Rabarbrakrem

Lages på: 1 time Nivå: Enkel
Rabarbrakrem med bakt rabarbra

Jeg har spist både jordbærkrem, multekrem og bringebærkrem, men aldri før har jeg smakt rabarbrakrem. Og siden jeg er så glad i rabarbra, så var jo dette et område jeg måtte se nærmere på. Så forrige helg var det litt produktutvikling på gang hos Det glade kjøkken, og resultatet ble denne rabarbrakremen toppet med ovnsbakte rabarbra.

Det sier kanskje seg selv at rabarbraen ikke kunne bli brukt rå i kremen. Til det er den alt for sur og har jo dessuten alt for mye tekstur. Derfor ovnsbakte jeg rabarbraen først, sammen med blant annet sukker, kardemomme, vanilje og grapefruktjuice. Dette gjorde ikke bare rabarbraen litt søtere, men gjorde at den i tillegg fikk en myk konsistens. Halvparten av rabarbra laget jeg puré av, og blandet den så inn i kremen, mens resten toppet jeg desserten med. Er du like glad i rabarbra som meg, så kan jeg anbefale deg å teste ut denne desserten.

Et tips på veien! Jeg var heldig og hadde veldig røde rabarbrastilker som gav en fin rosa farge. Men synes du at puréen blir litt gusjete i fargen kan du enten tilsette et par jordbær eller bringebær, eller noen dråper konditorfarge.

Flere desserter med rabarbra:

Håper du ble inspirert!

Rabarbrakrem

3.7 fra 3 vurderinger
Type rett: DessertNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Ovnsbaking

20

minutter
Avkjøling

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 400 gram rabarbra (oppskåret)

  • 1 stk grapefrukt

  • 80 gram sukker

  • 1/4 ts kardemomme

  • 1/2 ts vaniljesukker

  • 1/2 stk lime

  • 3 dl kremfløte

  • 2 ss sukker

  • Pistasjnøtter

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 180 grader, vanlig over og undervarme.
  • Skyll og del opp rabarbraen opp i biter på cirka 4 cm. Fordel de utover en bakepapirkledd ildfastform. Skvis over saften av en grapefrukt, strø så en blanding av sukker, kardemomme og vaniljesukker over rabarbrabitene. Ha til slutt over limesaft.
  • Bak rabarbraen i ovnen i 20-25 minutter, til rabarbraen er myk tvers gjennom. Sjekk med en gaffel. Legg en folie over ildfastskålen, slik at væsken ikke fordamper. Avkjøl rabarbraen i kjøleskap.
  • Ha halvparten av den bakte rabarbraen i en bolle, sammen med et par-tre spiseskjeer av væsken fra formen. Velg gjerne ut blant de største bitene av rabarbraen, eller de som ikke ser like fine ut. Bruk en stavmikser eller foodprosessor til å lage en fin rabarbrapuré. Sett puréen kjølig.
  • Visp fløte og et par spiseskjeer sukker til myk krem. Bland inn rabarbrapuréen.
  • Legg rabarbrakremen i serveringsglass, og topp den med to-tre stilker av den bakte rabarbraen, og litt av den resterende saften. Dryss over hakkede pinjekjerner, og server umiddelbart.

Notater

  • Tips! Tilsett et par dråper med rød konditorfarge eller et par jordbær eller bringebær, dersom rabarbrapuréen blir gusjete i fargen.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*