Rabarbrastang med marsipan

Lages på: Mer enn 3 timer Nivå: Middels
Rabarbrastang med marsipan

Årets rabarbrasesong er godt i gang, og jeg er allerede godt i gang med å lage rabarbrasyltetøy og rabarsirup. Det er ikke bare de godt etablerte oppskriftene jeg bruker, for på søndag laget jeg rabarbrastang med marsipan. Nydelig hvetebakst, hvor det litt syrlige syltetøyet passer godt til den søte marsipanen.

Se oppskrift på rabarbrasyltetøy. Om du lager det til denne anledningen kan du gjerne holde litt tilbake på sukkeret, siden marsipanen er veldig søt.

Kan også tenke meg det hadde vært godt med noen finhakkede biter av rabarbra, dyppet i sukker og eventuelt kanel, sammen med syltetøyet og marsipanen.

Bruk gjerne marsipan med minst 50% mandler, ellers kan det fort bli for søtt. Et annet tips er å oppbevare marsipanen i kjøleskapet før du river den på råkostjern. Da blir den hardere, og vil være enklere å rive.

Glad i rabarbra? Her er noen andre oppskrifter med rabarbra:

Banner - Mat du blir glad av

Rabarbrastang med marsipan

0 fra 0 vurderinger
Type rett: Søt gjærbakstNivå: Middels
Antall

2

rabarbrastenger
Tilberedning + heving

2

timer 

45

minutter
Steketid

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Søt grunndeig
  • 600 gram 600 siktet hvetemel

  • 100 gram 100 sukker

  • 2 ts 2 kardemomme

  • 1/4 ts 1/4 salt

  • 1/2 pose 1/2 tørrgjær

  • 400 gram 400 kald melk

  • 1 stk 1 egg

  • 100 gram 100 romtemperert smør

  • Fyll
  • 350 gram 350 rabarbrasyltetøy

  • 2 ts 2 potetmel

  • 150 gram 150 marsipan

  • Pensling
  • Egg

  • Perlesukker

Fremgangsmåte

  • Sett deigen
    Bland melet, sukkeret, kardemommen, saltet og tørrgjæren i en bolle. Hvis du bruker hele kardemommekjerner, må du knuse dem i en morter først. Tilsett egget og den kalde melken og elt deigen i 15-20 minutter ved hjelp av en kjøkkenmaskin med en påmontert eltekrok. Du kan også elte for hånd, men best resultat får du med en kjøkkenmaskin.
  • Etter at deigen har eltet tilstrekkelig, tilsetter du smøret oppskåret i terninger. Elt videre i omtrent 5 minutter, til smøret er godt blandet inn i deigen. Deigen skal være så elastisk at du kan dra en flik av den uten at den ryker.
  • Legg på et lokk over bollen og la deigen heve i cirka 1,5 time, til den har doblet seg i størrelse.
  • Utbaking
    Hvelv deigen over på et melet underlag når den har hevet ferdig. Kjevle den utover til et rektangel på cirka 40 x 60 cm.
  • Bland rabarbrasyltetøyet med potetmelet. Dette gjør at syltetøyet ikke flyter utover i ovnen. Bre det utover den utkjevlede leiven.
  • Riv marsipanen grovt på et råkostjern. Dryss den over leiven med rabarbrasyltetøy.
  • Rull deigen stramt sammen fra langside mot langside. Del den i to og legg begge rullene over på et bakepapirkledd stekebrett, med skjøten ned. Dekk til med et klede og la rabarbrastangen etterheve i en halvtime. Sett i mellomtiden stekeovnen på 190 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Steking
    Klipp 8-10 snitt på hver av sidene av rabarbrastengene. Pensle dem så med sammenvispet egg og strø over litt perlesukker. Stek hvetebaksten nest nederst i ovnen i cirka 30 minutter.
  • Avkjøl de ferdigstekte rabarbrastengene på rist.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*