• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
6. mars 2017

Pytt i panne med chorizo og svin

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Pytt i panne med chorizo og svin

Hvorfor spiser jeg ikke pytt i panne oftere? Det var spørsmålet jeg stilte meg selv etter at jeg hadde laget og spist en god porsjon med denne enkle hverdagsretten. Det er både kjapt og enkelt, smaker godt, og i tillegg en perfekt måte å rydde unna litt slitne grønnsaker. Ja, for er du som meg så har også du iblant noen litt slitne grønnsaker liggende i kjøleskapsskuffen, grønnsaker som er litt halvslappe, men samtidig ikke er helt klar for komposten enda. Gjør som meg, kutt de opp og fres de i panna til en deilig pytt i panne da vel.

Det finnes ingen regler for hva som hører hjemme i en pytt i panne. Det er liksom litt av hele konseptet, man tar det man har liggende, kutter det i terninger og freser det i pannen til at det er gjennomstekt. Om man har noe chorizo, bacon eller en eller annen type pølse så er det ypperlige ingredienser å bruke i en pytt i panne. Kryddersmaken og saltet tilfører retten litt ekstra smak, og gjør at retten ikke blir så anonym. Server den slik den er eller kanskje sammen med et par speilegg.

Denne retten er for øvrig også mitt bidrag til oppskriftsutfordringen denne måneden, hvor temaet denne gangen er «raskt og godt». Et tema som egentlig er midt i blinken for meg, som har hovedfokus på den kjappe, sunner og enkle hverdagsmaten. For dere som ikke har fått det med dere så utfordrer vi matbloggere hverandre hver måned til å lage en rett innenfor et gitt tema, og denne gangen er det Mias mat som har stafettpinnen. Følg gjerne #oppskriftsutfordringen på Instagram for å bli inspirert av de mange andre flinke matbloggerne.

Pytt i panne med chorizo

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 6. mars 2017
  • 4 porsjoner
  • 20 min
  • Skriv ut
Pytt i panne med chorizo og svin
Ingredienser
  • 5 middels store poteter
  • 300 gram strimlet svin
  • 50-75 gram chorizo
  • 1 løk
  • 1/4 sellerirot
  • 1 paprika
  • 1/2 purreløk
  • Urter
  • Salt og pepper
  • 4 egg
Slik gjør du det
Steg 1
Start med potetene, som av erfaring trenger lengst tid i pannen. Vask og del de i mindre terninger (ca 1×1 cm), og stek de i en medium varm panne i litt olje mens du går i gang med de andre grønnsakene. Bruker du poteter med litt tykt skall så kan det være en idé å skrelle de først, men jeg brukte små amadinepoteter jeg hadde liggende.
Steg 2
Skjær svin og chorizo i terninger. Jeg hadde allerede en åpnet pakke med svin liggende, men bruk det du har liggende. Når potetene er stekt i ca 10 minutter har du oppi kjøttet.
Steg 3
Vask, rensk del paprika, sellerirot, løk og paprika i terninger. Når kjøttet begynner å bli ferdigstekt har de oppi resten av grønnsakene.
Steg 4
La alt sammen surre til også løken er myk og blank. Tilsett noen finhakkede urter og smak til med salt og pepper.
Steg 5
Jeg stekte også noen speilegg i en egen panne som jeg serverte sammen med resten. Håper det smaker!

Pytt i panne med chorizo og svin

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Cottage cheese-pannekaker
Pestofylt indrefilet av svin

Relaterte innlegg

Gnocchi
26. januar 2021
0 kommentarer

Gnocchi

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus
20. januar 2021
0 kommentarer

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales