• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
3. juli 2020

Rabarbrasirup

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Rabarbrasirup

Rabarbrassaft

Har du litt rabarbra stående i hagen? Lag rabarbrasirup! Bruk det i lemonade, som saus eller i drinker – fantastisk godt og har god holdbarhet så lenge du steriliserer flasken først. Selv brukte jeg rabarbrasirup som en base i en deilig rabarbradrink, kan anbefales!

Denne oppskriften gir cirka 3 dl ferdig rabarbrasirup. Har du mye rabarbra i hagen er det bare å mangedoble oppskriften.

Om du har hørt at du ikke kan bruke rabarbra etter sankthans så er det fullt mulig. Men husk å kutte de nye skuddene, så unngår du at rabarbraen er trevlete.

Glad i rabarbra? Her er noen flere rabarbraoppskrifter:

  • Smuldrepai med rabarbra
  • Rabarbrapai med jordbær
  • Rabarbrasyltetøy

Rabarbrasirup

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 3. juli 2020
  • Cirka 3 dl
  • 1 time(r)
  • Skriv ut
Hjemmelaget rabarbrasaft
Ingredienser
  • 500 gram rabarbra
  • 200 gram sukker
  • 2 dl vann
Slik gjør du det
Steg 1
Skjær av nederste og øverste del av rabarbrastilkene. Skyll de, og del de opp i cirka 1 cm tykke skiver. Skallet skal være på, det er her mye av fargen sitter. Jo rødere rabarbraen er, jo rødere blir rabarbrasirupen.
Steg 2
Ha rabarbra, sukker og vann i en kasserolle og kok opp på lav varme. Skru ned varmen og la rabarbraen koke i cirka 30 minutter.
Steg 3
Sil så rabarbraen i en finmasket sil over i en kasserolle. Kok opp, og la den koke til den har redusert seg litt. Da blir den også mer konsentrert.
Steg 4
Mens rabarbrasirupen koker kan du sterilisere en glassflaske, ved å koke den i rent vann. Hell så den varme sirupen over på flasken mens den er glovarm, sett umiddelbart på lokket (må være tett), og la den stå i romtemperatur til den er avkjølt. Oppbevar så rabarbrasirupen i kjøleskapet.
Steg 5
Rabarbrasirupen kan stå flere måneder i kjøleskapet såfremt flasken ble sterilisert først, og flasken er helt tett.

Stikkord

  • rabarbra
  • saft

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Banangranola
Rabarbrakake i langpanne

Relaterte innlegg

Hjemmelaget pasta med laks og fløtesaus
19. november 2020
0 kommentarer

Hjemmelaget pasta med laks og fløtesaus

Kardemommeis
1. november 2020
0 kommentarer

Kardemommeis

Fiskekaker i pita
16. juni 2020
0 kommentarer

Fiskekaker i pita

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales