Rabarbramuffins med smuldretopp

Lages på: 1 time Nivå: Enkel
Rabarbramuffins med crumbletopp

Endelig kan jeg dele oppskriften på rabarbramuffins med smuldretopp! For det har ikke bare vært plankekjøring å få laget disse, og ikke færre enn tre forsøk måtte til før jeg ble fornøyd med resultatet. Første gang jeg laget disse hadde jeg rett og slett alt for mye væske i, og de ble ikke helt som jeg ønsket. Da jeg skulle lage muffinsene for andre gang så hadde jeg ikke muffinsbrett, og muffinsformene kollapset rett og slett i stekeovnen (du har kanskje sett det på Instastory). Og endelig, med riktig mengde væske og muffinsbrett, kunne jeg servere perfekte rabarbramuffins til familiebesøket vi for tiden har på hytten. Dette ble full score fra både store og små.

Glad i rabarbra du også? Her er noen andre oppskrifter med rabarbra fra bloggen:

Banner - Mat du blir glad av

Rabarbramuffins med smuldretopp

4 fra 10 vurderinger
Type rett: BakstNivå: Enkel
Antall

8

store muffins
Tileberedning

25

minutter
Steketid

35

minutter
Totalt

1

time 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 175 gram 175 smør

  • 250 gram 250 sukker

  • 1 stk 1 vaniljestang

  • 3 stk 3 egg

  • 250 gram 250 siktet hvetemel

  • 2 ts 2 bakepulver

  • 1,5 dl 1,5 melk

  • 250 gram 250 rabarbra

  • 75 gram 75 brun farin

  • 1/2 ss 1/2 kanel

  • Smuldretopp
  • 50 gram 50 brun farin

  • 50 gram 50 siktet hvetemel

  • 25 gram 25 lettkokte havregryn

  • 1 ts 1 kanel

  • 50 gram 50 smør

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Lag smuldretoppen, så har du den klar. Ha brun farin, siktet hvetemel, havregryn, kanel og smør i en foodprosessor. Kjør sammen alle ingrediensene til du ser at smulene såvidt begynner å samle seg.
  • Visp romtemperert smør, sukker og frøene fra en vaniljestang lyst og luftig. For å få ut frøene fra vaniljestangen så deler du den bare på langs med en sløv kniv, og skraper ut frøene.
  • Tilsett eggene, men bare ett av gangen. Rør godt mellom hvert egg, slik at det ikke skiller seg.
  • Bland sammen hvetemel og bakepulver i en liten bolle. Sikt i halvparten av melblandingen i røren og vend det inn med en slikkepott. Tilsett så halvparten av melken og sikt i resterende mel. Vend dette godt sammen, før du til slutt tilsetter resten av melken. Jeg pleier å gjøre det på denne måten for da synes jeg det er enklest å unngå klumper i røren.
  • Del rabarbraen opp i små terninger, max 1 x 1 cm, men gjerne litt mindre. Årsaken til at du bør unngå for store biter er at den tilfører mye fuktighet til deigen, og da vil den oppleves som rå eller “soggy” når du spiser den. Jeg brukte ganske nye skudd, og beholdt derfor skallet på. Dersom skallet begynner å bli seigt kan du fjerne det først. Bland rabarbraen med brun farin og kanel.
  • Vend rabarbrabitene inn i røren.
  • Fordel muffinsrøren i store muffinsformer, men ikke fyll de helt opp. Har du ikke så store muffinsformer kan du lage flere muffins. Sett muffinsformene i et muffinsbrett, så kollapser de ikke i stekeovnen. Ha over smuldretoppingen.
  • Stek muffinsene midt i ovnen. For store muffins kan du beregne 25-35 minutter. For mindre muffins kan du beregne kortere steketid. Sjekk med en bakepinne mot slutten av steketiden. Når røren ikke lengre henger fast i pinnen er de ferdige.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

4 Kommentarer

  1. Anne-Margrethe Leirvik

    Åhr hallo men disse ble helt fantastisk gode! Uvant med brunt sukker i røren, men det komplimenterte veldig godt den syrlige rabarbraen og den gode smuldretoppen. Denne oppskriften er lagret som en framtidig favoritt!

    • Rolf-Anders Vollan

      Tusen takk for tilbakemelding, så hyggelig å høre at denne oppskriften har falt i smak hos flere ☺️ Da var alle forsøkene absolutt verdt det 🙌🏻 Hvor mange fikk du? Bare spør fordi jeg hadde litt store former 😊

  2. Anne Cecilie Fjeldheim

    Disse ser kjempegode ut og skal helt klart prøves ut. Hvordan har du laget de fine muffinsformene?

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*