
For en drøy uke siden ble “Hovedrapporten om matsvinn 2020” sluppet. Selv om pilene peker riktig vei, så ligger vi fortsatt godt under målet målet om å redusere matsvinn. Og faktisk så står husholdningene for det meste av matsvinn. På bakgrunn av dette så spurte jeg følgerne mine på Instagram om hvilken matvare de syntes var vanskeligst å få brukt opp. Jeg fikk utrolig mange svar, og brød, rømmerester, osteskalker, tacosaus, gulrøtter, salatposer, paprika, glass med diverse (jalapeños) og diverse grønnsaker var typiske svar som gikk igjen. For å bidra i kampen mot matsvinn så tenkte jeg jo at disse forslagene måtte jeg jo forsøke å lage noe godt av, noe som resulterte i en helt fantastisk god resteform.
På tirsdag kunne du nemlig på Instastory se meg lage en resteform av mange av innspillene fra dere. Tanken bak oppskriften var at du ikke skal følge den slavisk, men få tips til hvordan du kan bruke rester fra kjøleskapet til å lage en resteform du også. Fremgangsmåten kan du også se i høydepunkter på Instagram, følg meg gjerne om du ikke allerede gjør det.
Så har du tacorester, litt slitne grønnsaker liggende, pølser, kylling eller kjøttdeig som er i ferd med å gå ut på dato – lag en deilig resteform. Følg ikke oppskriften slavisk, men bruk det du har.
Denne var veldig god. Fin måte å få brukt opp litt grønnsaker om en har mye.
Tusen takk for tilbakemelding. Hyggelig at den falt i smak 🙂