Det finnes ingen regler for hva som hører hjemme i en pytt i panne. Det er liksom litt av hele konseptet, man tar det man har liggende, kutter det i terninger og freser det i pannen til at det er gjennomstekt. Om man har noe chorizo, bacon eller en eller annen type pølse så er det ypperlige ingredienser å bruke i en pytt i panne. Kryddersmaken og saltet tilfører retten litt ekstra smak, og gjør at retten ikke blir så anonym. Server den slik den er eller kanskje sammen med et par speilegg.

Slik gjør du det

  1. Start med potetene, som av erfaring trenger lengst tid i pannen. Vask og del de i mindre terninger (ca 1×1 cm), og stek de i en medium varm panne i litt olje mens du går i gang med de andre grønnsakene. Bruker du poteter med litt tykt skall så kan det være en idé å skrelle de først, men jeg brukte små amadinepoteter jeg hadde liggende.
  2. Skjær svin og chorizo i terninger. Jeg hadde allerede en åpnet pakke med svin liggende, men bruk det du har liggende. Når potetene er stekt i ca 10 minutter har du oppi kjøttet.
  3. Vask, rensk del paprika, sellerirot, løk og paprika i terninger. Når kjøttet begynner å bli ferdigstekt har de oppi resten av grønnsakene.
  4. La alt sammen surre til også løken er myk og blank. Tilsett noen finhakkede urter og smak til med salt og pepper.
  5. Jeg stekte også noen speilegg i en egen panne som jeg serverte sammen med resten.

Håper det smaker!

Pytt i panne med chorizo og svin