
Hvorfor spiser jeg ikke pytt i panne oftere? Det var spørsmålet jeg stilte meg selv etter at jeg hadde laget og spist en god porsjon med denne enkle hverdagsretten. Det er både kjapt og enkelt, smaker godt, og i tillegg en perfekt måte å rydde unna litt slitne grønnsaker. Ja, for er du som meg så har også du iblant noen litt slitne grønnsaker liggende i kjøleskapsskuffen, grønnsaker som er litt halvslappe, men samtidig ikke er helt klar for komposten enda. Gjør som meg, kutt de opp og fres de i panna til en deilig pytt i panne da vel.
Det finnes ingen regler for hva som hører hjemme i en pytt i panne. Det er liksom litt av hele konseptet, man tar det man har liggende, kutter det i terninger og freser det i pannen til at det er gjennomstekt. Om man har noe chorizo, bacon eller en eller annen type pølse så er det ypperlige ingredienser å bruke i en pytt i panne. Kryddersmaken og saltet tilfører retten litt ekstra smak, og gjør at retten ikke blir så anonym. Server den slik den er eller kanskje sammen med et par speilegg.