Reinsdyrwraps med tyttebærkesam

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Reinsdyrwraps med tyttebærkesam

Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men av og til så får jeg får en greie for forskjellige ting. I vår gikk det mye i eltefritt bakst, og nå er det reinsdyr som står for tur. I løpet de siste månedene har jeg nemlig blant annet servert hvit pizza med reinsdyr, pasta carbonara med reinsdyr og en deilig viltgryte Det henger nok litt sammen med årstiden, for det er jo noe høstlig og vinterlig over reinsdyr, men også sammenlignet med i fjor så har reinsdyr virkelig seilet opp som en gjenganger på ingredienslisten når jeg kokkelerer på kjøkkenet.

Denne gangen har jeg laget reinsdyrwraps med en frisk og litt syrlig tyttebærkesam, og gjett om dette ble godt. Inspirasjon til denne oppskriften fant jeg på i en lignende oppskrift på MatPrat.

Tyttebærkesam
reinsdyrskav
Reinsdyrskav

Reinsdyrwraps med tyttebærkesam

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

tortillas
Tilberedning

10

minutter
Steketid

10

minutter
Totalt

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Reinsdyrwraps
  • 500 gram 500 reinsdyrskav

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • Pepper

  • 1 ss 1 fersk timian

  • 1/2 stk 1/2 rødløk

  • 150 gram 150 sukkererter

  • Spirer

  • 4 stk 4 tortillalefser

  • Tyttebærkesam
  • 2 dl 2 kesam

  • 2 ss 2 rørt tyttebær

Fremgangsmåte

  • Stek reinsdyrskavet i to omganger sammen med salt og pepper. Ha over på et fat etter hver steking
  • Skjær rødløk i tynne båter og finhakk timian. Bland løk og timian med stekt reinsdyrskav og ha tilbake i pannen eller gryten et par minutter.
  • Lag tyttebærkesam ved å blande kesam og rørt tyttebær. Smak deg frem til tyttebærmengden.
  • Skyll sukkerertene og skråskjær de før du legger de på et fat.
  • Varm tortillasen kjapt i stekeovnen i ca 20 sekunder.
  • Fordel reinsdyrkjøtt, sukkererter og tyttebærkesam utover tortillaslefsen og topp med litt spirer. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*