• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
20. desember 2018

Risboller med kokos

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Ristopper med geletopp

Risboller med en liten geletopp – si hei til en barndommens store favoritter. Nå i senere tid har en del andre småkaker overtatt seierspallen, men jeg må innrømme at jeg fortsatt ikke takker nei til en risbolle eller to.

Risbollene kan enten lages i muffinsformer eller du kan sette de rett på et bakepapir. Jeg liker best å sette de i muffinsformer for å unngå gris når de skal nytes.

Ristopper med kokos

Risbollene oppbevares i en tett boks, enten i kjøleskap eller i fryseren. I kjøleskapet kan de stå i flere uker før de blir gamle.

Flere andre julekaker/julekaffebrød for deg som er glad i sjokolade:

  • Kokosflarn
  • Amerikanske cookies
  • Enklere Sarah Bernard

Håper oppskriften på risboller faller i smak!

Risboller

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 20. desember 2018
  • 25 stk
  • 30 min
  • Skriv ut
Risboller
Ingredienser
  • 150 gram delfiafett
  • 100 gram smør
  • 200 gram mørk sjokolade
  • 2 egg
  • 1,5 dl sukker
  • 3 ss kaffe
  • 100 gram puffet ris
  • 30 gram kokosmasse
  • Geletopper til pynt
Slik gjør du det
Steg 1
Smelt delfiafett og smør i en liten kasserolle på lav varme.
Steg 2
Når smør og fett har smeltet har du i forholdsvis finhakket sjokolade og drar kasserollen av platen. Rør til sjokoladen er smeltet og du har en helt jevn og fin masse. Ha i to-tre spiseskjeer med sterk (ferdiglaget) kaffe . Avkjøl sjokoladen.
Steg 3
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis.
Steg 4
Når sjokoladen har fått en temperatur på cirka 30 grader så er det på tide å blande den inn i eggedosisen.
Steg 5
Mål opp puffet ris og kokosmasse i en bolle. Vend inn sjokoladeblandingen forsiktig inn i den puffede risen med en slikkepott.
Steg 6
Bruk to skjeer til å sette risbollene i topper rett på et bakepapir, eller sett de i muffinsformer.
Steg 7
Pynt de gjerne med en geletopp dersom ønskelig.
Steg 8
Settes kjølig til sjokoladen har stivnet.

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Enkle Sarah Bernard
Tørre vafler (glutenfritt)

Relaterte innlegg

Suksessterte i liten langpanne
2. januar 2021
0 kommentarer

Suksessterte i liten langpanne

Vepsebol
19. desember 2020
0 kommentarer

Vepsebol

Julesnurrer (juleskillings)
9. desember 2020
0 kommentarer

Julesnurrer (juleskillings)

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales