• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
21. mars 2020

Rislapper

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Rislapper

Rislapper er en slags søt pannekakerøre med risengrynsgrøt i, og nytes gjerne som en enkel dessert, til kaffen eller rett og slett som en fantastisk digg start på dagen. Jeg har noen vage minner av rislapper fra barndommen, og husker det bestandig var litt stas med rislapper.

I det siste har jeg laget en del risengrynsgrøt, særlig når vi har vært på fjellet. Da har jeg kokt opp grøten og rett og slett satt hele kasserollen i stekeovnen i noen timer mens vi har vært ute. Så utrolig enkelt. Se oppskrift på ovnsbakt risengrynsgrøt (dynegrøt).

Bruk gjerne andre grøtrester når du lager rislapper. Fra før av har jeg publisert denne oppskriften  på byggrynslapper på bloggen.

Rislapper

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 21. mars 2020
  • 8 lapper
  • 20 min
  • Skriv ut
Rislapper av grøt
Ingredienser
  • Rislapper
  • 2 egg
  • 2 ss sukker
  • 3 dl risengrynsgrøt
  • 1 dl hvetemel
  • 1/2 ts kardemomme
  • En skvett melk ved behov
  • Smør til steking
  • Serveringstips
  • Rørt jordbær
  • Lettrømme
Slik gjør du det
Steg 1
Visp sammen egg og sukker kjapt. Ha i kald og ferdigkokt risengrynsgrøt og bland godt.
Steg 2
Tilsett hvetemel, kardemomme og spe i med eventuelt melk dersom røren blir svært tykk. Røren skal være tykkere enn vanlig pannekakerøre.
Steg 3
Stek rislappene i litt smør i en varm panne. Jeg forsøker gjerne å få plass for tre lapper på en og samme stekepanne. Snu dem når de er gyldne, og har stivnet på overflaten. Legg de ferdige lappene på en list.
Steg 4
Server rislappene med syltetøy og eventuelt lettrømme. Håper det smaker!

Stikkord

  • Pannekaker

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Ovnsbakt skrei med syltet gulrot
Slik lykkes du med brødbaksten

Relaterte innlegg

Gulrotsuppe med sprøstekte kikerter
19. februar 2021
0 kommentarer

Gulrotsuppe med sprøstekte kikerter

Pølser i pinnebrød
5. februar 2021
0 kommentarer

Pølser i pinnebrød

Halvgrove proteinscones
11. januar 2021
0 kommentarer

Halvgrove proteinscones

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales