Risotto med spinat og chorizo

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Risotto med spinat og chorizo

Risotto er bare så utrolig godt, men er dessverre en rett jeg egentlig aldri helt kommer på å lage. Jeg har flere slike retter, som jeg egentlig liker veldig godt, men som av en eller annen grunn bare legger seg langt bak i glemmeboken og bare dukker opp en gang iblant. Det er med andre ord på høy tid at det kommer en ny oppskrift på risotto på bloggen, og denne gangen har jeg blandet inn spinat og chorizo for å gjøre den litt  ekstra spennende. Ønsker du en enklere variant kan jeg anbefale deg å ta en titt på oppskriften på risotto med fersk sopp.

Har du en liten skvett med hvitvin stående i kjøleskapet, bruk den i en risotto! Om du ikke har hvitvin så kan du også bruke eplejuice.

Server risottoen som en egen rett, som forrett eller som et deilig tilbehør til eksempelvis stekt kjøtt.

Håper det smaker!

Risotto med spinat og chorizo

0 fra 0 vurderinger
Type rett Forrett, MiddagKjøkken: ItalienskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

20

minutter
Totalt

30

minutter

Det er ikke så vanskelig eller tidkrevende å lage en risotto. Sett av 30-40 minutter på kjøkkenet, og lag en deilig risotto med spinat og chorizo. Risotto kan enten serveres som et tilbehør til kjøtt eller fisk, eller du kan servere den som en egen rett.

Ingredienser

  • 1 stk sjalottløk

  • 1 fedd hvitløk

  • 1 ss olivenolje

  • 2 ss smør

  • 200 gram risottoris

  • 8 stilker timian

  • 1,5 dl hvitvin (tørr)

  • 8 dl kyllingkraft

  • 50 gram chorizo

  • 50 gram parmesan

  • 1/2 ss sitronsaft

  • Salt og pepper

  • 100 gram spinat

Fremgangsmåte

  • Skrell og finhakk sjalottløk og hvitløk.
  • Surr løken i olivenolje i en tykkbunnet gryte, på medium varme, til den blir myk.
  • Ha oppi smør, bladene fra noen stilker timian og risen. Freses i noen minutt til risen blir blank.
  • Tilsett vinen og la det hele fosskoke til vinen har kokt inn i risen. Det er viktig at du rører hele tiden slik at risen ikke brenner seg i bunnen av gryten.
  • Spe med varm kyllingkraft, ca en øse av gangen. Rør i gryten med en sleiv til kraften har kokt inn i risen, og ha så oppi en ny øse. Fortsett slik til du har kokt inn all kraften. Denne prosessen tar ca 15-20 minutter.
  • Ha i skiver av chorizo når du nesten har spedd i all kraften.
  • Når kraften er kokt inn i risen tilsetter du revet parmesan, sitronsaft og smaker til med salt og pepper.
  • Ha i grovhakket spinat noen minutter før servering. Vend spinaten inn i risottoen.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*