Ratatouille

Lages på: 20-30 minutter Nivå: Enkel
Ratatouille

Har du ikke smakt ratatouille så synes jeg det er på høy tide å gjøre noe med saken. Utrolig godt både til fisk og kjøtt, men kan også serveres som en helt egen rett, gjerne med godt brød ved siden av. Og retten er slett ikke vanskelig å lage.

Ratatouille kan kanskje høres skremmende ut, men er ganske enkelt en klassisk fransk grønnsaksstuing fra Provence i Frankrike. Den inneholder grønnsaker som aubergine, paprika, tomat, squash, løk, hvitløk og urter, og passer virkelig til det meste. Bruk gjerne en god olivenolje når du lager retten.

Utvalgte retter med ratatouille fra bloggen:

Håper du ble inspirert til å prøve denne franske klassikeren.

Ratatouille

0 fra 0 vurderinger
Type rett: TilbehørKjøkken: FranskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1 stk 1 rødløk

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • 1 stk 1 squash

  • 1 stk 1 aubergine

  • 1 stk 1 rød paprika

  • 1 stk 1 gul paprika

  • 1 ss 1 tomatpuré

  • 1 boks 1 hermetiske tomater

  • 2 ss 2 rødvinseddik

  • 1 ts 1 tørket timian

  • 2 stilker 2 rosmarin

  • Salt

  • Kvernet pepper

  • 2 never 2 friske basilikumblader

  • Olivenolje

Fremgangsmåte

  • Gjør klar grønnsakene. Løk og hvitløk skrelles, squash, aubergine og paprika skylles i kaldt vann. Du kan også skrell halvparten av auberginen, slik at du har et slags sebramønster. Da slipper du litt av bitterheten. Kutt opp grønnsakene i jevnstore terninger.
  • Varm olivenoljen i en stor panne. Start med å surre løk og hvitløken, til den er blank og myk. Ha den over på et stort fat når den er ferdig. Gjør det samme med paprika, squash og aubergine, i flere omganger.
  • Ha alle de stekte grønnsakene i stekepannen, og la surre i noen minutter. Er pannen for liten kan du også bruke en gryte. Lag en liten grop i midten av pannen, fres en spiseskje med tomatpuré i 10-20 sekunder. Dette fjerner litt av råsmaken fra puréen.
  • Tilsett hermetiske tomater, rødvinseddik, tørket timian, fersk rosmarin (kun bladene) og bland godt. La ratatouillen koke i 5-10 minutter. Smak til med salt og pepper
  • Rett før servering blander du inn fersk basilikum. Nyt ratatouillen slik den er, eller som tilbehør til kjøtt eller fisk. Bon appetit!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*