Rabarbasyltetøy

Lages på: Mer enn 1 time Nivå: Enkel
Rabarbrasyltetøy med vanilje

Er du så heldig at du har rabarbra i hagen? Lag rabarbrasyltetøy! Hjemmelaget rabarbrasyltetøy er bare så godt, både på brødskiva, vafler, havregrynsgrøt eller i bakst.

  • Forrige helg kunne du på Instagram se meg lage rabarbrasyltetøy på Instagram. Se også høydepunkter for fremgangsmåte.

Jeg er kjempeglad i rabarbra, og har selv vokst opp med mye av denne veksten i hagen. Selv om man kanskje tenker på rabarbraen som særnorsk, så kommer den opprinnelig fra de nordlige deler Asia, og kom til Norge på 1700-tallet. Rabarbraen er kanskje mest vanlig å bruke i suppe, grøt eller syltetøy, men også i bakverk smaker den utrolig godt.

Utvalgte oppskrifter med rabarbra på bloggen:

Eller se enda flere rabarbraoppskrifter her på bloggen.

Håper du ble inspirert

Rabarbasyltetøy

0 fra 0 vurderinger
Type rett: PåleggNivå: Enkel
Porsjoner

3

glass
Koketid

1

time 

Ingredienser

  • 1000 gram rabarbra

  • 600 gram sukker

  • 1/2 stk sitron

  • 1 stk vaniljestang

Fremgangsmåte

  • Skyll rabarbraen i kaldt vann og kutt den opp i skiver. Er rabarbraen ganske fersk, og ikke høstet for sent på året, er det ikke nødvendig å skrelle den. Ha den over i en bolle og strø over sukker. Jeg bruker ikke vann i denne oppskriften, men lot rabarbraen stå og safte seg til neste dag. Se også fremgangsmåte på Instagram. Du kan også ha rabarbra og sukker direkte i en kasserolle, med en liten skvett kasserolle.
  • Ha rabarbraen, sukkeret og væsken som har dannet seg over i en kasserolle. Skvis over saften av en halv sitron. Del vaniljestangen i to, på langs, og skrap ut frøene. Ha både frø og vaniljestang sammen med resten og kok opp.
  • La rabarbrasyltetøyet koke på lav varme i omentrent 1 time, til rabarbraen er mør og syltetøyet har tyknet.
  • Hell kokende rabarbrasyltetøy over i glovarme syltetøyglass. Skru på lokkene slik at glassene blir helt tette, og sett glassene opp ned i noen minutter. La syltetøyet stå og avkjøle seg på benken før det settes i kjøleskapet.

Notater

  • Mens syltetøyet koker har du tid til å sterilisere syltetøyglassene du skal bruke. Kok rene syltetøyglass og lokk i minimum 10 minutter før du fyller de med syltetøy.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*