Rabarbragrøt – En barndomsklassiker

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Rabarbragrøt

Rabarbragrøt, her snakker vi barndomsnostalgi på sitt aller beste! Jeg har kanskje nevnt det før, men jeg elsker virkelig rabarbra. Denne planten står dessverre bortgjemt i en liten krok av hagen, og så tenker man ikke på alt det gode man kan lage av den, før det er for sent.

Rabarbrarøt må jo være en av de enkleste dessertene man kan lage, og ikke minst så godt! Alt du trenger for å lage dette er rabarbra (kanskje har du det allerede i hagen), sukker, vann, vaniljestang (kan også utelates) og potetmel. I de originale oppskriftene er ikke vaniljestang en del av oppskriften, men jeg synes vanilje matcher rabarbrasmaken så godt at jeg tok den med. Har du ikke vaniljestang er det altså ikke noe problem å utelate den.

Det finnes flere ulike rabarbrasorter, noen har mer farge enn andre. Sorten jeg har brukt gav en veldig rødlig farge på grøten, som jeg synes passet veldig godt.

Flere desserter med rabarbra jeg kan anbefale:

Rabarbragrøten serveres vanligvis med melk eller fløte på, med sukker på eller slik den er. Håper du ble inspirert!

Rabarbragrøt med fløte

Rabarbragrøt

4 fra 17 vurderinger
Type rett: DessertNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Avkjøling

1

time 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram 500 oppkuttet rabarbra

  • 150 gram 150 sukker

  • 500 gram 500 vann

  • 1 stk 1 vaniljestang

  • 2 ss 2 potetmel

  • Serveringstips
  • Melk eller fløte

  • Sukker

Fremgangsmåte

  • Del opp rabarbrastilken i 1-2 cm tykke biter.
  • Ha oppkuttet rabarbra, sukker og vann i en kasserolle. Del vaniljestangen på langs, skrap ut frøene, og ha både frø og belg i kasserollen. Kok opp og la rabarbragrøten koke noen minutter til rabarbraen er mør. Smak og kjenn om du synes grøten er søt nok. Syrligheten av rabarbraen vil variere.
  • Bland potetmelet med en skvett kaldt vann. Spes i grøten under omrøring. Kok den opp, til den tykner, og trekk den så til side. Blir grøten ikke tykk nok kan du spe i mer potetmel. Ha rabarbragrøten over i en skål og sett den kjølig til den er kald.
  • Server rabarbragrøten med en skvett melk, fløte, et dryss sukker, eller ny den slik den er.

Notater

  • Tips! For å unngå snerk på grøten kan du legge en plastfolie helt nedi grøten.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*