Rød linsesuppe med kikerter er et sunt, godt og enkelt middagsalternativ, og er midt i blinken for deg som har diverse grønnsaker i kjøleskapet som er i ferd med å løpe ut av seg selv. Jeg har så klart skrevet ned hva jeg hadde oppi suppen, men har du noen andre grønnsaker som du gjerne skulle blitt kvitt (gulrot, stangselleri, tomater etc) så bruker du de.
Linsesuppen ble laget som et kjøttfritt alternativ, men server gjerne kylling ved siden av hvis du ikke er av den kjøttfrie typen.
Tips! Om du ikke ønsker et kjøttfritt alternativ så kan du også servere stekt kylling ved siden av. Husk at både linser og kikerter inneholder en god del proteiner og gir en god og varig mettende følelse.
Håper denne oppskriften på linsesuppe faller i smak!
Rød linsesuppe - Et kjøttfritt alternativ
- 14. mars 2016
- 4 porsjoner
- 25 min
- Skriv ut

Ingredienser
- 1 rødløk
- 2 fedd hvitløk
- 1 rød chili
- 1 snackpaprika
- 1 ts rød karripasta
- 150 gram kålrot
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 grønnsaksbuljongterning
- 6 dl vann
- 1 ts spisskummen
- 150 gram røde linser
- 1/2 boks kikerter
- Persille
- Salt og pepper
- Til servering
- Gresk yoghurt
- Ristet brød
Slik gjør du det
- Steg 1
- Surr finhakket løk, chili og paprika i en kasserolle, i en god olivenolje, til at løken er blank og myk. Tilsett rød karripasta mot slutten.
- Steg 2
- Jeg hadde litt kålrot/kålrabi liggende i kjøleskapet og tilsatte også noen terninger av det. Ha deretter oppi et par bokser med hakkede tomater, grønnsaksbuljong, litt vann og spisskummen, og la det hele koke i rundt 10 minutter til kålroten er mør.
- Steg 3
- Ta kasserollen av platen og bruk en stavmikser til å lage en jevn suppe. Sett kasserollen tilbake på platen og kok opp.
- Steg 4
- Skyll linsene og kikertene i et dørslag og la de koke noen minutter i suppen før servering. Smak til med salt og pepper.