
Har du noen gang smakt pulled chicken taco? En god og spennende vri på den tradisjonelle fredagstacoen som jeg hadde glede av å få smake for en tid tilbake. Oppskriften er så klart ikke identisk med den vi fikk servert ute, men jeg har laget min egen variant som jeg også ble veldig fornøyd med.
Siden vi gikk til anskaffelse av en Crock-Pot i fjor høst, så kunne jeg sette på kyllingen allerede før jeg dro på jobb. Da jeg kom hjem var det bare å rive kyllingen fra hverandre med en gaffel, og jeg var allerede godt på vei til å ha tacoen ferdig. Om du ikke har slow cooker så går det også helt fint å lage uten, se tips lengre ned på siden.
Om du ikke har en slow cooker stående så la det ikke være en show-stopper. Fres kyllingen et per minutter på hver side og kok den deretter ca 30 minutter i saltet vann. Legg så kyllingfiletene over i en ildfastform som du dekker med aluminiumsfolie, og steker på 140 grader i ca 1 1/2 time. Riv så opp kjøttet ved hjelp av en gaffel.
Kyllingfilet er i seg selv svært magert, og ved å bruke fullkornstortillas, eventuelt bytte ut rømmen med kesam og lage både tacokrydder, salsa og guacamolen selv, så har du en både sunn og eksotisk variant av den tradisjonelle tacoen/fajitasen.
Håper det smaker!
Hei, dette var en stor skuffelse! Masse arbeid og smakte ikke spesielt godt! «Vanlig» er 10 ganger bedre! Fortjener ikke 1 stjerne engang!
Hei,
Dette var leit å høre. Oppskriften har ligget urørt på bloggen siden 2016, så det er kanskje på tide at jeg gjør en revidering av den. Takk for tilbakemelding.