
Reinsdyr, soppstuing og sellerirotmos – 3 ting jeg er svært glad i, i en og samme rett. Ikke tok det lang tid å lage heller, og drysset med granateplene på toppen ble bare prikken over ien. Dette var rett og slett en utrolig digg viltrett, og føyer seg inn i rekken over en mine favoritter.
Det er noe ekstra gøy å bruke råvarer man selv har vært med på å sanke, så skulle mer enn gjerne fortalt om hvor flink jeg har vært som har vært ute og plukket kantareller i Oslomarka. Sannheten er derimot at disse ble kjøpt på Meny. Jeg tenker hvert år at det hadde vært gøy å dra på sopptur, men så blir det liksom aldri noe av. Det er fortsatt ikke for sent å gjøre noe med det, så kanskje jeg må sette av litt tid til en liten sopptur neste helg.
Reinsdyrskav med soppstuing og sellerirotmos
- 24. august 2017
- 4 porsjoner
- 35 min
- Skriv ut

Ingredienser
- 500 gram reinsdyrskav
- 1/2 ts salt
- Pepper
- Smør til steking
- 4 einebær
- Timian
- Potet- og sellerirotmos
- 350 gram potet
- 350 gram sellerirot
- 1 ss smør
- 1 dl melk
- Salt og pepper
- Soppstuing
- 120 gram kantareller
- 2 sjalottløk
- 1 fedd hvitløk
- 1,5 dl matfløte
- 1/2 - 1 ss soyasaus
- 1 ss smør
- Salt og pepper
- Hakket persille
- Garnityr
- 1/2 granateple
Slik gjør du det
- Steg 1
- Skrell potetene dersom de ikke er av typen med svært tynt skall, og kok de møre i lettsaltet vann (ca 20-25 minutter, avhengig av størrelse).
- Steg 2
- Når potetene er satt på kok skjærer du skallet på selleriroten, og deler den opp i terninger på ca 3 x 3 cm. Disse has sammen med potetene og må også koke seg møre.
- Steg 3
- Børst av kantarellene og del de i to eller flere biter dersom de er litt store. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Fres kantarellene i litt smør litt smør i en liten gryte eller kasserolle, og etter noen minutter har du oppi løken og surrer videre på medium varme, til løken har blitt myk.
- Steg 4
- Tilsett matfløte, og soyasaus og la koke til den tykner. Smak til med salt og pepper, og ha i litt fersk persille rett før servering.
- Steg 5
- Stek reinsdyrskav kjapt i en varm stekepanne i litt smør, sammen med noen knuste einebær. Ha over litt salt og pepper, og gjerne litt fersk timian om du har. Timian og einebær er med på å fremheve den litt karakteristiske viltsmaken, og passer svært godt til rein og elg.
- Steg 6
- Når potet og selleriroten er ferdigkokte heller du av kokevannet. Ha oppi litt melk og smør, og bruk en rotmoser til å lage en passe tykk stappe. Smak til med salt og pepper.
- Steg 7
- Ta ut kjernene av et halvt granateple ved å skjære av topp og bunn av skallet. Snitt så forsiktig fra toppen til bunnen og bruk fingrene til å brekke av biter uten at kjernene eksploderer.
- Steg 8
- Legg opp reinsdyrskav og sellerirotmot på en tallerken, ha over litt av soppstuingen og dryss over en liten neve granateple-kjerner.
- Steg 9
- Håper det smaker!
Har du lyst til å bli bedre kjent med Det glade kjøkken? Følg meg på Facebook eller Instagram for å bli oppdatert på nye innlegg som legges ut. Bruk gjerne også #detgladekjokken på Instagram dersom du bruker noen av oppskriftene mine. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

Dette så helt fantastisk godt ut!
Takk for det, det er veldig hyggelig å høre! Bare si i fra om noe skulle være uklart 🙂