Pytt i panne med karbonade og sweet chili

Pytt i panne med karbonade og sweet chili

Jeg har fått øynene opp for pytt i panne. Det smaker godt, har uendelige variasjonsmuligheter og kan gjerne kombineres med kjøleskapsrydding, og har også blitt en av middagene som frister mest når jeg egentlig ikke har lyst til å lage mat, eller når samboeren er bortreist. At det er veldig lettvint er så klart også et stort pluss i hverdagen.

Denne gangen har jeg laget en pytt i panne-variant med karbonade (eller karbis som jeg kaller det) og sweet chili. Det tok ca 20 minutter fra jeg startet til middagen var ferdig spiseklar. Akkurat så lang tid jeg var villig til å bruke denne gangen.

PS! Du behøver ikke å ha ferdigkokte poteter for å lage denne retten.

Pytt i panne

Pytt i panne med karbonade og sweet chili

Ingredienser

  • 6 middels store poteter
  • 300-400 gram karbonader
  • 1 rødløk
  • 1/2 - 1 rød paprika
  • 1 grønn paprika
  • 1/2 pakke sukkererter
  • Bladpersille
  • Salt og pepper
  • 3-4 ss sweet chilisaus

Fremgangsmåte

Steg 1
Start med potetene, de tar det lengst tid å få gjennomstekte (har du allerede kokte poteter har du allerede spart inn 10 minutter), Bruk gjerne noen mindre poteter, og gjerne de med tynt spisebart skall. Skyll potetene og del de opp i terninger på ca 1-1,5 cm. Stek potetene i en varm panne mens du kutter opp resten. Start gjerne med litt høy varme og skru ned etter hvert. Bruk lokk.
Steg 2
Kutt karbonaden og løk i terninger. Skyll paprika og sukkererter. Paprikaen snittes i terninger, og sukkerertene kan deles et par ganger på tvers. Has i pannen når potetene har stekt i ca 10-12 minutter.
Steg 3
La steke i ca 5 minutter, og sjekk om potetene begynner å bli gjennomstekte. Dersom potetene er møre kan du blande inn sweet chilisaus, salt og pepper. Smak deg frem.
Steg 4
Strø over fersk bladpersille rett før servering. Håper det smaker!

Er det noe man kan bruke istedenfor paprika? Som fortsatt blir godt.