Saftig biff med reverse sear (omvendt bruning)

Lages på: 30-45 minutter Nivå: Enkel
Reverse sear

Reverse sear – Denne metoden vil muligens endre måten du har stekt biff på.

Du tenker kanskje at det er en fordel å brune kjøttet først, for å lukke porene i kjøttet? Faktisk så har bruningen ikke noe med å lukke porene å gjøre, men det å steke kjøttet gir en ekstra god smak (umami). En nedside ved å steke biffen i pannen er at det er fort gjort å feilberegne, og det er ikke uvanlig at kjøttet blir ujevn stekt.

Reverse sear betyr rett og slett omvendt bruning, og gjør det enklere å kontrollere stekeprosessen.

Gode grunner til å teste ut reverse sear neste gang du skal steke biff:

  • Å steke biffen i ovnen først, tørker ut overflaten, og gjør stekingen etterpå mer effektiv.
  • Den lange steketiden i ovnen gjør at hele biffen blir jevnere stekt. Hvor mange ganger du du ikke opplevd at ytterpunktene er gråe og tørre, mens midten er på grensen til rå.
  • Å avslutte stekeprosessen i pannen gir en nydelig stekeskorpe.

Reverse sear

5 fra 1 vurdering
Porsjoner

4

porsjoner
Steketid (ovn)

25

minutter
Steketid (panne)

5

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 600 gram 600 biff (ytrefilet, indrefilet, entrecode)

  • Salt og pepper

  • 1 ss 1 olje

  • 1 ss 1 smør

  • Frisk timian (valgfritt)

  • Hvitløk (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • La gjerne biffen ligge i romtemperatur en liten time før du går i gang.
  • Sett ovnen på 125 grader, vanlig over- og undervarme. Krydre biffen med salt og pepper.
  • Sett inn et bakepapirkledd stekebrett, nest nederst i ovnen. Legg biffen på en stekerist og sett risten inn midt i ovnen. Stikk inn et steketermometer.
  • La biffen steke til den har nådd en kjernetemperatur på 37-40 grader (rare), 42-45 grader (medium rare), 47-50 grader (medium). Sjekk temperaturen etter 20 minutter, og følg med hvert 5. minutt slik at du ikke får en overraskelse underveis. Steketiden vil variere ut i fra biffens tykkelse, og hvor godt stekt du ønsker den.
  • Varm opp en stekepanne med litt olje idet biffen er noen minutter unna ønsket temperatur. Stek biffen et par minutter på hver side (også her varierer steketiden ut fra tykkelsen på biffen). Ha smør i pannen mot slutten av steketiden, og øs det over biffen. Nå passer det også fint å ha i ekstra krydre om du ønsker (timian, knust hvitløk mm).
  • La biffen hvile i 5-10 minutter før servering.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*