Rabarbrakake i langpanne

Lages på: 1 time Nivå: Enkel

Rabarbrakake

Jeg er ikke helt ferdig med årets rabarbraprat, for her snakker vi virkelig om en undervurdert vekst. Denne veksten står gjerne litt bortglemt rundt omkring i de norske hagene, og mange vet ikke helt hva de skal bruke den til. Det er jo synd, for den syrlige planten passer jo så godt både til saft, syltetøy, desserter og kaker.

For et par uker siden laget jeg en rabarbrakake. Siden det var til en jobbanledning så bestemte jeg meg også for å lage den glutenfri, og det gikk kjempefint. Ble kanskje ikke like saftig som om jeg hadde brukt hvetemel, men det gjorde virkelig ikke noe. Jeg brukte for øvrig Møllerens Fin Melblanding (glutenfri), som kan brukes 1:1 i forhold til vanlig siktet hvetemel. Så om du ikke har allergikere i huset så kan du bruke vanlig hvetemel.

Skulle jeg gjort noe annerledes så skulle jeg kanskje ikke dyttet rabarbraen så langt ned i kaken før den gikk i ovnen. Men det hadde ikke noe å si for smakens skyld altså!

Jeg strødde også over litt kanel over rabarbrakaken. Smaken minnet meg om  en litt syrlig eplekake, og servert lun sammen med vaniljeis så ble dette en helt fantastisk smaksopplevelse! Kan virkelig anbefale denne dersom du trenger litt inspirasjon til noen kaker i sommer!

Glutenfri rabarbrakake

Formkake med rabarbra

Trenger du flere tips til sommerlige kaker og desserter? Her er noen flere

Håper du ble inspirert!

Glutenfri rabarbrakake

0 fra 0 vurderinger
Type rett KakerNivå: Enkel
Mengde

1

langpanne
Tilberedning

20

minutter
Steketid

40

minutter
Totalt

1

time 

Ingredienser

  • 300 gram romtemperert smør

  • 300 gram sukker

  • 4 stk romtempererte egg

  • 1/2 stk sitron

  • 400 gram glutenfri melblanding eller hvetemel

  • 2 ts bakepulver

  • 2 ts vaniljesukker

  • 1 dl melk

  • 5 stk rabarbrastenger

  • 3 ss sukker

  • Kanel

  • Perlesukker

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Kle en liten langpanne (min var cirka 20×30 cm) med bakepapir. Pensle kantene med smør eller margarin.
  • Skyll rabarbraen og del den i stenger på cirka 3 cm. Er rabarbraen tykk kan du med fordel også delen den i to på lags først.
  • Visp romtemperert smør og sukker hvitt og luftig. Ha så i ett og ett egg av gangen mens du fortsatt visper.
  • Bland mel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle. Sikt melblandingen og melken inn i røren mens du forsiktig vender det sammen. Ha røren over i den kledde langpannen og strø over litt kanel
  • Bland den oppskårede rabarbraen med noen spiseskjeer sukker. Legg rabarbraen så i mønster over kaken, og press de lett ned. Jeg la to og to rabarbra samme vei, slik at de danner et fint mønster.
  • Strø over perlesukker og sett kaken midt i ovnen. La den steke i cirka 40-45 minutter.
  • La den stekte rabarbrakaken avkjøle i formen til den er klar til å nytes. Håper den smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*