• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
5. november 2016

Pulled pork taco

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Pulled pork taco

Har du noen retter som du vet er utrolig gode, men  som du aldri  får somlet deg til å lage? Vel, pulled pork taco er en slik rett for meg. Det er jo så utrolig digg, men samtidig så innebærer det jo litt forberedelser da kjøttet krever sin tid i stekeovnen. Jeg har nå på nytt laget denne deilige tex-mex retten, og nok en gang så lover jeg meg selv at det ikke skal gå så lang tid til neste gang.

Håper denne oppskriften på pulled pork taco faller i smak!

Pulled pork taco

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 5. november 2016
  • 4 tortillas
  • 3 time(r) 30 min
  • Skriv ut
Pulled pork taco
Ingredienser
  • Pulled pork taco
  • Cirka 600 gram indrefilet av svin
  • 2 ts spisskummen
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ts paprikapulver
  • 10-15 korianderfrø
  • 1 ts røkt paprikapulver (kan sløyfes)
  • 1 ss smør
  • 1 rød chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ts sukker
  • 1/2 dl eplecidereddik
  • 1,5 dl appelsinjus
  • 1/2 boks hermetiske tomater
  • Tilbehør
  • 4 fullkornstortillas
  • Guacamole
  • Mager kesam/lettrømme
  • Salsa
  • Salatblader
Slik gjør du det
Steg 1
Lag en enkel kryddermiks av spisskummen, paprikapulver, korianderfrø, salt og pepper. Gni indrefileten med kryddermiksen.
Steg 2
Ha smør i en ganske stor gryte som tåler å stå i ovnen. Når smøret begynner å bli gyllent har du oppi hakket hvitløk og chili, sammen med indrefileten. Brun indrefileten lett til den får en fin farge på utsiden.
Steg 3
Ta gryten av platen og tilsett sukker, eplecidereddik og appelsinjuice.
Steg 4
Sett gryten med lokket på i ovnen på 110 grader i ca 3-4 timer (til kjøttet har en kjernetemperatur på 94 grader. Når kjernetemperaturen nærmer seg kan du gå i gang med å lage en deilig guacamole.
Steg 5
Idet kjøttet er ferdigstekt lar du det stå i ca 15 minutter. Hell kraften i en bolle og bruk to gafler til å strimle kjøttet.
Steg 6
Tilsett ca 0,5 dl av kraften, sammen med en halv boks hakkede tomater. Det er lurt å smake seg frem til hvor mye kraft en ønsker å tilsette.
Steg 7
Varm tortillaslefsene underveis, enten ca 20 sekunder i en  tørr stekepanne, i stekeovnen eller i mikroen. Fordel pulled pork taco utover og topp med guacamole, en liten skje kesam/lettrømme, litt salsa og noen salatblader.

Stikkord

  • Tex-mex

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Enkel pizzasaus uten koking
Banan- og sjokoladekake

Relaterte innlegg

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon
13. januar 2021
0 kommentarer

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon

15 varmende middagsretter
10. januar 2021
0 kommentarer

15 varmende middagsretter

Det glade kjøkkens pizzasaus
9. januar 2021
0 kommentarer

Det glade kjøkkens pizzasaus

2 comments

  • Silje Sundrønning
    29. august 2020

    Jeg skal prøve dette, hvor/når skal sukkeret i?

    Reply
    • Rolf-Anders Vollan
      29. august 2020

      Samtidig som juicen. Har visst glippet i oppskriften, takk for tilbakemelding:)

      Reply

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales