Rabarbravinaigrette

Rabarbravinaigrette

I dag er det dressing som står for tur, og en fantastisk god rabarbravinaigrette har funnet veien til bloggen. Den er kjapp og enkel å lage, og kan løfte selv de kjedeligste salater betraktelig. Jeg har allerede spritet opp flere av sommersalatene mine med denne og testet den på hjemmelaget lakseburger, fantastisk godt. Håper du vil gjøre det samme. Det er ikke alle vinaigretter jeg synes er like gode, men denne var skikkelig smashing.

Tips! Bruk gjerne en olivenolje som ikke har en mild og ikke alt for fremtredende smak.

Rabarbravinaigrette til salat

Rabarbravinaigrette

Rabarbravinaigrette

Ingredienser

  • 1 rabarbrastilk
  • 1/2 dl vann
  • 2 ss honning
  • 2 ss riseddik
  • 1/2 dl olivenolje

Fremgangsmåte

Steg 1
Vask rabarbrastilken og kutt den opp i cirka 1 cm tykke skiver. Kok skivene i cirka 10 minutter til de er helt møre.
Steg 2
Fjern kasserollen av varmen og la rabarbraen avkjøle seg. Sett kasserollen eventuelt i et kaldt vannbad for å avkjøle rabarbraen hurtigere. Hvor sterk rødfargen er på vinaigretten vil variere litt fra rabarbra til rabarbra. Men om du frykter at du vil ende opp med en helt grønn rabarbravinaigrette kan du eventuelt jukse bittelitt med enten en minidråpe med rød konditorfarge eller et bringebær eller to.
Steg 3
Ha rabarbraen over i en blender (eller bruk stavmikser). Tilsett honning, riseddik og olivenolje og kjør det sammen til du har en fin vinaigrette. Jeg anbefaler å bruke en forholdsvis mild olivenolje slik at den ikke stjeler for mye av smaksbildet.
Steg 4
Hell rabarbravinaigretten over på en ren og liten flaske (cirka 2-3 dl). Er flasken helt steril (kokt) og du har en helt tett kork, så øker du holdbarheten betraktelig.
Steg 5
Oppbevares mørkt og kjølig.