• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
24. august 2017

Reinsdyrskav med soppstuing og sellerirotmos

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften
Reinsdyr med soppstuing og sellerirotmos
Reinsdyr med soppstuing og sellerirotmos

Reinsdyr, soppstuing og sellerirotmos – 3 ting jeg er svært glad i, i en og samme rett. Ikke tok det lang tid å lage heller, og drysset med granateplene på toppen ble bare prikken over ien. Dette var rett og slett en utrolig digg viltrett, og føyer seg inn i rekken over en mine favoritter.

Det er noe ekstra gøy å bruke råvarer man selv har vært med på å sanke, så skulle mer enn gjerne fortalt om hvor flink jeg har vært som har vært ute og plukket kantareller i Oslomarka. Sannheten er derimot at disse ble kjøpt på Meny. Jeg tenker hvert år at det hadde vært gøy å dra på sopptur, men så blir det liksom aldri noe av. Det er fortsatt ikke for sent å gjøre noe med det, så kanskje jeg må sette av litt tid til en liten sopptur neste helg.

Reinsdyrskav med soppstuing og sellerirotmos

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 24. august 2017
  • 4 porsjoner
  • 35 min
  • Skriv ut
Reinsdyr med soppstuing og sellerirotmos
Ingredienser
  • 500 gram reinsdyrskav
  • 1/2 ts salt
  • Pepper
  • Smør til steking
  • 4 einebær
  • Timian
  • Potet- og sellerirotmos
  • 350 gram potet
  • 350 gram sellerirot
  • 1 ss smør
  • 1 dl melk
  • Salt og pepper
  • Soppstuing
  • 120 gram kantareller
  • 2 sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1,5 dl matfløte
  • 1/2 - 1 ss soyasaus
  • 1 ss smør
  • Salt og pepper
  • Hakket persille
  • Garnityr
  • 1/2 granateple
Slik gjør du det
Steg 1
Skrell potetene dersom de ikke er av typen med svært tynt skall, og kok de møre i lettsaltet vann (ca 20-25 minutter, avhengig av størrelse).
Steg 2
Når potetene er satt på kok skjærer du skallet på selleriroten, og deler den opp i terninger på ca 3 x 3 cm. Disse has sammen med potetene og må også koke seg møre.
Steg 3
Børst av kantarellene og del de i to eller flere biter dersom de er litt store. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Fres kantarellene i litt smør litt smør i en liten gryte eller kasserolle, og etter noen minutter har du oppi løken og surrer videre på medium varme, til løken har blitt myk.
Steg 4
Tilsett matfløte, og soyasaus og la koke til den tykner. Smak til med salt og pepper, og ha i litt fersk persille rett før servering.
Steg 5
Stek reinsdyrskav kjapt i en varm stekepanne i litt smør, sammen med noen knuste einebær. Ha over litt salt og pepper, og gjerne litt fersk timian om du har. Timian og einebær er med på å fremheve den litt karakteristiske viltsmaken, og passer svært godt til rein og elg.
Steg 6
Når potet og selleriroten er ferdigkokte heller du av kokevannet. Ha oppi litt melk og smør, og bruk en rotmoser til å lage en passe tykk stappe. Smak til med salt og pepper.
Steg 7
Ta ut kjernene av et halvt granateple ved å skjære av topp og bunn av skallet. Snitt så forsiktig fra toppen til bunnen og bruk fingrene til å brekke av biter uten at kjernene eksploderer.
Steg 8
Legg opp reinsdyrskav og sellerirotmot på en tallerken, ha over litt av soppstuingen og dryss over en liten neve granateple-kjerner.
Steg 9
Håper det smaker!

Har du lyst til å bli bedre kjent med Det glade kjøkken? Følg meg på Facebook eller Instagram for å bli oppdatert på nye innlegg som legges ut. Bruk gjerne også #detgladekjokken på Instagram dersom du bruker noen av oppskriftene mine. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

Reinsdyrskav med soppstuing og sellerirotmos
Reinsdyrskav med soppstuing og sellerirotmos

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Hjemmelaget tomatsuppe med egg
Yoghurtsjokolade med sjokoladetrekk

Relaterte innlegg

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus
20. januar 2021
0 kommentarer

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

2 comments

  • Andreas
    13. september 2017

    Dette så helt fantastisk godt ut!

    Reply
    • Rolf-Anders Vollan
      13. september 2017

      Takk for det, det er veldig hyggelig å høre! Bare si i fra om noe skulle være uklart 🙂

      Reply

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales