
Dette er oppskriften på utrolige gode og proteinrike pannekaker som utgjør den perfekte frokosten hvis man vil kose seg litt ekstra. Innholdet av egg, havregryn, kesam og cottage cheese gjør at disse pannekakene blir ekstra proteinrike.
Det er ikke tilsatt mel i denne oppskriften, noe som gjør at pannekakene kan være litt løsere enn vanlige pannekaker. Jeg pleier derfor å lage pannekakerøren veldig tykk slik at jeg kan steke de uten problemer. På grunn av havregrynene så vil røren bli tykkere etter hvert, la den derfor svelle i minst 15-20 minutter.
Røren holder til cirka 8 små proteinpannekaker. Pannekakene stekes på middels høy varme, og er ferdigstekte på den ene siden når du ser at røren har stivnet helt gjennom.
Tips på veien!
- Proteinpannekake må stekes en stund før den blir skikkelig gjennomstekt. Ha derfor litt lavere varme på platen enn du vanligvis har når du steker pannekaker
- Synes du røren er litt lite søt kan du tilsette mer søtning (sukrin eller sukker)
- For et glutenfritt alternativt, benytt glutenfrie havregryn.
Se hvilke andre varianter av pannekaker som ligger ute på bloggen her!
Server pannekakene med friske bær eller syltetøy, eller slik du aller best foretrekker å nyte de.

Denne ser kjempegod ut og skal testes:)
Tusen takk for hyggelig tilbakemelding:)
Havregryn er jo glutenfritt i utgangspunktet?
Hei Monica, det er helt riktig at havregryn er glutenfritt 🙂 Derimot kan havre få med seg litt gluten fra andre kornslag enten fra åkeren eller i produksjonsprosessen for å lage havregryn, derfor bør man velge glutenfri havregryn dersom man skal være helt sikker på å unngå gluten.