Riskrem med bringebærsaus

Lages på: 15 minutter Nivå: Enkel
Riskrem med bringebærsaus

Hva er vel en jul uten hjemmelaget riskrem? Riskrem med et lite hint av mandeldråper (mandelessens), med en deilig rød saus av bringebær eller jordbær. Dette må sammen med karamellpudding, være de to dessertene som roper aller mest jul. Jeg har allerede både en oppskrift på riskrem med jordbærsaus, men det stopper meg jo ikke i å legge ut en ny variant med bringebærsaus. Personlig synes jeg at bringebærsausen tilfører en deilig friskhet til den søte riskremen, og med en tørr vaffel på toppen ble dette en virkelig nydelig juledessert.

Utgangspunktet for oppskriften er at du allerede har en rest med kald grøt. Så om du skal servere grøt i julen, så kan det være en god idé å lage en ekstra stor porsjon når du først går i gang. Restene er jo ikke bare perfekt i riskrem, men kan også brukes i rislapper eller i vaffelrøren om du vil. Og om du ikke har akkurat samme mengde grøt som oppgitt i oppskriften, så går det fint.

Bringebærsausen er kjapp å lage. For enkelthetens skyld brukte jeg frosne bringebær som jeg hadde i en kokende sukkerlake. Blandet bærene kjapt med den varme laken før jeg så silte sausen gjennom en stor sil for å fjerne steinene. Sausen holder seg 4-5 dager i kjøleskapet, og kan lages i forveien.

Er du ikke så glad i mandeldråper i riskremen så kan de også sløyfes. Selv har jeg vokst opp med mandeldråper i riskremen, og kan ikke tenke meg noe bedre. Men dette handler jo om tradisjoner, og for de som ikke er vant med dette vil kanskje ikke være enig.

Håper du ble fristet til å servere hjemmelaget riskrem i julen.

Riskrem med bringebærsaus

5 fra 1 vurdering
Type rett: DessertNivå: Enkel
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 650 gram 650 kald risengrynsgrøt

  • 3 dl 3 kremfløte

  • 3 ss 3 sukker

  • 4 4 mandeldråper

  • Bringebærsaus
  • 1 stk 1 vaniljestang

  • 1/2 dl 1/2 vann

  • 100 gram 100 sukker

  • 400 gram 400 frosne bringebær

  • Forslag til tilbehør/topping
  • Tørre vafler

  • Brente mandler (hakkede)

Fremgangsmåte

  • Lag bringebærcoulisen (bringebærsausen). Del vaniljestangen i to på langs, og skrap ut frøene. Ha vannet, sukkeret, frøene og belgen av vaniljestangen i en kasserolle. Kok opp vannet, og la koke til sukkeret har løst seg opp. Tilsett de frosne bringebærene. La kjelen stå på varmen i 20-30 sekunder, før du så drar den bort fra varmen. Rør i bringebærene og la dem tine i sukkerlaken. Bruk en stavmikser til å lage en bringebærpuré, og sil den for å unngå å få steiner i sausen. Sett bringebærcoulisen kjølig.
  • Ha grøten i en skål og rør i den slik at alt ikke bare er en kompakt klump. Det gjør det litt enklere når du skal blande den inn i kremen.
  • Visp kremfløte og sukker til myk krem. Her er det viktig å ikke piske kremen for mye.
  • Tilsett grøten og mandeldråpene og visp den forsiktig inn i den myke kremen. Er kremen veldig myk kan du piske den for hånd etter at grøten er hatt i, men pass på at du ikke overpisker den.
  • Smak på riskremen om den er søt nok, og om det er tilstrekkelig med mandeldråper. Sett den kjølig frem til servering.
  • Server riskremen med bringebærsaus og eventuelt tørrevafler eller hakkede brente mandler.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*