Slik lager du ricotta

Lages på: 35 minutter Nivå: Enkel
Hjemmelaget ricotta

Ricotta er en italiensk ferskost laget av myse. Tradisjonelt sett blir den laget av mysen som blir igjen etter produksjon av mozzarella, i motsetning til annen ost som er laget av ostestoffet.

I dag tenkte jeg å dele en oppskrift på hvor enkelt du selv kan lage ricotta. Det blir kanskje ikke “ekte” ricotta, men jeg må innrømme at resultatet ble utrolig bra.

Ricotta passer fint både til desserter og middager. Mens mange kanskje bruker ricotta til ricottakrem på kaker og paier, så passer det også veldig godt til middag som pasta eller ulike typer kjøtt. Selv laget jeg reinsdyrbiff med ricottakrem og ovnsbakte poteter.

Jeg har også laget en Reels som viser fremgangsmåten. Ta gjerne en titt.

Ricotta

0.0 fra 0 vurderinger
Type rett: TilbehørNivå: Enkel
Cirka mengde

250

gram
Tilberedning

35

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1 liter helmelk

  • 1/2 ts salt

  • 3 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

  • Ha melk og salt i en kasserolle. Varm melken opp til 88 grader, under stadig omrøring.
  • Tilsett sitronsaft og dra kasserollen bort fra varmen. Rør i blandingen det neste minuttet. Du vil ganske umiddelbart se at melken sprekker. La massen stå i 10 minutter.
  • Dekk til et dørslag med en gasklut eller osteklede. Hell ostemassen over kledet, og la den så stå i 15-20 minutter til mye av mysen har rent av. Du kan også la den stå enda lengre, ricottaen vil da bli enda tykkere. Sile ricotta
  • Klem litt av væsken ut av ostemassen, og ha den over i en passende skål. Ricottaen er nå klar til bruk, eller sett den kjølig om den ikke skal brukes umiddelbart.

Notater

  • Mengde: 1 liter helmelk gir cirka 250 gram ricotta.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Én kommentar

  1. Dette er ikke ricotta men mozzarella. Man må koke mysen om igjen for å få ricotta.

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*