• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
7. juni 2018

Rabarbravinaigrette

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Rabarbravinaigrette

I dag er det dressing som står for tur, og en fantastisk god rabarbravinaigrette har funnet veien til bloggen. Den er kjapp og enkel å lage, og kan løfte selv de kjedeligste salater betraktelig. Jeg har allerede spritet opp flere av sommersalatene mine med denne og testet den på hjemmelaget lakseburger, fantastisk godt. Håper du vil gjøre det samme. Det er ikke alle vinaigretter jeg synes er like gode, men denne var skikkelig smashing.

Tips! Bruk gjerne en olivenolje som ikke har en mild og ikke alt for fremtredende smak.

Rabarbravinaigrette til salat

Rabarbravinaigrette

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 7. juni 2018
  • 4-6 porsjoner
  • 25 min
  • Skriv ut
Rabarbravinaigrette
Ingredienser
  • 1 rabarbrastilk
  • 1/2 dl vann
  • 2 ss honning
  • 2 ss riseddik
  • 1/2 dl olivenolje
Slik gjør du det
Steg 1
Vask rabarbrastilken og kutt den opp i cirka 1 cm tykke skiver. Kok skivene i cirka 10 minutter til de er helt møre.
Steg 2
Fjern kasserollen av varmen og la rabarbraen avkjøle seg. Sett kasserollen eventuelt i et kaldt vannbad for å avkjøle rabarbraen hurtigere. Hvor sterk rødfargen er på vinaigretten vil variere litt fra rabarbra til rabarbra. Men om du frykter at du vil ende opp med en helt grønn rabarbravinaigrette kan du eventuelt jukse bittelitt med enten en minidråpe med rød konditorfarge eller et bringebær eller to.
Steg 3
Ha rabarbraen over i en blender (eller bruk stavmikser). Tilsett honning, riseddik og olivenolje og kjør det sammen til du har en fin vinaigrette. Jeg anbefaler å bruke en forholdsvis mild olivenolje slik at den ikke stjeler for mye av smaksbildet.
Steg 4
Hell rabarbravinaigretten over på en ren og liten flaske (cirka 2-3 dl). Er flasken helt steril (kokt) og du har en helt tett kork, så øker du holdbarheten betraktelig.
Steg 5
Oppbevares mørkt og kjølig.

Likte du oppskriften?

Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

 

Stikkord

  • dressing
  • Tilbehør til grillmat
  • vinaigrette

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Kremet laksepanne med crème fraîche
BBQ-pizza med kylling og rødløk

Relaterte innlegg

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Honningstekte epler og svisker
20. desember 2020
0 kommentarer

Honningstekte epler og svisker

Pannebrød med hvitløk (ingen hevetid)
26. november 2020
0 kommentarer

Pannebrød med hvitløk (ingen hevetid)

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales