Rabarbrasirup

Lages på: 1 time Nivå: Enkel
Rabarbrasirup
Rabarbrassaft

Har du litt rabarbra stående i hagen? Lag rabarbrasirup! Bruk det i lemonade, som saus eller i drinker – fantastisk godt og har god holdbarhet så lenge du steriliserer flasken først. Selv brukte jeg rabarbrasirup som en base i en deilig rabarbradrink, kan anbefales!

Denne oppskriften gir cirka 3 dl ferdig rabarbrasirup. Har du mye rabarbra i hagen er det bare å mangedoble oppskriften.

Om du har hørt at du ikke kan bruke rabarbra etter sankthans så er det fullt mulig. Men husk å kutte de nye skuddene, så unngår du at rabarbraen er trevlete.

Glad i rabarbra? Her er noen flere rabarbraoppskrifter:

Rabarbrasirup

4.3 fra 61 vurderinger
Type rett: DrikkeNivå: Enkel
Mengde (dl)

3

dl
Tilberedning

5

minutter
Koketid

55

minutter
Totalt

1

time 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

 • 500 gram rabarbra

 • 200 gram sukker

 • 2 dl vann

Fremgangsmåte

 • Skjær av nederste og øverste del av rabarbrastilkene. Skyll de, og del de opp i cirka 1 cm tykke skiver. Skallet skal være på, det er her mye av fargen sitter. Jo rødere rabarbraen er, jo rødere blir rabarbrasirupen.
 • Ha rabarbra, sukker og vann i en kasserolle og kok opp på lav varme. Skru ned varmen og la rabarbraen koke i cirka 30 minutter.
 • Sil så rabarbraen i en finmasket sil over i en kasserolle. Kok opp, og la den koke til den har redusert seg litt. Da blir den også mer konsentrert.
 • Mens rabarbrasirupen koker kan du sterilisere en glassflaske, ved å koke den i rent vann. Hell så den varme sirupen over på flasken mens den er glovarm, sett umiddelbart på lokket (må være tett), og la den stå i romtemperatur til den er avkjølt. Oppbevar så rabarbrasirupen i kjøleskapet.
 • Rabarbrasirupen kan stå flere måneder i kjøleskapet såfremt flasken ble sterilisert først, og flasken er helt tett.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

3 Kommentarer

 1. Hanne Rørvik

  Kjempespennende oppskrift. Likte at man kunne justere oppskriften lett, utifra hvor mange kg rabarbra man har (jeg hadde litt over 2 kg etter denne høstinga). Det jeg lurer på… kan man bruke rabarbramassen man siler av sirupen til noe? Er det ferdig syltetøy det, eller paifyll?

 2. Hanne Woldstad

  Kan jeg bruke frosne rabarbra også?

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*