I dag er det dressing som står for tur, og en fantastisk god rabarbravinaigrette har funnet veien til bloggen. Den er kjapp og enkel å lage, og kan løfte selv de kjedeligste salater betraktelig. Jeg har allerede spritet opp flere av sommersalatene mine med denne og testet den på hjemmelaget lakseburger, fantastisk godt. Håper du vil gjøre det samme. Det er ikke alle vinaigretter jeg synes er like gode, men denne var skikkelig smashing.
Tips! Bruk gjerne en olivenolje som ikke har en mild og ikke alt for fremtredende smak.
Rabarbravinaigrette
- 7. juni 2018
- 4-6 porsjoner
- 25 min
- Skriv ut

Ingredienser
- 1 rabarbrastilk
- 1/2 dl vann
- 2 ss honning
- 2 ss riseddik
- 1/2 dl olivenolje
Slik gjør du det
- Steg 1
- Vask rabarbrastilken og kutt den opp i cirka 1 cm tykke skiver. Kok skivene i cirka 10 minutter til de er helt møre.
- Steg 2
- Fjern kasserollen av varmen og la rabarbraen avkjøle seg. Sett kasserollen eventuelt i et kaldt vannbad for å avkjøle rabarbraen hurtigere. Hvor sterk rødfargen er på vinaigretten vil variere litt fra rabarbra til rabarbra. Men om du frykter at du vil ende opp med en helt grønn rabarbravinaigrette kan du eventuelt jukse bittelitt med enten en minidråpe med rød konditorfarge eller et bringebær eller to.
- Steg 3
- Ha rabarbraen over i en blender (eller bruk stavmikser). Tilsett honning, riseddik og olivenolje og kjør det sammen til du har en fin vinaigrette. Jeg anbefaler å bruke en forholdsvis mild olivenolje slik at den ikke stjeler for mye av smaksbildet.
- Steg 4
- Hell rabarbravinaigretten over på en ren og liten flaske (cirka 2-3 dl). Er flasken helt steril (kokt) og du har en helt tett kork, så øker du holdbarheten betraktelig.
- Steg 5
- Oppbevares mørkt og kjølig.
Likte du oppskriften?
Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.