Pulled pork taco

Lages på: 4 timer Nivå: Enkel

Pulled pork taco

Har du noen retter som du vet er utrolig gode, men  som du aldri  får somlet deg til å lage? Vel, pulled pork taco er en slik rett for meg. Det er jo så utrolig digg, men samtidig så innebærer det jo litt forberedelser da kjøttet krever sin tid i stekeovnen. Jeg har nå på nytt laget denne deilige tex-mex retten, og nok en gang så lover jeg meg selv at det ikke skal gå så lang tid til neste gang.

Håper denne oppskriften på pulled pork taco faller i smak!

Pulled pork taco

4 fra 15 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

30

minutter
Koketid

3

timer 
Totalt

3

timer 

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Pulled pork taco
  • 600 gram 600 indrefilet av svin

  • 2 ts 2 spisskummen

  • 2 ts 2 salt

  • 1 ts 1 pepper

  • 2 ts 2 paprikapulver

  • 10 stk 10 korianderfrø

  • 1 ts 1 røkt paprikapulver (kan sløyfes)

  • 1 ss 1 smør

  • 1 stk 1 rød chili

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • 2 ts 2 sukker

  • 1/2 dl 1/2 eplecidereddik

  • 1,5 dl 1,5 appelsinjus

  • 1/2 boks 1/2 hermetiske tomater

  • Tilbehør
  • 4 stk 4 fullkornstortillas

  • Guacamole

  • Mager kesam/lettrømme

  • Salsa

  • Salatblader

Fremgangsmåte

  • Lag en enkel kryddermiks av spisskummen, paprikapulver, korianderfrø, salt og pepper. Gni indrefileten med kryddermiksen.
  • Ha smør i en ganske stor gryte som tåler å stå i ovnen. Når smøret begynner å bli gyllent har du oppi hakket hvitløk og chili, sammen med indrefileten. Brun indrefileten lett til den får en fin farge på utsiden.
  • Ta gryten av platen og tilsett sukker, eplecidereddik og appelsinjuice.
  • Sett gryten med lokket på i ovnen på 110 grader i ca 3-4 timer (til kjøttet har en kjernetemperatur på 94 grader. Når kjernetemperaturen nærmer seg kan du gå i gang med å lage en deilig guacamole og salsa.
  • Idet kjøttet er ferdigstekt lar du det stå i ca 15 minutter. Hell kraften i en bolle og bruk to gafler til å strimle kjøttet.
  • Tilsett ca 0,5 dl av kraften, sammen med en halv boks hakkede tomater. Det er lurt å smake seg frem til hvor mye kraft en ønsker å tilsette.
  • Varm tortillaslefsene underveis, enten ca 20 sekunder i en tørr stekepanne, i stekeovnen eller i mikroen. Fordel pulled pork taco utover og topp med guacamole, en liten skje kesam/lettrømme, litt salsa og noen salatblader.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

2 Kommentarer

  1. Silje Sundrønning

    Jeg skal prøve dette, hvor/når skal sukkeret i?

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*