Rabarbrasirup

Lages på: 1 time Nivå: Enkel
Rabarbrasirup
Rabarbrassaft

Har du litt rabarbra stående i hagen? Lag rabarbrasirup! Bruk det i lemonade, som saus eller i drinker – fantastisk godt og har god holdbarhet så lenge du steriliserer flasken først. Selv brukte jeg rabarbrasirup som en base i en deilig rabarbradrink, kan anbefales!

Denne oppskriften gir cirka 3 dl ferdig rabarbrasirup. Har du mye rabarbra i hagen er det bare å mangedoble oppskriften.

Om du har hørt at du ikke kan bruke rabarbra etter sankthans så er det fullt mulig. Men husk å kutte de nye skuddene, så unngår du at rabarbraen er trevlete.

Glad i rabarbra? Her er noen flere rabarbraoppskrifter:

Rabarbrasirup

0 fra 0 vurderinger
Type rett: DrikkeNivå: Enkel
Mengde

3

dl
Tilberedning

5

minutter
Koketid

55

minutter
Totalt

1

time 

Ingredienser

  • 500 gram rabarbra

  • 200 gram sukker

  • 2 dl vann

Fremgangsmåte

  • Skjær av nederste og øverste del av rabarbrastilkene. Skyll de, og del de opp i cirka 1 cm tykke skiver. Skallet skal være på, det er her mye av fargen sitter. Jo rødere rabarbraen er, jo rødere blir rabarbrasirupen.
  • Ha rabarbra, sukker og vann i en kasserolle og kok opp på lav varme. Skru ned varmen og la rabarbraen koke i cirka 30 minutter.
  • Sil så rabarbraen i en finmasket sil over i en kasserolle. Kok opp, og la den koke til den har redusert seg litt. Da blir den også mer konsentrert.
  • Mens rabarbrasirupen koker kan du sterilisere en glassflaske, ved å koke den i rent vann. Hell så den varme sirupen over på flasken mens den er glovarm, sett umiddelbart på lokket (må være tett), og la den stå i romtemperatur til den er avkjølt. Oppbevar så rabarbrasirupen i kjøleskapet.
  • Rabarbrasirupen kan stå flere måneder i kjøleskapet såfremt flasken ble sterilisert først, og flasken er helt tett.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*