Risotto med fersk sopp

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Risotto

Risotto er en nord-italiensk risrett, kokt på kraft inntil den oppnår en kremet konsistens. Kraften kan være basert på kjøtt, fisk eller grønnsaker. Det finnes mange ulike risotto-varianter, og den kanskje mest vanlige varianten er med smør, løk, hvitvin og parmesan.

Denne gangen har jeg laget en enkel risotto med fersk sopp. Nydelig mat, enten du skal imponere din kjære eller bare lage noe skikkelig digg. Som kraft brukte jeg kyllingbuljong, men ønsker du en vegetarvariant kan du erstatte buljongen med en grønnsaksbuljong istedenfor. 

Det er lett å la seg begeistre av denne italienske retten, og du kan enten servere den som en egen rett (prima piatti) eller ha den som et tilbehør. Selv serverte jeg denne sopprisottoen til en deilig saltimbocca, en skikkelig italiensk aften med andre ord.

Håper det smaker!

Risotto med fersk sopp

Risotto med fersk sopp

4 fra 34 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: ItalienskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

5

minutter
Koketid

20

minutter
Totalt

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 200 gram 200 risottoris

  • 250 gram 250 sjampinjong

  • 1,5 dl 1,5 hvitvin

  • 2 stk 2 sjalottløk

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • 7 stk 7 salvieblader

  • 2 ss 2 smør

  • 50 gram 50 parmesan

  • 1/2 ss 1/2 sitronsaft

  • Salt og pepper

  • 8 dl 8 kyllingbuljong

  • 2 ss 2 olivenolje

Fremgangsmåte

  • Del løk og hvitløk i smått, og soppen i passende størrelse. Fres sjalottløk og hvitløk i en stor gryte i litt olivenolje i noen minutter. Tilsett smør, salvie og sopp og la det frese på medium varme i 2-3 minutter. Noe av soppen kan du legge til side for å legges på til slutt.
  • Rør inn risen og la det frese til risen er blank.
  • Ha oppi vinen og la det fosskoke til nesten all væsken er kokt inn. Rør godt hele tiden, og pass på at risen ikke koker tørr.
  • Spe med varm kyllingkraft/-kraft, ca én øse av gangen, og rør til væsken har trekt inn i risen. Fortsett med dette til at risen begynner å bli myk tvers gjennom (al dente). Beregn ca 15-20 minutter til dette, avhengig av ristype.
  • Rør inn revet parmesan, og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Konsistensen på risottoen skal være kremete i konsistensen, og risen skal så gi litt tyggemotstand.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*