Rislapper

Rislapper

Rislapper er en slags søt pannekakerøre med risengrynsgrøt i, og nytes gjerne som en enkel dessert, til kaffen eller rett og slett som en fantastisk digg start på dagen. Jeg har noen vage minner av rislapper fra barndommen, og husker det bestandig var litt stas med rislapper.

I det siste har jeg laget en del risengrynsgrøt, særlig når vi har vært på fjellet. Da har jeg kokt opp grøten og rett og slett satt hele kasserollen i stekeovnen i noen timer mens vi har vært ute. Så utrolig enkelt. Se oppskrift på ovnsbakt risengrynsgrøt (dynegrøt).

Bruk gjerne andre grøtrester når du lager rislapper. Fra før av har jeg publisert denne oppskriften  på byggrynslapper på bloggen.

Rislapper

Rislapper av grøt

Ingredienser

  • Rislapper
  • 2 egg
  • 2 ss sukker
  • 3 dl risengrynsgrøt
  • 1 dl hvetemel
  • 1/2 ts kardemomme
  • En skvett melk ved behov
  • Smør til steking
  • Serveringstips
  • Rørt jordbær
  • Lettrømme

Fremgangsmåte

Steg 1
Visp sammen egg og sukker kjapt. Ha i kald og ferdigkokt risengrynsgrøt og bland godt.
Steg 2
Tilsett hvetemel, kardemomme og spe i med eventuelt melk dersom røren blir svært tykk. Røren skal være tykkere enn vanlig pannekakerøre.
Steg 3
Stek rislappene i litt smør i en varm panne. Jeg forsøker gjerne å få plass for tre lapper på en og samme stekepanne. Snu dem når de er gyldne, og har stivnet på overflaten. Legg de ferdige lappene på en list.
Steg 4
Server rislappene med syltetøy og eventuelt lettrømme. Håper det smaker!