Reinsdyrbiff med ricottakrem og ovnsbakte rødbeter

Lages på: Mer enn 1 time Nivå: Middels
Reinsdyrbiff med ricottakrem og ovnsbakte rødbeter

For en tid tilbake fant jeg reinsdyrbiff på butikken til nedsatt pris. Dette var nesten for godt til å være sant, og jeg kunne så klart ikke la muligheten gå i fra meg. Vanligvis ville jeg servert den med en soppsaus og potetmos, men denne gangen hadde jeg lyst til å forsøke meg på noe helt nytt. Resultatet ble en saftig reinsdyrbiff med ricottakrem, ovnsbakte rødbeter og pannestekte poteter.

Reinsdyrbiffen brunet jeg først kjapt i en panne, før jeg så etterstekte den på lav temperatur i ovnen. Fra gammelt av snakket man gjerne om at man skulle lukke porene i kjøttet ved å brune det i pannen, men i praksis handler det mer om å få frem de gode aromaene som dannes i stekeskorpen. For å unngå at kjøttet blir for hardt stekt, og for å fordele varmen bedre, så er det enklere å ettersteke kjøttet i stekeovnen.

Kjøttet kan med fordel legges i romtemperatur rundt 1 time før du starter på matlagingen. Da er det temperert innen du setter i gang, og du slipper å bruke like mye varme for å oppnå ønsket kjernetemperatur. Med andre ord en mindre sjans for et tørt resultat.

På utkikk etter litt mer inspirasjon? Her er noen andre vilt gode retter:

Håper du ble inspirert!

Reinsdyrbiff med ricottakrem og ovnsbakte rødbeter

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Middels
Porsjoner

4

porsjoner
Total tid

1

time 

15

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram 500 biff av reinsdyr

  • salt og pepper

  • smør til steking

  • fersk timian

  • Ricottakrem
  • 200 gram 200 ricotta

  • 1/2 stk 1/2 sitron (skallet)

  • 1/2 ss 1/2 fersk timian

  • 1 liten fedd 1 hvitløk

  • 1/4 ts 1/4 chiliflak

  • Salt og pepper

  • Ovnsbakte rødbeter
  • 3 middels store 3 rødbeter

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • 1/2 stk 1/2 sitron (saften)

  • 3 ss 3 olivenolje

  • 1/2 ts 1/2 flaksalt

  • pepper

  • Tilbehør
  • pannestekte poteter

Fremgangsmåte

  • Reinsdyrbiffen
    Start med reinsdyrbiffen. Krydre den med salt og pepper, og brun den kjapt i litt smør i en varm stekepanne. Legg også i en kvast med timian i pannen, mens du bruner kjøttet. Forvarm stekeovnen til 120 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Legg kjøttet over i en ildfastform, og sett inn et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet. La reinsdyrkjøttet stå i ovnen til ønsket kjernetemperatur er nådd. Selv tok jeg ut kjøttet idet termometeret viste 58 grader (20-25 minutter), siden den temperaturen vil øke noen grader etter at kjøttet er fjernet fra varmen. Jeg liker best når kjøttet er litt rødt inni, og gi for en medium stekt biff. Vil du ha biffen mer “well done” kan du vente til temperaturen kryper nærmere 70 grader. Dette er alt for godt stekt etter min gane, men her er vi alle forskjellige.
  • Ricottakrem
    Mens kjøttet står i ovnen kan du lage klar ricottakremen. Bland sammen ricotta, zest (den aller ytterste delen av sitronskallet, altså kun det som er gult), finhakket timian og hvitløk, chiliflak, salt og pepper. Bruk en foodprosessor eller stavmikser til å kjøre dette sammen til en fløyelsmyk krem. Sett ricottakremen kjølig frem til servering.
  • Rødbetene
    Gjør også klar rødbetene mens kjøttet står i ovnen. Skrell de og del de opp i jevnstore båter. Bruk gjerne hansker, eller skrell de under rennende vann, så slipper du å bli så rødfarget på hendene. Skrell og knus hvitløken.
  • Bland sammen betene med sitronsaft, olivenolje, salt og pepper. Smør en ildfastform og legg i både beter og hvitløk i formen.
  • Når reinsdyrbiffen er ferdigstekt trenger den å hvile. Da har du tid til å ovnsbake betene. Sett ovnen til 210 grader idet biffen tas ut, og sett inn formen med rødbetene. Legg en aluminiumsfolie over formen og la betene stå i ovnen i 30-40 minutter (til de er møre)
  • Potetene
    Gå i gang med potetene idet rødbetene er satt i ovnen. Bruker du poteter med tynt skall trenger du ikke skrelle de. Vask og del potetene opp i båter. Båtene bør ikke være for tykke. Stek de i en god klunk olje i en stekepanne.
  • Snu potetene underveis, slik at de ikke blir for brune. Når potene begynner å få fin farge på begge sidene, og er møre, kan du krydre de med salt og pepper. 
  • Server reinsdyrbiffen på ricottakrem, med ovnsbakte rødbeter og pannestekte poteter. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*