Rød karripasta

Lages på: 15 minutter Nivå: Enkel
Rød karripasta

Karripasta brukes gjerne som en base i mange asiatiske retter, og er en pasta laget av rekke både tørre og våte krydre. Det finnes både rød, gul og grønn karripasta, og ingrediensene vil variere avhengig av hvor i Asia man befinner seg.

Å lage karripastaen selv er faktisk enklere enn du tror, og du kan eksperimentere deg frem til det smaksbildet du foretrekker. Dette er oppskriften på en veldig enkel rød karripasta, og du finner muligens alle ingrediensene i din lokale dagligvarebutikk.

Bruk karripastaen slik du er vant til å bruke den i matlaging. Fres den gjerne i litt olje i en panne før du blander den ut i kokosmelk eller gryten, dette gjøre krydrene mye bedre på smak.

Her er noen retter med rød karripasta, om du trenger litt inspirasjon:

Håper det smaker!

Rød karripasta

0 fra 0 vurderinger
Type rett KrydderKjøkken: AsiatiskNivå: Enkel
Mengde

2

middager
Tilberedning

10

minutter
Steketid

5

minutter
Totalt

15

minutter

Ingredienser

  • 2 ss korianderfrø

  • 2 ss hel spisskummen

  • 1 ss sennepsfrø

  • 1 ts fennikelfrø

  • 1 ts pepper, hel

  • 1 ts gurkemeie

  • 1 ts kanel

  • 1 ts paprikakrydder

  • 1 ts salt

  • 1 stk rød chili

  • 4 fedd hvitløk

  • 1 tommelstor ingefær

  • 4 ss eplecidereddik

  • 1 ss tomatpuré

  • Solsikkeolje

Fremgangsmåte

  • Rist de hele frøene (korianderfrø, spisskummen, sennepsfrø, fennikelfrø og pepper) i en tørr stekepanne, på medium varme. Rist de i cirka 3 minutter, under omrøring, til sennepsfrøene begynner å poppe og krydrene får en aromatisk lukt. Ha frøene over i en bolle eller morter og la de avkjøle seg noen minutter.
  • Støt de hele frøene i morteren, eller bruk en matmølle eller stavmikser til å knuse frøene. Tilsett så gurkemeie, kanel, paprikakrydder og salt.
  • Tilsett revet ingefær og finhakket hvitløk, eplecidereddik og tomatpuré og kjør ingrediensene sammen til en tykk paste. Her brukte jeg selv en liten matmølle.
  • Ha den røde karripastaen over i et lite glass eller krukke. Dekk overflaten med litt solsikkeolje og oppbevar den kjølig frem til bruk.

Notater

  • Karripastaen kan oppbevares i kjøleskapet i opp mot en uke. Du kan også oppbevare den i fryseren, dersom du trenger å oppbevare den over lengre tid.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*