
Rabarbragrøt, her snakker vi barndomsnostalgi på sitt aller beste! Jeg har kanskje nevnt det før, men jeg elsker virkelig rabarbra. Denne planten står dessverre bortgjemt i en liten krok av hagen, og så tenker man ikke på alt det gode man kan lage av den, før det er for sent.
Rabarbrarøt må jo være en av de enkleste dessertene man kan lage, og ikke minst så godt! Alt du trenger for å lage dette er rabarbra (kanskje har du det allerede i hagen), sukker, vann, vaniljestang (kan også utelates) og potetmel. I de originale oppskriftene er ikke vaniljestang en del av oppskriften, men jeg synes vanilje matcher rabarbrasmaken så godt at jeg tok den med. Har du ikke vaniljestang er det altså ikke noe problem å utelate den.
Det finnes flere ulike rabarbrasorter, noen har mer farge enn andre. Sorten jeg har brukt gav en veldig rødlig farge på grøten, som jeg synes passet veldig godt.
Flere desserter med rabarbra jeg kan anbefale:
Rabarbragrøten serveres vanligvis med melk eller fløte på, med sukker på eller slik den er. Håper du ble inspirert!
