Reinsdyrskav med soppstuing og sellerirotmos

Reinsdyr med soppstuing og sellerirotmos
Reinsdyr med soppstuing og sellerirotmos

Reinsdyr, soppstuing og sellerirotmos – 3 ting jeg er svært glad i, i en og samme rett. Ikke tok det lang tid å lage heller, og drysset med granateplene på toppen ble bare prikken over ien. Dette var rett og slett en utrolig digg viltrett, og føyer seg inn i rekken over en mine favoritter.

Det er noe ekstra gøy å bruke råvarer man selv har vært med på å sanke, så skulle mer enn gjerne fortalt om hvor flink jeg har vært som har vært ute og plukket kantareller i Oslomarka. Sannheten er derimot at disse ble kjøpt på Meny. Jeg tenker hvert år at det hadde vært gøy å dra på sopptur, men så blir det liksom aldri noe av. Det er fortsatt ikke for sent å gjøre noe med det, så kanskje jeg må sette av litt tid til en liten sopptur neste helg.

Reinsdyrskav med soppstuing og sellerirotmos

Reinsdyr med soppstuing og sellerirotmos

Ingredienser

  • 500 gram reinsdyrskav
  • 1/2 ts salt
  • Pepper
  • Smør til steking
  • 4 einebær
  • Timian
  • Potet- og sellerirotmos
  • 350 gram potet
  • 350 gram sellerirot
  • 1 ss smør
  • 1 dl melk
  • Salt og pepper
  • Soppstuing
  • 120 gram kantareller
  • 2 sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1,5 dl matfløte
  • 1/2 - 1 ss soyasaus
  • 1 ss smør
  • Salt og pepper
  • Hakket persille
  • Garnityr
  • 1/2 granateple

Fremgangsmåte

Steg 1
Skrell potetene dersom de ikke er av typen med svært tynt skall, og kok de møre i lettsaltet vann (ca 20-25 minutter, avhengig av størrelse).
Steg 2
Når potetene er satt på kok skjærer du skallet på selleriroten, og deler den opp i terninger på ca 3 x 3 cm. Disse has sammen med potetene og må også koke seg møre.
Steg 3
Børst av kantarellene og del de i to eller flere biter dersom de er litt store. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Fres kantarellene i litt smør litt smør i en liten gryte eller kasserolle, og etter noen minutter har du oppi løken og surrer videre på medium varme, til løken har blitt myk.
Steg 4
Tilsett matfløte, og soyasaus og la koke til den tykner. Smak til med salt og pepper, og ha i litt fersk persille rett før servering.
Steg 5
Stek reinsdyrskav kjapt i en varm stekepanne i litt smør, sammen med noen knuste einebær. Ha over litt salt og pepper, og gjerne litt fersk timian om du har. Timian og einebær er med på å fremheve den litt karakteristiske viltsmaken, og passer svært godt til rein og elg.
Steg 6
Når potet og selleriroten er ferdigkokte heller du av kokevannet. Ha oppi litt melk og smør, og bruk en rotmoser til å lage en passe tykk stappe. Smak til med salt og pepper.
Steg 7
Ta ut kjernene av et halvt granateple ved å skjære av topp og bunn av skallet. Snitt så forsiktig fra toppen til bunnen og bruk fingrene til å brekke av biter uten at kjernene eksploderer.
Steg 8
Legg opp reinsdyrskav og sellerirotmot på en tallerken, ha over litt av soppstuingen og dryss over en liten neve granateple-kjerner.
Steg 9
Håper det smaker!

Dette så helt fantastisk godt ut!