Resteform

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Resteform

For en drøy uke siden ble “Hovedrapporten om matsvinn 2020” sluppet. Selv om pilene peker riktig vei, så ligger vi fortsatt godt under målet målet om å redusere matsvinn. Og faktisk så står husholdningene for det meste av matsvinn. På bakgrunn av dette så spurte jeg følgerne mine på Instagram om hvilken matvare de syntes var vanskeligst å få brukt opp. Jeg fikk utrolig mange svar, og brød, rømmerester, osteskalker, tacosaus, gulrøtter, salatposer, paprika, glass med diverse (jalapeños) og diverse grønnsaker var typiske svar som gikk igjen. For å bidra i kampen mot matsvinn så tenkte jeg jo at disse forslagene måtte jeg jo forsøke å lage noe godt av, noe som resulterte i en helt fantastisk god resteform.

På tirsdag kunne du nemlig på Instastory se meg lage en resteform av mange av innspillene fra dere. Tanken bak oppskriften var at du ikke skal følge den slavisk, men få tips til hvordan du kan bruke rester fra kjøleskapet til å lage en resteform du også. Fremgangsmåten kan du også se i høydepunkter på Instagram, følg meg gjerne om du ikke allerede gjør det.

Så har du tacorester, litt slitne grønnsaker liggende, pølser, kylling eller kjøttdeig som er i ferd med å gå ut på dato – lag en deilig resteform. Følg ikke oppskriften slavisk, men bruk det du har.

Resteform

5 fra 1 vurdering
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

35

minutter
Steketid

10

minutter
Totalt

45

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 150 gram 150 pasta

  • 400 gram 400 kjøttdeig, pølser eller tacokjøttdeig

  • 1 stk 1 løk (purreløk, rødløk, gul løk – det du har)

  • 1/2 stk 1/2 slapp paprika om du har (valgfritt)

  • 2 stk 2 slitne gulrøtter (valgfritt)

  • 2 ss 2 tomatpuré

  • 1/2 glass 1/2 tacosaus (valgfritt – rester fra helgens tacofest)

  • 1 boks 1 hermetiske tomater

  • 1/2 glass 1/2 jalapeños (valgfritt – rester fra helgens tacofest )

  • 2 dl 2 vann

  • 1 stk 1 buljongterning eller fondkapsel

  • 1 ss 1 rødvinseddik eller skvis av sitron

  • 1 ss 1 tørket oregano

  • 1 ts 1 tørket timian

  • 1/2 ts 1/2 tørket rosmarin

  • 2 never 2 spinat (om du har liggende i kjøleskap eller fryser)

  • 2 never 2 hvitost

  • 2 skiver 2 brød (valgfritt – bruk gjerne tørt brød)

  • Tacoskjell (valgfritt – rester fra helgens tacofest )

  • Rømmerester

Fremgangsmåte

  • Bli kvittet brødet, lag brødrasp. Tørk brødskiven på 140 grader varmluft i stekeovnen, i cirka 15-20 minutter. Kjør den så i en foodprosessor til du har smuler.
  • Gå i gang med kjøttsausen. Brun kjøttdeigen i litt olje. Tilsett oppskårede grønnsaker (jeg brukte rester av purreløk, en halv løk, et par slitne gulrøtter og en halv paprika). Også stangselleri, søtpotet, kålrot og litt bløte tomater kan også brukes. Surr videre i noen minutter.Slitne grønnsaker
  • Ha i tomatpuré, hermetiske tomater, rester av helgens tacosaus og jalapenos (om du har), oregano, timian og rosmarin, en skvett vann, og litt buljong (eller salt). Ha også i 1-2 spiseskjeer med rødvinseddik, eller en skivs sitronsaft. La koke i 10-15 min. Smak til med salt og pepper.Rester av tacosaus
  • Mens kjøttsausen putrer har du tid til å koke pasta. Skruer, rør, sløyfer eller makaroni. Alt sammen fungerer helt fint i denne retten. Kok etter anvisning på pakken, men trekk fra et par minutter, siden den også skal i ovnen.
  • Når kjøttsausen har kokt ferdig blander du inn spinat (jeg hadde frossen spinat i fryseren, et godt tips om du ikke får brukt den opp) og pastaen i kjøttsausen. Ha den over i en smurt ildfastform og strø over revet ost (også osten kom fra fryseren) og brødrasp.
  • Sett formen i ovnen og stek den ved bruk av grillelementet eller varmluft (240 grader). Når osten begynner å bli gyllen kan du strø over rester av nachos eller tacoskjell (om du har liggende). Stek videre i et lite minutt.
  • Server resteformen med en klatt rømme ved siden av. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

2 Kommentarer

  1. Denne var veldig god. Fin måte å få brukt opp litt grønnsaker om en har mye.

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*