• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
9. august 2015

Proteinrike pannekaker uten hvetemel

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

proteinpannekaker

Dette er oppskriften på utrolige gode og proteinrike pannekaker som utgjør den perfekte frokosten hvis man vil kose seg litt ekstra. Innholdet av egg, havregryn, kesam og cottage cheese gjør at disse pannekakene blir ekstra proteinrike.

Det er ikke tilsatt mel i denne oppskriften, noe som gjør at pannekakene kan være litt løsere enn vanlige pannekaker. Jeg pleier derfor å lage pannekakerøren veldig tykk slik at jeg kan steke de uten problemer. På grunn  av havregrynene  så vil røren bli tykkere etter hvert, la den derfor svelle i minst 15-20 minutter.

Røren holder til cirka 8 små proteinpannekaker. Pannekakene stekes på middels høy varme, og er ferdigstekte på den ene siden når du ser at røren har stivnet helt gjennom.

Tips på veien!

  • Proteinpannekake må stekes en stund før den blir skikkelig gjennomstekt. Ha derfor litt lavere varme på platen enn du vanligvis har når du steker pannekaker
  • Synes du røren  er litt lite søt kan du tilsette mer søtning (sukrin eller sukker)
  • For et glutenfritt alternativt, benytt glutenfrie havregryn.

Se hvilke andre varianter av pannekaker som ligger ute på bloggen her!

Server pannekakene med friske bær eller syltetøy, eller slik du aller best foretrekker å nyte de.

Proteinpannekaker med naturlige proteiner

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 9. august 2015
  • 8 pannekaker
  • 40 min
  • Skriv ut
proteinrike pannekaker
Ingredienser
  • 4 egg
  • 1 dl vaniljekesam
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ss sukker eller annen søtning
  • 2,5 dl store havregryn
  • 1/2 boks mager cottage cheese
  • 1 ts bakepulver
  • 1,5 dl melk
Slik gjør du det
Steg 1
Pisk eggene kjapt sammen med mager vaniljekesam og vaniljesukker (jeg bruker bestandig ekte vaniljesukker)
Steg 2
Tilsett deretter sukker, havregryn, mager cottage cheese og bakepulver, og kjør dette sammen med en stavmikser slik at du får en klumpfri konsistens.
Steg 3
Rør til slutt inn melken.
Steg 4
Lar røren stå og svelle minst 15 minutter

 

 

 

Stikkord

  • Pannekaker

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Wok med saus av ingefær, hvitløk og chili
Havregrynsgrøt på 1-2-3 minutter

Relaterte innlegg

Pizza med marinert kjøttdeig
27. februar 2021

Pizza med marinert kjøttdeig

Koteletter i form
24. februar 2021

Koteletter i form

Gulrotsuppe med sprøstekte kikerter
19. februar 2021

Gulrotsuppe med sprøstekte kikerter

4 comments

  • Lisa
    12. august 2015

    Denne ser kjempegod ut og skal testes:)

    • Rolf-Anders
      12. august 2015

      Tusen takk for hyggelig tilbakemelding:)

  • Monica
    13. august 2018

    Havregryn er jo glutenfritt i utgangspunktet?

    • Rolf-Anders Vollan
      13. august 2018

      Hei Monica, det er helt riktig at havregryn er glutenfritt 🙂 Derimot kan havre få med seg litt gluten fra andre kornslag enten fra åkeren eller i produksjonsprosessen for å lage havregryn, derfor bør man velge glutenfri havregryn dersom man skal være helt sikker på å unngå gluten.

Comments are closed.

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
100delinger