Rabarbrapai med jordbær

Lages på: 1 time Nivå: Enkel
Rabarbrapai med jordbær

Rabarbrapai med jordbær er årets første rabarbraoppskrift på bloggen. Ja, jeg vet jeg kanskje er litt sent ute, men av og til så strekker ikke tiden til, så da blir det når det blir. Samtidig så kan man nyte rabarbra lenge etter sankthans, men det kan være en ide å skjære ned de gamle stilkene slik at nye ferske skudd kan vokse opp.

Flere rabarbadesserter:

Lag rabarbrapai av norsk rabarbra og jordbær og server den med vaniljeis. Snakk om deilig sommerdessert!

Banner - Mat du blir glad av

Rabarbrapai med jordbær

4 fra 15 vurderinger
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Steketid

45

minutter
Hviletid

1

time 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Paideig
  • 250 gram 250 mel

  • 50 gram 50 sukker

  • 125 gram 125 kaldt smør

  • 1 stk 1 mellomstort egg

  • Cirka 3 ss vann

  • Rabarbrafyll
  • 500 gram 500 renset rabarbra

  • 250 gram 250 rensede jordbær

  • 2 dl 2 sukker

  • 1 dl 1 brunsukker (eventuelt vanlig)

  • 3 ss 3 potetmel

  • 1/2 ts 1/2 vaniljesukker

Fremgangsmåte

  • Kjør mel, sukker og terninger av kaldt smør sammen i en foodprosessor, til du har en smulete blanding. Tilsett egg og litt vann og kjør blandingen sammen. Dersom du får en formbar og litt klissete deig. Det er viktig at du ikke jobber for mye med deigen.
  • Legg deigen i en tett pose og legg den i kjøleskapet en 30-60 minutter. Ligger den lengre i kjøleskapet vil du oppleve at paibunnen blir veldig hard og smulete. Da trenger den fort 15-20 minutter på benken før den blir litt mer håndterbar i konsistensen.
  • Sett ovnen på 180 grader, vanlig over- og undervarme. Når det ikke er å alt for lenge igjen kan du gjøre klart fyllet. Rabarbaen skylles og de ytterste trådene fjernes eventuelt. Del rabarbraen i tynne skiver. Er stengelen tykk kan du jo dele den på langs en gang eller to først. Jordbærene skylles og deles i biter.
  • Rør sammen sukker, potetmel og vaniljesukker i en skål. Ha dette sammen med rabarbra og jordbær.
  • Finn en paiform som er cirka 28-30 cm i diameter. Kjevle ut deigen til en rund leiv og kle formen med den. Klem paideigen godt inntil og gjerne litt oppover kantene. Fordel jordbær- og rababrafyllet utover bunnen.
  • Stek rabarbrapeien midt i ovnen i cirka 40-45 minutter.
  • Server rabarbrapaien mens den er lun, med is og/eller krem til. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*