De siste årene har oppskrifter på proteinrundstykker med cottage cheese og havregryn florert på nettet. Selv må jeg innrømme at disse har aldri falt helt i smak hos meg, men vi er jo alle forskjellige. Derimot har jeg kommet frem til min egen variant av proteinrundstykker, hvor havregryn er byttet ut med grovt mel og cottage cheese har fått vike unna for gresk yoghurt. Resultatet blir proteinrik og luftigere bakst, som minner litt mer om rundstykker. Det er kanskje mer riktig å kalle disse for scones, siden bakepulver er hevemiddelet, men de er minst like mye rundstykker som varianten med cottage cheese og havregryn.
Lurer du på hva som gjør disse så proteinrike? I disse rundstykkene har jeg både tilsatt egg, gresk yoghurt eller kesam og fullkornsmel. Dette er gode proteinkilder.
Proteinrundstykkene smaker aller best mens de er ganske så ferske, og ble tatt godt i mot hos samboeren. Jeg holder en knapp på tradisjonelle grove rundstykker (proteiner eller ei), men må innrømme at disse rundstykkene er perfekte dersom man sliter med å få tak i tørrgjær om dagen.
Håper de faller i smak!

Takk for oppskrift!
Tror du det hadde gått bra å lage disse med gjær og lang hevetid/kaldhev? Evt med litt bakepulver i tillegg. Syns at rundstykker med gjær vanligvis blir bedre enn med kun bakepulver.
Hei Karine,
Godt spørsmål! Jeg har ikke forsøkt det, men i teorien bør det kunne gå fint. Jeg ville i så fall erstattet bakepulveret helt, eltet deigen som for vanlig rundstykker for å danne et godt glutennettverk, og ikke minst hevet de. Kan være du må holde igjen melmengden litt til å begynne med.
Har som sagt ikke testet det, så her må du nesten bare teste ut tror jeg 🙂