Rød linsesuppe med kikerter

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Rød linsesuppe med kikerter

Rød linsesuppe med kikerter er et sunt, godt og enkelt middagsalternativ, og er midt i blinken for deg som har diverse grønnsaker i kjøleskapet som er i ferd med å løpe ut av seg selv. Jeg har så klart skrevet ned hva jeg hadde oppi suppen, men har du noen andre grønnsaker som du gjerne skulle blitt kvitt (gulrot, stangselleri, tomater etc) så bruker du de.

Linsesuppen ble laget som et kjøttfritt alternativ, men server gjerne kylling ved siden av hvis du trenger litt ekstra proteiner i retten.

Tips! Om du ikke ønsker et kjøttfritt alternativ så kan du også servere stekt kylling ved siden av. Husk at både linser og kikerter inneholder en god del proteiner og gir en god og varig mettende følelse.

Håper denne oppskriften på linsesuppe faller i smak!

Rød linsesuppe med kikerter

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

30

minutter

Ingredienser

  • 1 stk rødløk

  • 2 fedd hvitløk

  • 1 stk rød chili

  • 1 stk spisspaprika

  • 1 ts rød karripasta

  • 150 gram gulrot, kålrot eller søtpotet

  • 1 boks hermetiske tomater

  • 2 terninger grønnsaksbuljong

  • 6 dl vann

  • 1 ts spisskummen

  • 1 boks røde linser

  • 1 boks boks kikerter

  • Salt og pepper

  • Skvis sitronsaft

  • Persille

  • Til servering
  • Lettrømme eller yoghurt

  • Brød eller flatbrød med smør

Fremgangsmåte

  • Rens og kutt opp løk, hvitløk, chili og paprika i smått. Jeg hadde også et par gulrøtter liggende i kjøleskapet, som jeg skrellet og kuttet i terninger. Surr alle grønnsakene i en god klunk olivenolje i en kasserolle, til løken er blank og myk. Tilsett rød karripasta mot slutten.
  • Ha deretter oppi et en boks med hermetiske tomater, grønnsaksbuljong, litt vann og spisskummen, og la det hele koke i rundt 10 minutter til gulrøttene er møre.
  • Ta kasserollen av platen og bruk en stavmikser eller blender til å lage en jevn suppe. Sett kasserollen tilbake på platen og kok opp.
  • Skyll linsene og kikertene i rikelig kaldt vann et dørslag og la de koke noen minutter i suppen. Skvis over litt sitron, før du smaker til med salt og pepper.
  • Dryss over finhakket persille rett før servering, med en klatt rømme og brød eller flatbrød ved siden av. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*