Proteinrundstykker

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel

Proteinrike rundstykker

De siste årene har oppskrifter på proteinrundstykker med cottage cheese og havregryn florert på nettet. Selv må jeg innrømme at disse har aldri falt helt i smak hos meg, men vi er jo alle forskjellige. Derimot har jeg kommet frem til min egen variant av proteinrundstykker, hvor havregryn er byttet ut med grovt mel og cottage cheese har fått vike unna for gresk yoghurt. Resultatet blir proteinrik og luftigere bakst, som minner litt mer om rundstykker. Det er kanskje mer riktig å kalle disse  for scones, siden bakepulver er hevemiddelet, men de er minst like mye rundstykker som varianten med cottage cheese og havregryn.

Lurer du på hva som gjør disse så proteinrike? I disse rundstykkene har jeg både tilsatt egg, gresk yoghurt eller kesam og fullkornsmel. Dette er gode proteinkilder.

Proteinrundstykkene smaker aller best mens de er ganske så ferske, og ble tatt godt i mot hos samboeren. Jeg holder en knapp på tradisjonelle grove rundstykker (proteiner eller ei), men må innrømme at disse rundstykkene er perfekte dersom man sliter med å få tak i tørrgjær om dagen.

Håper de faller i smak!

Banner - Mat du blir glad av

Proteinrundstykker uten havregryn

3 fra 33 vurderinger
Type rett: Lunsj, kveldsmatNivå: Enkel
Porsjoner

8

stk
Tilberedning

10

minutter
Steketid

20

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 300 gram 300 fullkornshvetemel eller sammalt hvete

  • 2 ts 2 bakepulver

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • 175 gram 175 gresk yoghurt eller kesam

  • 3 stk 3 egg

  • Dekor
  • Frø (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 200 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Bland det tørre sammen i en bolle.
  • Tilsett yoghurt og sammenvispede egg, og kna deigen lett sammen med hendene. Hold gjerne igjen cirka 1/2 ss av eggene til pensling. Kna deigen noen minutter, til du har en konsistens som er grei å jobbe med.
  • Rull deigen til en pølse og del den opp i 8-10 like store deler. Trill hvert emne til runde boller, som du trykker lett flate. Settes over på et bakepapirkledd stekebrett.
  • Pensle rundstykkene med vann eller egg. Dryss over frø (sesam-, valmue eller linfrø) dersom du ønsker. Selv brukte jeg en blanding av nevnte frøtyper.
  • Stek proteinrundstykkene nest nederst i ovnen i cirka 20 minutter. Steketiden vil avhenge av ovn. Avkjøles på rist.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

2 Kommentarer

  1. Takk for oppskrift!

    Tror du det hadde gått bra å lage disse med gjær og lang hevetid/kaldhev? Evt med litt bakepulver i tillegg. Syns at rundstykker med gjær vanligvis blir bedre enn med kun bakepulver.

    • Rolf-Anders Vollan

      Hei Karine,
      Godt spørsmål! Jeg har ikke forsøkt det, men i teorien bør det kunne gå fint. Jeg ville i så fall erstattet bakepulveret helt, eltet deigen som for vanlig rundstykker for å danne et godt glutennettverk, og ikke minst hevet de. Kan være du må holde igjen melmengden litt til å begynne med.
      Har som sagt ikke testet det, så her må du nesten bare teste ut tror jeg 🙂

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*