Pulled chicken taco – en ny tacovariant

Pulled chicken taco

Har du noen gang smakt pulled chicken taco? En god og spennende vri på den tradisjonelle fredagstacoen som jeg hadde glede av å få smake for en tid tilbake. Oppskriften er så klart ikke identisk med den vi fikk servert ute, men jeg har laget min egen variant som jeg også ble veldig fornøyd med.

Siden vi gikk til anskaffelse av en Crock-Pot i fjor høst, så kunne jeg sette på kyllingen allerede før jeg dro på jobb. Da jeg kom hjem var det bare å rive kyllingen fra hverandre med en gaffel, og jeg var allerede godt på vei til å ha tacoen ferdig. Om du ikke har slow cooker så går det også helt fint å lage uten, se tips lengre ned på siden.

Server pulled chicken taco på samme måte som du gjør med mye annen tex-mex. Fyll tortillas-lefsen med kylling og grønnsaker, og topp den med litt guacamole, kesam og kanskje en hjemmelaget salsa, før du bretter den sammen til en enkel wrap.

Om du ikke har en slow cooker stående så la det ikke være en show-stopper. Fres kyllingen et per minutter på hver side og kok den deretter ca 30 minutter i saltet vann. Legg så kyllingfiletene over   i en ildfastform som du dekker med aluminiumsfolie, og steker på 140 grader i ca 1 1/2 time. Riv så opp kjøttet ved hjelp  av en gaffel.

Kyllingfilet er i seg selv svært magert, og ved å bruke fullkornstortillas, bytte ut rømmen med kesam og lage både tacokrydder, salsa og guacamolen selv, så har du en både sunn og eksotisk variant av den tradisjonelle tacoen/fajitasen.

Pulled chicken taco

Pulled chicken taco

Ingredienser

  • Pulled chicken
  • 3 store kyllingfileter
  • Vann
  • Salt
  • 1 boks hakkede tomater
  • 2 ss tomatpurè
  • 1/2 lime
  • 1 dl vann
  • Tacokrydder
  • Tacotilbehør
  • 1 spisspaprika
  • 1/2 rødløk
  • Salat
  • Guacamole
  • Mager kesam eller lettrømme
  • Salsa
  • 4 fullkornstortilla

Fremgangsmåte

Steg 1
Legg kyllingen i slow cookeren. Fyll opp med vann slik at du akkurat dekker kyllingen. Ha salt i vannet og gjerne en kyllingbuljong-terning.
Steg 2
Sett Slow-cookeren på low og la stå i ca 8-9 timer.
Steg 3
Ta kyllingen ut av vannet og riv den fra hverandre ved hjelp av en gaffel.
Steg 4
Ha kylling, hakkede tomater, tacokrydder (hjemmelaget eller én pose ferdigkjøpt tacokrydder), tomatpuré, lime og vann i en kasserolle, og la småkoke under omrøring mens du kutter opp resten av grønnsakene og lager en enkel guacamole. Smak til med eventuelt mer salt.