Quesadillas med kylling

Quesadillas med kylling

Hva gjør man når man har lyst til å variere den tradisjonelle fajitasen? Jo da kan man lage quesadillas med kylling som ikke er en helt ulik variant. Quesadillas er en meksikansk rett og er ganske enkelt tortillas fylt med ost og annet godt fyll. Jeg har laget en variant med kylling som jeg serverte til middag hjemme litt tidligere i uken.

Ved å bruke fullkornslefser og magervarianter av både ost og kesam har denne middagsretten blitt mye sunnere enn det den kunne vært. I tillegg har jeg benyttet kyllingfilet som både har lavt fettinnhold samtidig som at det er rikt på proteiner.

Server quesadillas med kylling sammen med tilbehør som guacamole, salsa og gjerne en klatt kesam som et sunnere alternativ til rømme.

Vegetartips! Bytt ut kyllingen med eksempelvis bønner, så har du sunt og godt quesadillas-alternativ til deg som ikke spiser kjøtt.

Håper det smaker!

Quesadillas med kylling

Quesadillas med kylling

Ingredienser

  • Kylling
  • 3 kyllingfileter
  • 1/2 ts spisskummen
  • 1 ts paprikakrydder
  • 1/2 ts chilipulver
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts pepper
  • Fyll
  • 1/2 spisspaprika
  • 1/2 boks mais
  • 3 vårløk
  • 12 skiver jalapeños
  • 2 never revet hvitost
  • Tilbehør
  • 4 fullkornstortillas
  • Salsa
  • Mager kesam
  • Guacamole

Fremgangsmåte

Steg 1
Start med å skjære kyllingen i små terninger, som du steker i en varme stekepanne. Tilsett krydrene rett før kyllinbitene er gjennomstekte, og ha i evenetuelt litt vann (ca 0,5 dl) ved behov.
Steg 2
Mens kyllingen steker snitter du opp paprika og vårløk i smått, og også eventuelt gå i gang med å lage en god hjemmelaget guacamole og en enkel salsa med basilikum hvis du ønsker. Selv pleier jeg bestandig å lage guacamolen selv, siden den hjemmelagede varianten ikke kan sammenlignes med den ferdigkjøpte og fordi det er gjort på noen minutter med litt trening. Salsaen kjøpte jeg ferdig denne gangen.
Steg 3
Fordel stekte kyllingbiter utover den ene halvdelen av en tortillas, følg deretter på med paprika, mais, vårløk, jalapeños og litt revet hvitost. Brett den ubrukte delen over slik at lefsen danner en halvmåne.
Steg 4
Legg tortillasen forsiktig over i en varm tørr stekepanne og la den steke i 3-5 minutter på hver side, gjerne med lokk. Om du har en stor stekepanne får du akkurat plass til å steke to stykker samtidig.