Rabarbrasaft med jordbær

Har du rabarbra stående bortgjemt i et hjørne i hagen, og ikke helt vet hva du skal bruke den til? Da kan du jo lage noen flasker rabarbrasaft med jordbær, som du kan kose deg med utover sommeren. Kok rabarbra, jordbær, sukker, sitron og vann, og du har ferdig saft på kort tid.

Saften blandes ut med forholdene 1:1 mellom saft og vann.

Trenger du flere tips til hva du kan bruke årets rabarbra til? Hva med hjemmelaget rabarbrasyltetøy, smuldrepai med rabarbra eller en rabarbravinaigrette? Dette er utvalgte rabarbraoppskrifter fra bloggen. Søk gjerne også etter rabarbra på bloggen for å få enda mer inspirasjon.

Tips! Du kan også fryse ned rabarbra oppskåret i skiver. Da kan du lage deilige rabarbradesserter også utenfor sesongen.

Rabarbrasaft

Rabarbrasaft med jordbær

Hjemmelaget rabarbrasaft

Ingredienser

  • 700 gram rabarbra
  • 200 gram jordbær
  • 1 sitron
  • 1 liter vann
  • 175 gram sukker

Fremgangsmåte

Steg 1
Skyll rabarbra og jordbær. Del jordbærene i fire og rabarbraen i skiver.
Steg 2
Ha jordbær, rabarbra, vann, sukker og saften av én sitron i en kasserolle. Kok opp og la koke i cirka 15 minutter.
Steg 3
Sil rabarbrasaften i en melsikt, og ha den tilbake i kasserollen. Kok opp igjen
Steg 4
Hell den ferdige rabarbrasaften over i to glassflasker. Avkjøles med tett kork i romtemperatur, før den så oppbevares i kjøleskap.