• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
5. juli 2020

Rabarbrakake i langpanne

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Rabarbrakake

Jeg er ikke helt ferdig med årets rabarbraprat, for her snakker vi virkelig om en undervurdert vekst. Denne veksten står gjerne litt bortglemt rundt omkring i de norske hagene, og mange vet ikke helt hva de skal bruke den til. Det er jo synd, for den syrlige planten passer jo så godt både til saft, syltetøy, desserter og kaker.

For et par uker siden laget jeg en rabarbrakake. Siden det var til en jobbanledning så bestemte jeg meg også for å lage den glutenfri, og det gikk kjempefint. Ble kanskje ikke like saftig som om jeg hadde brukt hvetemel, men det gjorde virkelig ikke noe. Jeg brukte for øvrig Møllerens Fin Melblanding (glutenfri), som kan brukes 1:1 i forhold til vanlig siktet hvetemel. Så om du ikke har allergikere i huset så kan du bruke vanlig hvetemel.

Skulle jeg gjort noe annerledes så skulle jeg kanskje ikke dyttet rabarbraen så langt ned i kaken før den gikk i ovnen. Men det hadde ikke noe å si for smakens skyld altså!

Jeg strødde også over litt kanel over rabarbrakaken. Smaken minnet meg om  en litt syrlig eplekake, og servert lun sammen med vaniljeis så ble dette en helt fantastisk smaksopplevelse! Kan virkelig anbefale denne dersom du trenger litt inspirasjon til noen kaker i sommer!

Glutenfri rabarbrakake

Formkake med rabarbra

Trenger du flere tips til sommerlige kaker og desserter? Her er noen flere

  • Rabarbrapai med jordbær
  • Panna cotta med rips
  • Ostekake med gelelokk

Håper du ble inspirert!

Glutenfri rabarbrakake

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 5. juli 2020
  • 1 liten langpanne
  • 1 time(r)
  • Skriv ut
Rabarbrakake
Ingredienser
  • 300g romtemperert smør
  • 300g sukker
  • 4 romtempererte egg
  • 1/2 sitron
  • 400 gram glutenfri melblanding eller hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 dl melk
  • 5-6 rabarbrastenger
  • 3 ss sukker
  • Kanel
  • Perlesukker
Slik gjør du det
Steg 1
Sett stekeovnen på 180 grader, vanlig over- og undervarme.
Steg 2
Kle en liten langpanne (min var cirka 20×30 cm) med bakepapir. Pensle kantene med smør eller margarin.
Steg 3
Skyll rabarbraen og del den i stenger på cirka 3 cm. Er rabarbraen tykk kan du med fordel også delen den i to på lags først.
Steg 4
Visp romtemperert smør og sukker hvitt og luftig. Ha så i ett og ett egg av gangen mens du fortsatt visper.
Steg 5
Bland mel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle. Sikt melblandingen og melken inn i røren mens du forsiktig vender det sammen. Ha røren over i den kledde langpannen og strø over litt kanel
Steg 6
Bland den oppskårede rabarbraen med noen spiseskjeer sukker. Legg rabarbraen så i mønster over kaken, og press de lett ned. Jeg la to og to rabarbra samme vei, slik at de danner et fint mønster.
Steg 7
Strø over perlesukker og sett kaken midt i ovnen. La den steke i cirka 40-45 mninutter.
Steg 8
La den stekte rabarbrakaken avkjøle i formen til den er klar til å nytes. Håper den smaker!

Stikkord

  • formkake
  • glutenfritt
  • rabarbra

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Rabarbrasirup
Kyllingsalat med pasta og pesto

Relaterte innlegg

Gulrotmuffins med kremostglasur
23. januar 2021
0 kommentarer

Gulrotmuffins med kremostglasur

Suksessterte i liten langpanne
2. januar 2021
0 kommentarer

Suksessterte i liten langpanne

Vepsebol
19. desember 2020
0 kommentarer

Vepsebol

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales