
For en tid tilbake fant jeg reinsdyrbiff på butikken til nedsatt pris. Dette var nesten for godt til å være sant, og jeg kunne så klart ikke la muligheten gå i fra meg. Vanligvis ville jeg servert den med en soppsaus og potetmos, men denne gangen hadde jeg lyst til å forsøke meg på noe helt nytt. Resultatet ble en saftig reinsdyrbiff med ricottakrem, ovnsbakte rødbeter og pannestekte poteter.
- Se også oppskrift på hjemmelaget ricotta
Reinsdyrbiffen brunet jeg først kjapt i en panne, før jeg så etterstekte den på lav temperatur i ovnen. Fra gammelt av snakket man gjerne om at man skulle lukke porene i kjøttet ved å brune det i pannen, men i praksis handler det mer om å få frem de gode aromaene som dannes i stekeskorpen. For å unngå at kjøttet blir for hardt stekt, og for å fordele varmen bedre, så er det enklere å ettersteke kjøttet i stekeovnen.
Kjøttet kan med fordel legges i romtemperatur rundt 1 time før du starter på matlagingen. Da er det temperert innen du setter i gang, og du slipper å bruke like mye varme for å oppnå ønsket kjernetemperatur. Med andre ord en mindre sjans for et tørt resultat.
På utkikk etter litt mer inspirasjon? Her er noen andre vilt gode retter:
Håper du ble inspirert!