Å starte dagen med nystekte pannekaker med rømme/kesam og blåbærsyltetøy er det få ting som kan måle seg med, og samboeren blir like glad hver gang jeg forteller om frokostplanene mine.
Jeg skulle egentlig legge ut denne oppskriften på proteinrike frokostpannekaker i går, men så var været så flott at jeg rett og slett prioriterte å nyte dagen utendørs. Det er nemlig noe spesielt med de første ordentlige solskinnsdagene; folk er generelt i svært godt humør og det virker som at hele Oslo trekker utendørs for å høste litt etterlengtede D-vitaminer. Så her er den da, en dag forsinket, oppskriften på proteinrike frokostpannekaker. Proteinene kommer blant annet fra egg, kesam, melk og havregryn, og metter godt og lenge. Så om du har litt ekstra tid en morgen denne uken så anbefaler jeg deg å teste de. De smaker også godt til niste og kveldsmat.

Server nystekte frokostpannekaker med lettrømme/kesam og blåbærsyltetøy, friske bær, eller slik du foretrekker å spise de. Selv holder jeg en knapp på ekstra lett rømme og blåbærsyltetøy.
Håper oppskriften på disse proteinrike pannekakene faller i smak!
Proteinrike frokostpannekaker
- 16. april 2018
- 6-8 pannekaker
- 45 min
- Skriv ut

Ingredienser
- 5 egg
- 1,5 dl mager vaniljekesam
- 2 ss honning
- 1 dl havregryn
- 3-4 ss mel
- 1 ts bakepulver
- 1/2 ts vaniljesukker
- 1 dl melk
- 1 liten boks cottage cheese
Slik gjør du det
- Steg 1
- Ha alle ingrediensene i en passe stor bolle eller i en blender. Bruk en stavmikser eller blenderen til å lage en jevn og fin røre uten klumper.
- Steg 2
- La røren stå og svelle i 15-20 minutter før du går i gang med stekingen. Du kan også lage røren kvelden i forveien og la den stå i kjøleskapet til neste morgen.
- Steg 3
- Ta bittelitt smør eller olje i en liten panne, og ha i røre. Det pleier som regel å holde å smøre hver andre eller tredje pannekake. Jeg er så heldig at jeg har to små stekepanner, så da kan jeg steke parallelt i begge pannene. Pannekakene steker jeg på medium til høy varme (skrur ofte ned på varmen etter hvert).
- Steg 4
- Dersom pannekaken virker løs kan du tilsette litt mer mel. Legg pannekakene i stabler på en tallerken etter hvert som de blir ferdigstekte.
Likte du oppskriften?
Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.