Pulled chicken taco – en ny tacovariant

Lages på: 8 timer Nivå: Middels
Pulled chicken taco

Har du noen gang smakt pulled chicken taco? En god og spennende vri på den tradisjonelle fredagstacoen som jeg hadde glede av å få smake for en tid tilbake. Oppskriften er så klart ikke identisk med den vi fikk servert ute, men jeg har laget min egen variant som jeg også ble veldig fornøyd med.

Siden vi gikk til anskaffelse av en Crock-Pot i fjor høst, så kunne jeg sette på kyllingen allerede før jeg dro på jobb. Da jeg kom hjem var det bare å rive kyllingen fra hverandre med en gaffel, og jeg var allerede godt på vei til å ha tacoen ferdig. Om du ikke har slow cooker så går det også helt fint å lage uten, se tips lengre ned på siden.

Om du ikke har en slow cooker stående så la det ikke være en show-stopper. Fres kyllingen et per minutter på hver side og kok den deretter ca 30 minutter i saltet vann. Legg så kyllingfiletene over   i en ildfastform som du dekker med aluminiumsfolie, og steker på 140 grader i ca 1 1/2 time. Riv så opp kjøttet ved hjelp  av en gaffel.

Kyllingfilet er i seg selv svært magert, og ved å bruke fullkornstortillas, eventuelt bytte ut rømmen med kesam og lage både tacokrydder, salsa og guacamolen selv, så har du en både sunn og eksotisk variant av den tradisjonelle tacoen/fajitasen.

Håper det smaker!

Pulled chicken taco – en ny tacovariant

3 fra 11 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Middels
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

30

minutter
Koketid

8

timer 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Pulled chicken
  • 3 store kyllingfileter

  • Vann

  • Salt

  • 1 boks hakkede tomater

  • 2 ss tomatpurè

  • 1/2 lime

  • 1 dl 1 vann

  • Tacokrydder

  • Tacotilbehør
  • 1 spisspaprika

  • 1/2 rødløk

  • Salat

  • Guacamole

  • Mager kesam eller lettrømme

  • Salsa

  • 4 fullkornstortilla

Fremgangsmåte

  • Legg kyllingen i slow cookeren. Fyll opp med vann slik at du akkurat dekker kyllingen. Ha salt i vannet og gjerne en kyllingbuljong-terning.
  • Sett Slow-cookeren på low og la stå i ca 8-9 timer.
  • Ta kyllingen ut av vannet og riv den fra hverandre ved hjelp av en gaffel.
  • Ha kylling, hakkede tomater, tacokrydder (hjemmelaget eller én pose ferdigkjøpt tacokrydder), tomatpuré, lime og vann i en kasserolle, og la småkoke under omrøring mens du kutter opp resten av grønnsakene og lager en enkel guacamole. Smak til med eventuelt mer salt.
  • Server pulled chicken taco på samme måte som du gjør med mye annen tex-mex. Fyll tortillas-lefsen med kylling og grønnsaker, og topp den med litt guacamole, kesam/lettrømme og kanskje en hjemmelaget salsa, før du bretter den sammen til en enkel wrap.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

2 Kommentarer

  1. Karin Helgesen

    Hei, dette var en stor skuffelse! Masse arbeid og smakte ikke spesielt godt! «Vanlig» er 10 ganger bedre! Fortjener ikke 1 stjerne engang!

    • Rolf-Anders Vollan

      Hei,
      Dette var leit å høre. Oppskriften har ligget urørt på bloggen siden 2016, så det er kanskje på tide at jeg gjør en revidering av den. Takk for tilbakemelding.

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*