Risotto med parmesanchips

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Risotto med parmesanchips

Er det mulig å bli lei av risotto? Jeg er helt sikker på at jeg kunne spist risotto hver eneste dag, enten som forrett, tilbehør eller som en hovedrett. Ikke sikkert helsa mi hadde satt like stor pris på det, men i teorien så kunne jeg lett gjort det.

Risotto er en italiensk rett, gjerne laget på rundkornede ristyper som arboriocarnaroli og vialone nano. Risen skiller ut stivelse ved koking, som gjør at du får en litt grøtliknende konsistens på retten. I tillegg til ris så bruker man gjerne løk/sjalottløk, olivenolje, vin og kraft i risottoen. Parmesan er heller ikke en uvanlig ingrediens.

Dette er oppskriften på en helt enkel risotto. I mange av de andre oppskriftene har jeg enten tilsatt sopp, chorizo, bygg eller utelatt vin. Jeg tenkte det derfor var på sin plass å lage en helt plain risotto. Som prikken over ien laget jeg også parmesanchips som jeg serverte sammen med den. Helt valgfritt, men ser jo litt ekstra fjongt ut.

Her er også noen andre risottovarianter fra bloggen:

Håper du ble inspirert til å prøve denne, eller noen av de andre risotto-oppskriftene mine.

Risotto med parmesanchips

0 fra 0 vurderinger
Type rett Forrett, TilbehørKjøkken: ItalienskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

5

minutter
Koketid

20

minutter
Totalt

25

minutter

Ingredienser

  • Risotto
  • 1 ss smør

  • 1 ss olivenolje

  • 2 stk sjalottløk

  • 1 ss blader av fersk timian

  • 200 gram risottoris

  • 1,5 dl hvitvin

  • 7 dl utblandet kyllingkraft/-buljong

  • 50 gram parmesan

  • 1 ss sitronsaft

  • Salt og pepper

  • Parmesanchips
  • 50 gram parmesan

  • Fersk timian

Fremgangsmåte

  • Risotto. Rens og kutt opp sjalottløk i smått. Surr den i en blanding av smør og olje i en stor gryte, til den blir blank og myk. Ha i fersk timian og risottorisen, rør i gryten mens du venter på at grynene skal bli blanke.
  • Hell i vinen og la det koke til at væsken har kokt inn. Rør godt hele tiden, og pass på risottoen ikke koker tørr.
  • Spe på med kyllingkraft, en liten øse av gangen. Her er det viktig at du rører regelmessig mens kraften koker inn. Tilsett så en ny øse, og fortsett slik til all væsken har kokt inn. Beregn totalt 15-20 minutter på denne prosessen.
  • Når all kraften har kokt inn i risottoen blander du inn revet parmesan, og smaker til med litt ferskpresset sitronsaft, salt og pepper
  • Parmesanchips. Samtidig som at risottoen koker kan du lage parmesancipsene klare. Sett ovnen på 180 grader varmluft. Kle et stekebrett med bakepapir. Et tips er å fukte stekebrettet litt før du legger på bakepapiret eller har bittelitt olje på det, for å sikre at bakepapiret ligger i ro.
  • Finriv parmesan og fordel det utover stekebrettet. Jeg strødde også over litt ferske timian blader. Du kan gjerne samle det i små tupper, da parmesanen vil smelte utover i ovnen. Sett stekebrettet i ovnen og la parmesanet steke i 6-8 minutter, eller til osten begynner å bli gyllen.
  • Avkjøl parmesanchipsen på rist til de er sprø og fine. Bryt de opp i passe store flak.
  • Servering. Server risottoen med parmesanchips, enten som forrett, tilbehør eller som en egen hovedrett. Vel bekomme!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*