• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
17. mars 2016

Pulled chicken taco – en ny tacovariant

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Pulled chicken taco

Har du noen gang smakt pulled chicken taco? En god og spennende vri på den tradisjonelle fredagstacoen som jeg hadde glede av å få smake for en tid tilbake. Oppskriften er så klart ikke identisk med den vi fikk servert ute, men jeg har laget min egen variant som jeg også ble veldig fornøyd med.

Siden vi gikk til anskaffelse av en Crock-Pot i fjor høst, så kunne jeg sette på kyllingen allerede før jeg dro på jobb. Da jeg kom hjem var det bare å rive kyllingen fra hverandre med en gaffel, og jeg var allerede godt på vei til å ha tacoen ferdig. Om du ikke har slow cooker så går det også helt fint å lage uten, se tips lengre ned på siden.

Server pulled chicken taco på samme måte som du gjør med mye annen tex-mex. Fyll tortillas-lefsen med kylling og grønnsaker, og topp den med litt guacamole, kesam og kanskje en hjemmelaget salsa, før du bretter den sammen til en enkel wrap.

Om du ikke har en slow cooker stående så la det ikke være en show-stopper. Fres kyllingen et per minutter på hver side og kok den deretter ca 30 minutter i saltet vann. Legg så kyllingfiletene over   i en ildfastform som du dekker med aluminiumsfolie, og steker på 140 grader i ca 1 1/2 time. Riv så opp kjøttet ved hjelp  av en gaffel.

Kyllingfilet er i seg selv svært magert, og ved å bruke fullkornstortillas, bytte ut rømmen med kesam og lage både tacokrydder, salsa og guacamolen selv, så har du en både sunn og eksotisk variant av den tradisjonelle tacoen/fajitasen.

Pulled chicken taco

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 17. mars 2016
  • 4 porsjoner
  • 8 time(r)
  • Skriv ut
Pulled chicken taco
Ingredienser
  • Pulled chicken
  • 3 store kyllingfileter
  • Vann
  • Salt
  • 1 boks hakkede tomater
  • 2 ss tomatpurè
  • 1/2 lime
  • 1 dl vann
  • Tacokrydder
  • Tacotilbehør
  • 1 spisspaprika
  • 1/2 rødløk
  • Salat
  • Guacamole
  • Mager kesam eller lettrømme
  • Salsa
  • 4 fullkornstortilla
Slik gjør du det
Steg 1
Legg kyllingen i slow cookeren. Fyll opp med vann slik at du akkurat dekker kyllingen. Ha salt i vannet og gjerne en kyllingbuljong-terning.
Steg 2
Sett Slow-cookeren på low og la stå i ca 8-9 timer.
Steg 3
Ta kyllingen ut av vannet og riv den fra hverandre ved hjelp av en gaffel.
Steg 4
Ha kylling, hakkede tomater, tacokrydder (hjemmelaget eller én pose ferdigkjøpt tacokrydder), tomatpuré, lime og vann i en kasserolle, og la småkoke under omrøring mens du kutter opp resten av grønnsakene og lager en enkel guacamole. Smak til med eventuelt mer salt.

Håper det smaker!

Legg gjerne igjen en kommentar nederst siden hvis du enten har noen kommentarer til denne oppskriften på pulled chicken taco 🙂

Stikkord

  • pulled chicken
  • slow cooked
  • Tex-mex

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Rød linsesuppe med kikerter
Grove havrekjeks med appelsin og sjokolade

Relaterte innlegg

Gnocchi
26. januar 2021
0 kommentarer

Gnocchi

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus
20. januar 2021
0 kommentarer

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales