Rabarbrasuppe med jordbær

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Rabarbrasuppe med jordbær

Rabarbraen er for tiden i sesong rundt i vårt langstrakte land, men hva kan man egentlig bruke den til? En av favorittene mine tror jeg helt klart må være rabarbrasuppe. Nydelig både varm som kald, i skål som suppe eller som kald rabarbradrikk. I helgen kunne også se meg lage rabarbrasuppe med jordbær på Instagram, servert med vaniljeis ble dette fantastisk godt!

Jeg valgte å sile suppen denne gangen, slik at den ble helt klar og så enda mer elegant ut. Jeg kunne også kokt den helt til rabarbraen tråder seg i suppen, slik jeg har gjort i denne klassiske oppskriften på rabarbrasuppe. Alternativt kunne jeg brukt en stavmikser for å jevne suppen ut. Da hadde jeg neppe behøvd potetmelet, men suppen hadde til gjengjeld blitt like klar og fin som jeg ønsket den skulle være denne gangen. Her må du bare gjøre hva som passer deg best.

Håper du ble inspirert til å teste ut oppskriften.

Rabarbrasuppe med jordbær

5 fra 1 vurdering
Type rett: DessertNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

5

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram 500 rabarbra

  • 20 stk 20 jordbær

  • 7 dl 7 vann

  • 1 stk 1 vaniljestang

  • 100 gram 100 sukker

  • Jevning (valgfritt)
  • 1 ss 1 potetmel

  • 1/2 dl 1/2 vann

  • Garnityr og tilbehør
  • Jordbær

  • Sitronmelisse

  • Vaniljeis (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Skyll rabarbraen og ha den i kasserolle. Om du ikke skal sile suppen, og det også er litt sent i sesongen så kan du med fordel skrelle den også (hvis den begynner å bli trevlete). Del en vaniljestang på langs og skrap ut frøene inni. Ha vann, vaniljestang, frø fra vaniljestang og sukker i samme kasserolle og kok opp.
  • Mens rabarbrasuppen koker skyller du og renser du jordbærene. Del bærene i 4 eller 6, avhengige av størrelse, og ha de sammen med rabarbraen når den har kokt i 5-10 minutter.
  • La suppen koke videre i 5 minutter.
  • Hvis du ønsker en litt tykkere suppe kan du jevne den litt med potetmel. Bland ut potetmel i litt kaldt vann som spes i suppen under omrøring. Suppen bør være rett under kokepunktet når du jevner den med potetmel, slik at den ikke blir seig. La suppen avkjøle til den er lunken før servering.
  • Server rabarbrasuppen med jordbær oppskåret i skiver, litt frisk sitronmelisse og en kule med vaniljeis. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*