• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
9. september 2017

Risotto med spinat og chorizo

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Risotto med spinat og chorizo

Risotto er bare så utrolig godt, men er dessverre en rett jeg egentlig aldri helt kommer på å lage. Jeg har flere slike retter, som jeg egentlig liker veldig godt, men som av en eller annen grunn bare legger seg langt bak i glemmeboken og bare dukker opp en gang iblant. Det er med andre ord på høy tid at det kommer en ny oppskrift på risotto på bloggen, og denne gangen har jeg blandet inn spinat og chorizo for å gjøre den litt  ekstra spennende.

Har du en liten skvett med hvitvin stående i kjøleskapet, bruk den i en risotto! Om du ikke har hvitvin så kan du også bruke eplejuice.

Server risottoen som en egen rett, som forrett eller som et deilig tilbehør til eksempelvis stekt kjøtt.

Risotto med spinat og chorizo

Det er ikke så komplisert eller tidkrevende å lage en risotto. Sett av 30-40 minutter på kjøkkenet, det er egentlig det du trenger til å lage denne deilige retten. Risotto kan enten serveres som et tilbehør til kjøtt eller fisk, eller du kan servere den som en egen rett.
Av: Rolf-Anders Vollan
  • 9. september 2017
  • 4 porsjoner
  • 30 min
  • Skriv ut
Risotto med spinat og chorizo
Ingredienser
  • 1 sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ss smør
  • 200 gram risottoris
  • 6-8 stilker timian
  • 1,5 dl tørr hvitvin
  • 8 dl kyllingkraft
  • 50 gram chorizo
  • 50 gram parmesan
  • 1/2 ss sitronsaft
  • Salt og pepper
  • 100 gram spinat
Slik gjør du det
Steg 1
Skrell og finhakk sjalottløk og hvitløk.
Steg 2
Surr løken i olivenolje i en tykkbunnet gryte, på medium varme, til den blir myk.
Steg 3
Ha oppi smør, bladene fra noen stilker timian og risen. Freses i noen minutt til risen blir blank.
Steg 4
Tilsett vinen og la det hele fosskoke til vinen har kokt inn i risen. Det er viktig at du rører hele tiden slik at risen ikke brenner seg i bunnen av gryten.
Steg 5
Spe med varm kyllingkraft, ca en øse av gangen. Rør i gryten med en sleiv til kraften har kokt inn i risen, og ha så oppi en ny øse. Fortsett slik til du har kokt inn all kraften. Denne prosessen tar ca 15-20 minutter.
Steg 6
Ha i skiver av chorizo når du nesten har spedd i all kraften.
Steg 7
Når all kraften er kokt inn i risen tilsetter du revet parmesan, sitronsaft og smaker til med salt og pepper.
Steg 8
Ha i grovhakket spinat noen minutter før servering. Vend spinaten inn i risottoen.

Håper det smaker!

Stikkord

  • risotto

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Enkle og grove eltefrie rundstykker
Spagetti i kjøttsaus med chorizo

Relaterte innlegg

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon
13. januar 2021
0 kommentarer

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales