Proteinrike pannekaker uten hvetemel

Lages på: 40 minutter Nivå: Enkel
proteinpannekaker

Dette er oppskriften på utrolige gode og proteinrike pannekaker som utgjør den perfekte frokosten hvis man vil kose seg litt ekstra. Innholdet av egg, havregryn, kesam og cottage cheese gjør at disse pannekakene blir ekstra proteinrike.

Det er ikke tilsatt mel i denne oppskriften, noe som gjør at pannekakene kan være litt løsere enn vanlige pannekaker. Jeg pleier derfor å lage pannekakerøren veldig tykk slik at jeg kan steke de uten problemer. På grunn  av havregrynene  så vil røren bli tykkere etter hvert, la den derfor svelle i minst 15-20 minutter.

Røren holder til cirka 8 små proteinpannekaker. Pannekakene stekes på middels høy varme, og er ferdigstekte på den ene siden når du ser at røren har stivnet helt gjennom.

Tips på veien!

  • Proteinpannekake må stekes en stund før den blir skikkelig gjennomstekt. Ha derfor litt lavere varme på platen enn du vanligvis har når du steker pannekaker
  • Synes du røren  er litt lite søt kan du tilsette mer søtning (sukrin eller sukker)
  • For et glutenfritt alternativt, benytt glutenfrie havregryn.

Se hvilke andre varianter av pannekaker som ligger ute på bloggen her!

Server pannekakene med friske bær eller syltetøy, eller slik du aller best foretrekker å nyte de.

Banner - Mat du blir glad av

Frokostpannekaker uten hvetemel

4 fra 9 vurderinger
Type rett: FrokostNivå: Enkel
Porsjoner

8

porsjoner
Tilberedning

30

minutter
Steketid

15

minutter
Totalt

45

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 4 stk 4 egg

  • 1 dl 1 vaniljekesam

  • 1 ts 1 vaniljesukker

  • 2 ss 2 sukker eller annen søtning

  • 2,5 dl 2,5 store havregryn

  • 1/2 boks 1/2 mager cottage cheese

  • 1 ts 1 bakepulver

  • 1,5 dl 1,5 melk

Fremgangsmåte

  • Pisk eggene kjapt sammen med mager vaniljekesam og vaniljesukker (jeg bruker bestandig ekte vaniljesukker)
  • Tilsett deretter sukker, havregryn, mager cottage cheese og bakepulver, og kjør dette sammen med en stavmikser slik at du får en klumpfri konsistens. Rør til slutt inn melken.
  • Lar røren stå og svelle minst 20 minutter. Stek små pannekaker på medium varme i en stekepanne. Legg de ferdigstekte pannekakene oppå hverandre på et fat. Server proteinpannekakene med rømme/kesam og syltetøy. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

4 Kommentarer

  1. Denne ser kjempegod ut og skal testes:)

  2. Havregryn er jo glutenfritt i utgangspunktet?

    • Rolf-Anders Vollan

      Hei Monica, det er helt riktig at havregryn er glutenfritt 🙂 Derimot kan havre få med seg litt gluten fra andre kornslag enten fra åkeren eller i produksjonsprosessen for å lage havregryn, derfor bør man velge glutenfri havregryn dersom man skal være helt sikker på å unngå gluten.

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*