• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
26. desember 2020

Riskrem med jordbærsaus

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Riskrem

Riskrem hører julen til, og med hjemmelaget jordbærsaus blir den ekstra god. Hjemme har jeg vokst opp med noen mandeldråper i riskremen, som etter min mening setter en ekstra god smak.

Riskrem er en tradisjonell og enkel dessert, og ble servert etter at vi hadde spist deilig pinnekjøtt på selveste julaften. Jeg serverte også karamellpudding til dessert, så kan man velge om man vil ha karamellpudding eller riskrem. Ønsker du et sprøtt element til desserten kan du drysse over litt hakkede brente mandler eller knuste julekaker.

Riskrem med jordbærsaus og brente mandler

Riskrem med jordbærsaus

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 26. desember 2020
  • 6 porsjoner
  • 20 min
  • Skriv ut
Riskrem med jordbærsaus
Ingredienser
  • 600-700 gram kald risengrynsgrøt
  • 3 dl kremfløte
  • 2-3 ss sukker
  • 3-4 mandeldråper
  • Jordbærsaus
  • 400 gram frosne jordbær
  • 1/2 dl vann
  • 100 gram sukker
  • 1 vaniljestang
  • Cirka 1/2 sitron
Slik gjør du det
Steg 1
Lag jordbærsausen. Kok opp vann, sukker og frøene av en vaniljestang i en kasserolle. Når sukkeret har løst seg opp har du i de frosne jordbærene. Dra kasserollen av varmen og la den stå til jordbærene har tint. Skvis i sitronsaft, og bruk en stavmikser eller foodprosessor til å lage en søt og frisk jordbærsaus.
Steg 2
Pisk kremfløten med sukker og mandeldråper til myk krem. Vend inn den kalde grøten med en slikkepott.
Steg 3
Server riskrem med hjemmelaget jordbærsaus. Ønsker du et lite krønsj over det hele så kan du drysse over litt hakkede brente mandler eller knuste julekaker. Håper det smaker!

Stikkord

  • Grøt
  • tradisjonsmat

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Honningstekte epler og svisker
De mest populære oppskriftene i 2020

Relaterte innlegg

Suksessterte i liten langpanne
2. januar 2021
0 kommentarer

Suksessterte i liten langpanne

Honningstekte epler og svisker
20. desember 2020
0 kommentarer

Honningstekte epler og svisker

Vepsebol
19. desember 2020
0 kommentarer

Vepsebol

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales