Reinsdyrskav med soppstuing og sellerirotmos

Lages på: 35 minutter Nivå: Enkel
Reinsdyr med soppstuing og sellerirotmos
Reinsdyr med soppstuing og sellerirotmos

Reinsdyr, soppstuing og sellerirotmos – 3 ting jeg er svært glad i, i en og samme rett. Ikke tok det lang tid å lage heller, og drysset med granateplene på toppen ble bare prikken over ien. Dette var rett og slett en utrolig digg viltrett, og føyer seg inn i rekken over en mine favoritter.

Det er noe ekstra gøy å bruke råvarer man selv har vært med på å sanke, så skulle mer enn gjerne fortalt om hvor flink jeg har vært som har vært ute og plukket kantareller i Oslomarka. Sannheten er derimot at disse ble kjøpt på Meny. Jeg tenker hvert år at det hadde vært gøy å dra på sopptur, men så blir det liksom aldri noe av. Det er fortsatt ikke for sent å gjøre noe med det, så kanskje jeg må sette av litt tid til en liten sopptur neste helg.

Reinsdyrskav med soppstuing og sellerirotmos

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

35

minutter

Ingredienser

  • 500 gram reinsdyrskav

  • 1/2 ts salt

  • Pepper

  • Smør til steking

  • 4 stk einebær

  • Timian

  • Potet- og sellerirotmos
  • 350 gram potet

  • 350 gram sellerirot

  • 1 ss smør

  • 1 dl melk

  • Salt og pepper

  • Soppstuing
  • 120 gram kantareller

  • 2 stk sjalottløk

  • 1 fedd hvitløk

  • 1,5 dl matfløte

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ss smør

  • Salt og pepper

  • Hakket persille

  • Garnityr
  • 1/2 granateple

Fremgangsmåte

  • Skrell potetene dersom de ikke er av typen med svært tynt skall, og kok de møre i lettsaltet vann (ca 20-25 minutter, avhengig av størrelse).
  • Når potetene er satt på kok skjærer du skallet på selleriroten, og deler den opp i terninger på ca 3 x 3 cm. Disse has sammen med potetene og må også koke seg møre.
  • Børst av kantarellene og del de i to eller flere biter dersom de er litt store. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Fres kantarellene i litt smør litt smør i en liten gryte eller kasserolle, og etter noen minutter har du oppi løken og surrer videre på medium varme, til løken har blitt myk.
  • Tilsett matfløte, og soyasaus og la koke til den tykner. Smak til med salt og pepper, og ha i litt fersk persille rett før servering.
  • Stek reinsdyrskav kjapt i en varm stekepanne i litt smør, sammen med noen knuste einebær. Ha over litt salt og pepper, og gjerne litt fersk timian om du har. Timian og einebær er med på å fremheve den litt karakteristiske viltsmaken, og passer svært godt til rein og elg.
  • Når potet og selleriroten er ferdigkokte heller du av kokevannet. Ha oppi litt melk og smør, og bruk en rotmoser til å lage en passe tykk stappe. Smak til med salt og pepper.
  • Ta ut kjernene av et halvt granateple ved å skjære av topp og bunn av skallet. Snitt så forsiktig fra toppen til bunnen og bruk fingrene til å brekke av biter uten at kjernene eksploderer.
  • Legg opp reinsdyrskav og sellerirotmot på en tallerken, ha over litt av soppstuingen og dryss over en liten neve granateple-kjerner. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

2 Kommentarer

  1. Dette så helt fantastisk godt ut!

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*