Red curry kyllingsuppe

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Red curry kyllingsuppe med risnudler

En litt spicy red curry kyllingsuppe er ikke feil på en vinterdag. Server den med ris, nudler eller brød ved siden av om du foretrekker. Suppen er enkel å lage og er serveringsklar på cirka 30 minutter.

Om du ønsker en enda mer eksotisk variant kan du erstatte matfløten med kokosmelk. Det er heller ikke noe problem å bruke et annet utvalg av grønnsaker om du ønsker det. Både squash, blomkål og spinat er passer ypperlig i en rett som denne.

Server red curry kyllingsuppe med enten nudler eller ris. Du kan også dryss over litt koriander rett før servering dersom du ønsker en enda mer eksotisk variant.

Håper det smaker!

Banner - Mat du blir glad av

Red curry kyllingsuppe

4 fra 13 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Koketid

10

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 600 gram 600 strimlet kylling

  • Olje til steking

  • 1 stk 1 rødløk

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • 1 stk 1 gulrot

  • 1 ss 1 revet ingefær

  • 1 stk 1 paprika

  • 1 stk 1 liten brokkoli

  • 2 ss 2 red curry paste (smak deg frem)

  • 3 dl 3 matfløte

  • 2,5 dl kyllingbuljong

  • 1/2 ts 1/2 sukker

  • 1/2 stk 1/2 lime

  • 1/2 ss 1/2 soyasaus

  • Salt

  • Fersk koriander (valgfritt)

  • Tilbehør
  • Ris eller nudler

Fremgangsmåte

  • Skal du servere suppen med ris er det lurt å starte med å koke risen. Skal du servere den med nudler kan du gjerne vente til at suppen nærmer seg ferdigkokt.
  • Skrell/skyll løk, gulrot, ingefær, paprika og brokkoli. Finhakk hvitløken, skjær løk og paprika i strimler, gulrot i biter, brokkoli i små buketter og riv ingefæret på et rivjern.
  • Stek kyllingen kjapt i litt olje i en panne og legg den så til side på en tallerken. Surr så grønnsakene et par minutter i samme panne. Lag en liten grop midt i pannen og fres en skje med curry paste i litt olje mot pannebunnen.
  • Ha i den stekte kyllingen, matfløte og kyllingkraft. Kok opp og la det hele trekke i cirka 10 minutter.
  • Smak så til med litt sukker, soyasaus en skvis lime og salt.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*