i veien for å varme de opp til senere middager, eller så kan du lage en deilig potetsuppe med bacon. Her snakker vi kjapp middag på cirka 15 minutter. Server gjerne potetsuppen med et dryss av krutonger, slik at du også får et innslag av et sprøtt element. Tro meg, det løfter hele smaksopplevelsen.

Se også: Hvordan lage krutonger.

Har du ikke ferdigkokte poteter så er ikke det noe problem. Skrell og kutt opp potetene slik oppskriften sier. Men istedenfor å koke potetene i 5 minutter så koker du de i rundt 20 minutter (til potetene er møre).

Potetsuppen kan serveres enten som forrett eller hovedrett. Håper det smaker!

Potetsuppe med bacon

Potetsuppe

Ingredienser

  • Potetsuppe
  • 1/2 ss olivenolje
  • 1 ss smør
  • 1/2 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 kg kokte poteter
  • 6 dl kyllingkraft
  • 2 dl matfløte
  • 2-3 ss lett crème fraîche
  • 1 skvis sitronsaft
  • Salt og pepper
  • Forslag til garnityr
  • Urter (timian, persille)
  • Bacon
  • Krutonger

Fremgangsmåte

Steg 1
Finhakk løk og hvitløk, som videre surres i litt smør og olje til løken er blank og myk,
Steg 2
Skrell og kutt opp de kokte potetene i terninger og ha de sammen med løken. Tilsett kyllingkraft, kok opp, og la det koke i cirka 5 minutter.
Steg 3
Stek baconet i en varm stekepanne i mellomtiden. Legg det over på tørkepapir når det er ferdigstekt.
Steg 4
Bruk en stavmikser til å lage en jevn suppe, helt uten klumper. Tilsett matfløte og crème fraîche, og kok opp. Ha i en skvis sitron, og smak til med salt og pepper.
Steg 5
Server potetsuppen med et dryss av bacon, krutonger og ferske urter.

Superuke som skal følges – unntatt rein – min lommebok tillater nok ikke det