Risboller med kokos

Ristopper med geletopp

Risboller med en liten geletopp – si hei til en barndommens store favoritter. Nå i senere tid har en del andre småkaker overtatt seierspallen, men jeg må innrømme at jeg fortsatt ikke takker nei til en risbolle eller to.

Risbollene kan enten lages i muffinsformer eller du kan sette de rett på et bakepapir. Jeg liker best å sette de i muffinsformer for å unngå gris når de skal nytes.

Ristopper med kokos

Risbollene oppbevares i en tett boks, enten i kjøleskap eller i fryseren. I kjøleskapet kan de stå i flere uker før de blir gamle.

Flere andre julekaker/julekaffebrød for deg som er glad i sjokolade:

Håper oppskriften på risboller faller i smak!

Risboller

Risboller

Ingredienser

  • 150 gram delfiafett
  • 100 gram smør
  • 200 gram mørk sjokolade
  • 2 egg
  • 1,5 dl sukker
  • 3 ss kaffe
  • 100 gram puffet ris
  • 30 gram kokosmasse
  • Geletopper til pynt

Fremgangsmåte

Steg 1
Smelt delfiafett og smør i en liten kasserolle på lav varme.
Steg 2
Når smør og fett har smeltet har du i forholdsvis finhakket sjokolade og drar kasserollen av platen. Rør til sjokoladen er smeltet og du har en helt jevn og fin masse. Ha i to-tre spiseskjeer med sterk (ferdiglaget) kaffe . Avkjøl sjokoladen.
Steg 3
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis.
Steg 4
Når sjokoladen har fått en temperatur på cirka 30 grader så er det på tide å blande den inn i eggedosisen.
Steg 5
Mål opp puffet ris og kokosmasse i en bolle. Vend inn sjokoladeblandingen forsiktig inn i den puffede risen med en slikkepott.
Steg 6
Bruk to skjeer til å sette risbollene i topper rett på et bakepapir, eller sett de i muffinsformer.
Steg 7
Pynt de gjerne med en geletopp dersom ønskelig.
Steg 8
Settes kjølig til sjokoladen har stivnet.