• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
16. april 2018

Proteinrike frokostpannekaker

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Proteinrike frokostpannekaker

Å starte dagen med nystekte pannekaker med rømme/kesam og blåbærsyltetøy er det få ting som kan måle seg med, og samboeren blir like glad hver gang jeg forteller om frokostplanene mine.

Jeg skulle egentlig legge ut denne oppskriften på proteinrike frokostpannekaker i går, men så var været så flott at jeg rett og slett prioriterte å nyte dagen utendørs. Det er nemlig noe spesielt med de første ordentlige solskinnsdagene; folk er generelt i svært godt humør og det virker som at hele Oslo trekker utendørs for å høste litt etterlengtede D-vitaminer.  Så her er den da, en dag forsinket, oppskriften på proteinrike frokostpannekaker. Proteinene kommer blant annet fra egg, kesam, melk og havregryn, og metter godt og lenge. Så om du har litt ekstra tid en morgen denne uken så anbefaler jeg deg å teste de. De smaker også godt til niste og kveldsmat.

Proteinrike pannekaker med rømme og blåbær
Proteinrike pannekaker med rømme og blåbær

 

Server nystekte frokostpannekaker med lettrømme/kesam og blåbærsyltetøy, friske bær, eller slik du foretrekker å spise de. Selv holder jeg en knapp på ekstra lett rømme og blåbærsyltetøy.

Håper oppskriften på disse proteinrike pannekakene faller i smak!

Proteinrike frokostpannekaker

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 16. april 2018
  • 6-8 pannekaker
  • 45 min
  • Skriv ut
Proteinrike pannekaker til frokost
Ingredienser
  • 5 egg
  • 1,5 dl mager vaniljekesam
  • 2 ss honning
  • 1 dl havregryn
  • 3-4 ss mel
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts vaniljesukker
  • 1 dl melk
  • 1 liten boks cottage cheese
Slik gjør du det
Steg 1
Ha alle ingrediensene i en passe stor bolle eller i en blender. Bruk en stavmikser eller blenderen til å lage en jevn og fin røre uten klumper.
Steg 2
La røren stå og svelle i 15-20 minutter før du går i gang med stekingen. Du kan også lage røren kvelden i forveien og la den stå i kjøleskapet til neste morgen.
Steg 3
Ta bittelitt smør eller olje i en liten panne, og ha i røre. Det pleier som regel å holde å smøre hver andre eller tredje pannekake. Jeg er så heldig at jeg har to små stekepanner, så da kan jeg steke parallelt i begge pannene. Pannekakene steker jeg på medium til høy varme (skrur ofte ned på varmen etter hvert).
Steg 4
Dersom pannekaken virker løs kan du tilsette litt mer mel. Legg pannekakene i stabler på en tallerken etter hvert som de blir ferdigstekte.

Likte du oppskriften?

Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

 

Stikkord

  • Pannekaker

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Pizza med kjøttboller og vårløk
Torskegryte med tomat og chorizo

Relaterte innlegg

Halvgrove proteinscones
11. januar 2021
0 kommentarer

Halvgrove proteinscones

Litt grove amerikanske pannekaker
26. september 2020
0 kommentarer

Litt grove amerikanske pannekaker

Vafler av tørt brød
11. juli 2020
0 kommentarer

Vafler av tørt brød

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales