Risotto uten hvitvin

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Risotto uten hvitvin

Hver gang jeg lager risotto så tenker jeg at dette lager jeg alt for sjeldent. Det er jo så utrolig godt, og kan serveres enten som tilbehør eller nytes som en helt egen rett om du vil.

Jeg har allerede lagt ut flere oppskrifter av risotto her på bloggen, både en variant med fersk sopp, èn med chorizo og en såkalt byggotto. Og nå har altså turen kommet til risotto uten hvitvin. Om du ikke har en skvett vin stående så kan du nemlig også lage risotto med eplejuice. Denne er i tillegg vegetar, men det er ikke noe i veien for å tilsette enten chorizo eller servere til kylling.

Risotto vegetar og uten hvitvin

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagKjøkken: ItalienskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

5

minutter
Koketid

25

minutter
Totalt

30

minutter

Ingredienser

  • 1 ss smør

  • 1 ss olivenolje

  • 2 stk sjalottløk

  • 1 fedd hvitløk

  • 200 gram sjampinjong

  • 1 ss timian

  • 200 gram risottoris

  • 1,5 dl eplejuice

  • 7 dl utblandet grønnsaksbuljong

  • 50 gram parmesan

  • 1/2 stk sitron

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Kutt sjalottløk og hvitløk i smått, mens soppen kan skjæres i tynne skiver. Surr sjalottløk og hvitløk et par minutter i en stor gryte, i litt smør og olivenolje. Ha i sjampinjong og timian, og la det frese i 2-3 minutter. Tilsett risottorisen og rør i gryten mens du venter på at grynene skal bli blanke.
  • Hell i eplejuice og la det koke til væsken har kokt inn. Rør godt hele tiden, og pass på risottoen ikke koker tørr.
  • Spe på med grønnsaksbuljong, en liten øse av gangen. Rør kontinuerlig mens buljongen koker inn, tilsett så en ny øse. Fortsett slik til at all væsken har kokt inn i risen, beregn totalt cirka 15 minutter på hele prosessen.
  • Rett før servering blander du inn finrevet parmesan, en skvis med sitronsaft, og smaker til med salt og pepper. Håper denne risottoen uten hvitvin faller i smak

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*