Riskrem med jordbærsaus

Riskrem

Riskrem hører julen til, og med hjemmelaget jordbærsaus blir den ekstra god. Hjemme har jeg vokst opp med noen mandeldråper i riskremen, som etter min mening setter en ekstra god smak.

Riskrem er en tradisjonell og enkel dessert, og ble servert etter at vi hadde spist deilig pinnekjøtt på selveste julaften. Jeg serverte også karamellpudding til dessert, så kan man velge om man vil ha karamellpudding eller riskrem. Ønsker du et sprøtt element til desserten kan du drysse over litt hakkede brente mandler eller knuste julekaker.

Riskrem med jordbærsaus og brente mandler

Riskrem med jordbærsaus

  • 26. desember 2020
  • 6 porsjoner
  • 20 min
  • Skriv ut
Riskrem med jordbærsaus

Ingredienser

  • 600-700 gram kald risengrynsgrøt
  • 3 dl kremfløte
  • 2-3 ss sukker
  • 3-4 mandeldråper
  • Jordbærsaus
  • 400 gram frosne jordbær
  • 1/2 dl vann
  • 100 gram sukker
  • 1 vaniljestang
  • Cirka 1/2 sitron

Fremgangsmåte

Steg 1
Lag jordbærsausen. Kok opp vann, sukker og frøene av en vaniljestang i en kasserolle. Når sukkeret har løst seg opp har du i de frosne jordbærene. Dra kasserollen av varmen og la den stå til jordbærene har tint. Skvis i sitronsaft, og bruk en stavmikser eller foodprosessor til å lage en søt og frisk jordbærsaus.
Steg 2
Pisk kremfløten med sukker og mandeldråper til myk krem. Vend inn den kalde grøten med en slikkepott.
Steg 3
Server riskrem med hjemmelaget jordbærsaus. Ønsker du et lite krønsj over det hele så kan du drysse over litt hakkede brente mandler eller knuste julekaker. Håper det smaker!