Har du litt rabarbra stående i hagen? Lag rabarbrasirup! Bruk det i lemonade, som saus eller i drinker – fantastisk godt og har god holdbarhet så lenge du steriliserer flasken først. Selv brukte jeg rabarbrasirup som en base i en deilig rabarbradrink, kan anbefales!
Denne oppskriften gir cirka 3 dl ferdig rabarbrasirup. Har du mye rabarbra i hagen er det bare å mangedoble oppskriften.
Om du har hørt at du ikke kan bruke rabarbra etter sankthans så er det fullt mulig. Men husk å kutte de nye skuddene, så unngår du at rabarbraen er trevlete.
Glad i rabarbra? Her er noen flere rabarbraoppskrifter:
Rabarbrasirup
- 3. juli 2020
- Cirka 3 dl
- 1 time(r)
- Skriv ut

Ingredienser
- 500 gram rabarbra
- 200 gram sukker
- 2 dl vann
Slik gjør du det
- Steg 1
- Skjær av nederste og øverste del av rabarbrastilkene. Skyll de, og del de opp i cirka 1 cm tykke skiver. Skallet skal være på, det er her mye av fargen sitter. Jo rødere rabarbraen er, jo rødere blir rabarbrasirupen.
- Steg 2
- Ha rabarbra, sukker og vann i en kasserolle og kok opp på lav varme. Skru ned varmen og la rabarbraen koke i cirka 30 minutter.
- Steg 3
- Sil så rabarbraen i en finmasket sil over i en kasserolle. Kok opp, og la den koke til den har redusert seg litt. Da blir den også mer konsentrert.
- Steg 4
- Mens rabarbrasirupen koker kan du sterilisere en glassflaske, ved å koke den i rent vann. Hell så den varme sirupen over på flasken mens den er glovarm, sett umiddelbart på lokket (må være tett), og la den stå i romtemperatur til den er avkjølt. Oppbevar så rabarbrasirupen i kjøleskapet.
- Steg 5
- Rabarbrasirupen kan stå flere måneder i kjøleskapet såfremt flasken ble sterilisert først, og flasken er helt tett.