Rask nuddelsuppe med kylling

Rask nuddelsuppe med kylling

Etter en jul med mye god mat og utskeielser så er det ekstra godt å lage litt enkle og magre middager igjen. Nuddelsuppe med kylling er rett og slett en perfekt hverdagsmiddag. Det er sunt, det er godt og du bruker rundt 20-25 minutter på å tilberede retten. Kjøper du ferdig strimlet kylling bruker du nok enda kortere tid.

Om du ikke har alle de grønnsakene jeg har brukt så kan du gjerne erstatte de med noen halvslappe grønnsaker du har liggende nederst i grønnsaksskuffen.

Rask nuddelsuppe med kylling

Rask nuddelsuppe med kylling

Ingredienser

  • Nuddelsuppe med kylling
  • 3 kyllingfileter
  • 1 rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 spisspaprika
  • 1 pakke aspargesbønner
  • Cirka 0,75 dl soyasaus
  • 1/2 lime
  • 1/2 ss revet ingefær
  • 4 ss sweet chilisaus
  • 1 liter vann
  • 1 hønsebuljongterning
  • 150 gram nudler (fullkorn- eller eggenudler)
  • Fersk koriander (etter ønske)

Fremgangsmåte

Steg 1
Del kyllingen i passende store terninger, og brun den kjapt i en stekepanne. Tilsett oppskåret rødløk, hvitløk og paprika (eller andre du har liggende), og la surre noen minutter til rødløken begynner å bli myk. Om kyllingen ikke blir helt gjennomstekt så gjør det ingenting, siden suppen skal trekke noen minutter til slutt.
Steg 2
Kok opp nudler etter anvisning på pakken.
Steg 3
Ha kyllingen og grønnsakene over i en gryte, og tilsett vann, hønsebuljong, soyasaus, revet ingefær, litt chilisaus og limesaft. Kok opp suppen.
Steg 4
Skyll aspargesbønnene i kaldt vann og del de i to. Ha de så oppi suppen, og la det hele trekke i 4-5 minutter.
Steg 5
Hell av kokevannet av nudlene og bland de inn i suppen rett før servering.