• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
28. april 2016

Quesadillas med kylling

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Quesadillas med kylling

Hva gjør man når man har lyst til å variere den tradisjonelle fajitasen? Jo da kan man lage quesadillas med kylling som ikke er en helt ulik variant. Quesadillas er en meksikansk rett og er ganske enkelt tortillas fylt med ost og annet godt fyll. Jeg har laget en variant med kylling som jeg serverte til middag hjemme litt tidligere i uken.

Ved å bruke fullkornslefser og magervarianter av både ost og kesam har denne middagsretten blitt mye sunnere enn det den kunne vært. I tillegg har jeg benyttet kyllingfilet som både har lavt fettinnhold samtidig som at det er rikt på proteiner.

Server quesadillas med kylling sammen med tilbehør som guacamole, salsa og gjerne en klatt kesam som et sunnere alternativ til rømme.

Vegetartips! Bytt ut kyllingen med eksempelvis bønner, så har du sunt og godt quesadillas-alternativ til deg som ikke spiser kjøtt.

Håper det smaker!

Quesadillas med kylling

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 28. april 2016
  • 4 stk
  • 40 min
  • Skriv ut
Quesadillas med kylling
Ingredienser
  • Kylling
  • 3 kyllingfileter
  • 1/2 ts spisskummen
  • 1 ts paprikakrydder
  • 1/2 ts chilipulver
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts pepper
  • Fyll
  • 1/2 spisspaprika
  • 1/2 boks mais
  • 3 vårløk
  • 12 skiver jalapeños
  • 2 never revet hvitost
  • Tilbehør
  • 4 fullkornstortillas
  • Salsa
  • Mager kesam
  • Guacamole
Slik gjør du det
Steg 1
Start med å skjære kyllingen i små terninger, som du steker i en varme stekepanne. Tilsett krydrene rett før kyllinbitene er gjennomstekte, og ha i evenetuelt litt vann (ca 0,5 dl) ved behov.
Steg 2
Mens kyllingen steker snitter du opp paprika og vårløk i smått, og også eventuelt gå i gang med å lage en god hjemmelaget guacamole og en enkel salsa med basilikum hvis du ønsker. Selv pleier jeg bestandig å lage guacamolen selv, siden den hjemmelagede varianten ikke kan sammenlignes med den ferdigkjøpte og fordi det er gjort på noen minutter med litt trening. Salsaen kjøpte jeg ferdig denne gangen.
Steg 3
Fordel stekte kyllingbiter utover den ene halvdelen av en tortillas, følg deretter på med paprika, mais, vårløk, jalapeños og litt revet hvitost. Brett den ubrukte delen over slik at lefsen danner en halvmåne.
Steg 4
Legg tortillasen forsiktig over i en varm tørr stekepanne og la den steke i 3-5 minutter på hver side, gjerne med lokk. Om du har en stor stekepanne får du akkurat plass til å steke to stykker samtidig.

Bruk gjerne kommentarfeltet nederst siden hvis du har noen spørsmål eller kommentarer til denne oppskriften.

 

Lik Facebook-siden min og følg meg på Instagram, så får du nye innlegg fra bloggen min rett i feeden din. Du kan også få høydepunkter fra Det glade kjøkken direkte i innboksen din ved å legge inn e-posten din her (ca 1 e-post i mnd). E-posten din vil ikke bli brukt til noe annet 🙂

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Stekt tacolaks med potet- og blomkålmos
Kjøttkaker av karbonadedeig

Relaterte innlegg

Hvit pizza med spekeskinke
6. mars 2021

Hvit pizza med spekeskinke

Skrei med eple- og blomkålpuré og chorizosalsa
4. mars 2021

Skrei med eple- og blomkålpuré og chorizosalsa

TikTok-pasta
1. mars 2021

TikTok-pasta

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales