Slik gjør du det

  1. Skrell potetene dersom de ikke er av typen med svært tynt skall, og kok de møre i lettsaltet vann (ca 20-25 minutter, avhengig av størrelse).
  2. Når potetene er satt på kok skjærer du skallet på selleriroten, og deler den opp i terninger på ca 3 x 3 cm. Disse has sammen med potetene og må også koke seg møre.
  3. Børst av kantarellene og del de i to eller flere biter dersom de er litt store. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Fres kantarellene i litt smør litt smør i en liten gryte eller kasserolle, og etter noen minutter har du oppi løken og surrer videre på medium varme, til løken har blitt myk.
  4. Tilsett matfløte, og soyasaus og la koke til den tykner. Smak til med salt og pepper, og ha i litt fersk persille rett før servering.
  5. Stek reinsdyrskav kjapt i en varm stekepanne i litt smør, sammen med noen knuste einebær. Ha over litt salt og pepper, og gjerne litt fersk timian om du har. Timian og einebær er med på å fremheve den litt karakteristiske viltsmaken, og passer svært godt til rein og elg.
  6. Når potet og selleriroten er ferdigkokte heller du av kokevannet. Ha oppi litt melk og smør, og bruk en rotmoser til å lage en passe tykk stappe. Smak til med salt og pepper.
  7. Ta ut kjernene av et halvt granateple ved å skjære av topp og bunn av skallet. Snitt så forsiktig fra toppen til bunnen og bruk fingrene til å brekke av biter uten at kjernene eksploderer.

Legg opp reinsdyrskav og sellerirotmot på en tallerken, ha over litt av soppstuingen og dryss over en liten neve granateple-kjerner.

Håper det smaker!

Har du lyst til å bli bedre kjent med Det glade kjøkken? Følg meg på Facebook eller Instagram for å bli oppdatert på nye innlegg som legges ut. Bruk gjerne også #detgladekjokken på Instagram dersom du bruker noen av oppskriftene mine. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

Reinsdyrskav med soppstuing og sellerirotmos
Reinsdyrskav med soppstuing og sellerirotmos