Rabarbrasaft med jordbær

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Rabarbrasaft

Har du rabarbra stående bortgjemt i et hjørne i hagen, og ikke helt vet hva du skal bruke den til? Da kan du jo lage noen flasker rabarbrasaft med jordbær, som du kan kose deg med utover sommeren. Kok rabarbra, jordbær, sukker, sitron og vann, og du har ferdig saft på kort tid.

Saften blandes ut med forholdene 1:1 mellom saft og vann.

Trenger du flere tips til hva du kan bruke årets rabarbra til? Hva med hjemmelaget rabarbrasyltetøy, smuldrepai med rabarbra eller en rabarbravinaigrette? Dette er utvalgte rabarbraoppskrifter fra bloggen. Søk gjerne også etter rabarbra på bloggen for å få enda mer inspirasjon.

Tips! Du kan også fryse ned rabarbra oppskåret i skiver. Da kan du lage deilige rabarbradesserter også utenfor sesongen.

Håper rabarbrasaften med jordbær faller i smak!

Banner - Mat du blir glad av

Rabarbrasaft med jordbær

4 fra 5 vurderinger
Type rett: DrikkeNivå: Enkel
Mengde

15

dl
Tilberedning

10

minutter
Koketid

20

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 700 gram 700 rabarbra

  • 200 gram 200 jordbær

  • 1 stk 1 sitron

  • 1 liter 1 vann

  • 175 gram 175 sukker

Fremgangsmåte

  • Skyll rabarbra og jordbær. Del jordbærene i fire og rabarbraen i skiver.
  • Ha jordbær, rabarbra, vann, sukker og saften av én sitron i en kasserolle. Kok opp og la koke i cirka 15 minutter.
  • Sil rabarbrasaften i en sikt, og ha den tilbake i kasserollen. Kok opp igjen
  • Hell den ferdige rabarbrasaften over i to glassflasker. Avkjøles med tett kork i romtemperatur, før den så oppbevares i kjøleskap.

Notater

  • Tips for å øke holdbarheten på rabarbrasaften! Kok opp en kasserolle vann med rene glassflasker. La de ligge i det kokende vannet i cirka ett minutt. Hell ut vannet av flaskene mens de er glovarme, og hell umiddelbart den varme saften i flaskene. Unngå mest mye luft i flaskene, og snu gjerne flasken opp ned et ar ganger slik at luften må jobbe seg gjennom den varme saften. Avkjøl flasken i romtemperatur før den settes kaldt og mørk, i kjøleskap eller kjeller.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*