Risboller med kokos

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Ristopper med geletopp

Risboller med en liten geletopp – si hei til en barndommens store favoritter. Nå i senere tid har en del andre småkaker overtatt seierspallen, men jeg må innrømme at jeg fortsatt ikke takker nei til en risbolle eller to.

Risbollene kan enten lages i muffinsformer eller du kan sette de rett på et bakepapir. Jeg liker best å sette de i muffinsformer for å unngå gris når de skal nytes.

Ristopper med kokos

Risbollene oppbevares i en tett boks, enten i kjøleskap eller i fryseren. I kjøleskapet kan de stå i flere uker før de blir gamle.

Flere andre julekaker/julekaffebrød for deg som er glad i sjokolade:

Håper oppskriften på risboller faller i smak!

Risboller

0 fra 0 vurderinger
Type rett: BakstNivå: Enkel
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Porsjoner

25

stk
Tilberedning

30

minutter

Ingredienser

  • 150 gram delfiafett

  • 100 gram smør

  • 200 gram mørk sjokolade

  • 2 stk egg

  • 1,5 dl sukker

  • 3 ss kaffe

  • 100 gram puffet ris

  • 30 gram kokosmasse

  • Geletopper til pynt

Fremgangsmåte

  • Smelt delfiafett og smør i en liten kasserolle på lav varme.
  • år smør og fett har smeltet har du i forholdsvis finhakket sjokolade og drar kasserollen av platen. Rør til sjokoladen er smeltet og du har en helt jevn og fin masse. Ha i to-tre spiseskjeer med sterk (ferdiglaget) kaffe . Avkjøl sjokoladen.
  • Pisk egg og sukker til tykk eggedosis.
  • Når sjokoladen har fått en temperatur på cirka 30 grader så er det på tide å blande den inn i eggedosisen.
  • Mål opp puffet ris og kokosmasse i en bolle. Vend inn sjokoladeblandingen forsiktig inn i den puffede risen med en slikkepott.
  • Bruk to skjeer til å sette risbollene i topper rett på et bakepapir, eller sett de i muffinsformer.
  • Pynt de gjerne med en geletopp dersom ønskelig.
  • Settes kjølig til sjokoladen har stivnet.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*