Rabarbrasuppe med is

Rabarbrasuppe med is

Rabarbrasuppe er bare så fantastisk godt! I hvert fall når du gjør som meg og serverer den varm sammen med en liten skje vaniljeis. Enkel å lage er den også, så enkel at den mest uerfarne kokken greier å få til denne retten uten å mislykkes.

Jeg synes også at rabarbrasuppen smaker godt som kald. Har du noe suppe igjen etter desserten er det bare å ha det over i en passende mugge og sette i kjøleskapet. Pass på å avkjøle suppen først, slik at glasset ikke sprekker. Suppen serveres kjølig i glass når det måtte passe. Utrolig godt, og jeg kan love deg at jeg ikke greide å stoppe etter ett glass.

Du kan også lage den sukkerfri ved å bruke sukrin gold istedenfor sukker.  Beregn ca 100 gram sukrin gold, men smak deg gjerne frem.

I denne oppskriften på rabarbrasuppe har jeg tilføyd en kanelstang. Jeg synes det tilfører en ekstra god smak, men kan også sløyfes om du ønsker.

Håper suppen faller i smak!

Rabarbrasuppe

Rabarbrasuppe med is

Ingredienser

  • Rabarbrasuppe
  • 300 gram rabarbra
  • 7,5 dl vann
  • 150 gram sukker
  • 1 ss potetmel
  • 1/2 dl vann
  • 1 kanelstang
  • 1 vaniljestang
  • Serveringsforslag
  • Vaniljeis

Fremgangsmåte

Steg 1
Rabarbraen kan fort bli litt seig om du ikke rensker den, så start med å fjerne det ytterste skallet fra hver stilk. Del den så opp i ca 1-2 cm tykke skiver, og ha den i en liten kasserolle sammen med 7,5 dl vann, sukker, vanilje- og kanelstang.
Steg 2
La det hele koke i rundt 12 minutter til rabarbraen har blitt passende mør. Ta ut vanilje- og kanelstang.
Steg 3
Bland ut potetmelet med en liten skvett kaldt vann i et glass, og spe det i suppen under kontinuerlig omrøring. La suppen koke videre i 2-3 minutter til den har tyknet.
Steg 4
Server suppen varm eller lunken, gjerne sammen med en skje vaniljeis.