Risboller med en liten geletopp – si hei til en barndommens store favoritter. Nå i senere tid har en del andre småkaker overtatt seierspallen, men jeg må innrømme at jeg fortsatt ikke takker nei til en risbolle eller to.
Risbollene kan enten lages i muffinsformer eller du kan sette de rett på et bakepapir. Jeg liker best å sette de i muffinsformer for å unngå gris når de skal nytes.
Risbollene oppbevares i en tett boks, enten i kjøleskap eller i fryseren. I kjøleskapet kan de stå i flere uker før de blir gamle.
Flere andre julekaker/julekaffebrød for deg som er glad i sjokolade:
Håper oppskriften på risboller faller i smak!
Risboller
- 20. desember 2018
- 25 stk
- 30 min
- Skriv ut

Ingredienser
- 150 gram delfiafett
- 100 gram smør
- 200 gram mørk sjokolade
- 2 egg
- 1,5 dl sukker
- 3 ss kaffe
- 100 gram puffet ris
- 30 gram kokosmasse
- Geletopper til pynt
Slik gjør du det
- Steg 1
- Smelt delfiafett og smør i en liten kasserolle på lav varme.
- Steg 2
- Når smør og fett har smeltet har du i forholdsvis finhakket sjokolade og drar kasserollen av platen. Rør til sjokoladen er smeltet og du har en helt jevn og fin masse. Ha i to-tre spiseskjeer med sterk (ferdiglaget) kaffe . Avkjøl sjokoladen.
- Steg 3
- Pisk egg og sukker til tykk eggedosis.
- Steg 4
- Når sjokoladen har fått en temperatur på cirka 30 grader så er det på tide å blande den inn i eggedosisen.
- Steg 5
- Mål opp puffet ris og kokosmasse i en bolle. Vend inn sjokoladeblandingen forsiktig inn i den puffede risen med en slikkepott.
- Steg 6
- Bruk to skjeer til å sette risbollene i topper rett på et bakepapir, eller sett de i muffinsformer.
- Steg 7
- Pynt de gjerne med en geletopp dersom ønskelig.
- Steg 8
- Settes kjølig til sjokoladen har stivnet.