Proteinrike frokostpannekaker

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Proteinrike frokostpannekaker

Å starte dagen med nystekte pannekaker med rømme/kesam og blåbærsyltetøy er det få ting som kan måle seg med, og samboeren blir like glad hver gang jeg forteller om frokostplanene mine.

Jeg skulle egentlig legge ut denne oppskriften på proteinrike frokostpannekaker i går, men så var været så flott at jeg rett og slett prioriterte å nyte dagen utendørs. Det er nemlig noe spesielt med de første ordentlige solskinnsdagene; folk er generelt i svært godt humør og det virker som at hele Oslo trekker utendørs for å høste litt etterlengtede D-vitaminer.  Så her er den da, en dag forsinket, oppskriften på proteinrike frokostpannekaker. Proteinene kommer blant annet fra egg, kesam, melk og havregryn, og metter godt og lenge. Så om du har litt ekstra tid en morgen denne uken så anbefaler jeg deg å teste de. De smaker også godt til niste og kveldsmat.

Server nystekte frokostpannekaker med lettrømme/kesam og blåbærsyltetøy, friske bær, eller slik du foretrekker å spise de. Selv holder jeg en knapp på ekstra lett rømme og blåbærsyltetøy.

Håper oppskriften på disse proteinrike pannekakene faller i smak!

Banner - Mat du blir glad av

Proteinrike frokostpannekaker

3 fra 7 vurderinger
Type rett: FrokostNivå: Enkel
Antall

8

små pannekaker
Tilberedning

30

minutter
Total steketid

15

minutter
Totalt

45

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 5 5 egg

  • 1,5 dl 1,5 mager vaniljekesam

  • 2 ss 2 honning

  • 1 dl 1 havregryn

  • 4 ss 4 mel

  • 1 ts 1 bakepulver

  • 1/2 ts 1/2 vaniljesukker

  • 1 dl 1 melk

  • 1 liten boks 1 cottage cheese

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene i en passe stor bolle eller i en blender. Bruk en stavmikser eller blenderen til å lage en jevn og fin røre uten klumper.
  • La røren stå og svelle i 15-20 minutter før du går i gang med stekingen. Du kan også lage røren kvelden i forveien og la den stå i kjøleskapet til neste morgen.
  • Ta bittelitt smør eller olje i en liten panne, og ha i røre. Det pleier som regel å holde å smøre hver andre eller tredje pannekake. Jeg er så heldig at jeg har to små stekepanner, så da kan jeg steke parallelt i begge pannene. Pannekakene steker jeg på medium til høy varme (skrur ofte ned på varmen etter hvert).
  • Dersom pannekaken virker løs kan du tilsette litt mer mel. Legg pannekakene i stabler på en tallerken etter hvert som de blir ferdigstekte.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*