Reinsdyrwraps med tyttebærkesam

Reinsdyrwraps med tyttebærkesam

Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men av og til så får jeg får en greie for forskjellige ting. I vår gikk det mye i eltefritt bakst, og nå er det reinsdyr som står for tur. I løpet de siste månedene har jeg nemlig blant annet servert hvit pizza med reinsdyr, pasta carbonara med reinsdyr og en deilig viltgryte Det henger nok litt sammen med årstiden, for det er jo noe høstlig og vinterlig over reinsdyr, men også sammenlignet med i fjor så har reinsdyr virkelig seilet opp som en gjenganger på ingredienslisten når jeg kokkelerer på kjøkkenet.

Denne gangen har jeg laget reinsdyrwraps med en frisk og litt syrlig tyttebærkesam, og gjett om dette ble godt. Inspirasjon til denne oppskriften fant jeg på i en lignende oppskrift på MatPrat.

Tyttebærkesam

reinsdyrskav
Reinsdyrskav

Reinsdyrwraps

  • 19. november 2016
  • 4 tortillas
  • 20 min
  • Skriv ut
Reinsdyrwraps med tyttebærkesam

Ingredienser

  • Reinsdyrwraps
  • 500 gram reinsdyrskav
  • 1/2 ts salt
  • Pepper
  • 1 ss fersk timian
  • 1/2 rødløk
  • 150 gram sukkererter
  • Spirer
  • 4 tortillas
  • Tyttebærkesam
  • 2 dl kesam
  • 2 ss rørt tyttebær

Fremgangsmåte

Steg 1
Stek reinsdyrskavet i to omganger sammen med salt og pepper. Ha over på et fat etter hver steking
Steg 2
Skjær rødløk itynne båter og finhakk timian. Bland løk og timian med stekt reinsdyrskav og ha tilbake i pannen eller gryten et par minutter.
Steg 3
Lag tyttebærkesam ved å blande kesam og rørt tyttebær. Smak deg frem til tyttebærmengden.
Steg 4
Skyll sukkerertene og skråskjær de før du legger de på et fat.
Steg 5
Varm tortillasen kjapt i stekeovnen i ca 20 sekunder.
Steg 6
Fordel reinsdyrkjøtt, sukkererter og tyttebærkesam utover tortillaslefsen og topp med litt spirer. Håper det smaker!