Slik lager du risotto

  1. Del løk og hvitløk i smått, og soppen i passende størrelse. Fres sjalottløk og hvitløk i en stor gryte i litt olivenolje i noen minutter. Tilsett smør, salvie og sopp og la det frese på medium varme i 2-3 minutter. Noe av soppen kan du legge til side for å legges på til slutt.
  2. Rør inn risen og la det frese til risen er blank.
  3. Ha oppi vinen og la det fosskoke til nesten all væsken er kokt inn. Rør godt hele tiden, og pass på at risen ikke koker tørr.
  4. Spe med varm kyllingkraft/-kraft, ca én øse av gangen, og rør til væsken har trekt inn i risen. Fortsett med dette til at risen begynner å bli myk tvers gjennom (al dente). Beregn ca 15-20 minutter til dette, avhengig av ristype.
  5. Rør inn revet parmesan, og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Konsistensen på risottoen skal være kremete i konsistensen, og risen skal så gi litt tyggemotstand.

Som nevnt innledningsvis så serverte jeg denne som et tilbehør. Hvis du har planer om å servere denne som en egen rett ville jeg doblet mengden.

Det har også kommet mange andre fine bidrag til utfordringen denne måneden. Noen av mine favoritter så langt har vært Vinterens minestronesuppe fra bloggen Et kjøkken i Istanbul, denne surdeigspizzaen  fra Godt sunt og billig (som passer fint siden jeg er i gang med min første surdeigsstarter), og denne oppskriften på Penne alla Vodka fra bloggen til Basilico. Men det har også kommet mange andre kjempefine bidrag denne måneden, så sjekk gjerne #oppskriftsutfordringen på instagram.

Håper det smaker!

Sopprisotto