• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
14. mars 2016

Rød linsesuppe med kikerter

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Rød linsesuppe med kikerter

Rød linsesuppe med kikerter er et sunt, godt og enkelt middagsalternativ, og er midt i blinken for deg som har diverse grønnsaker i kjøleskapet som er i ferd med å løpe ut av seg selv. Jeg har så klart skrevet ned hva jeg hadde oppi suppen, men har du noen andre grønnsaker som du gjerne skulle blitt kvitt (gulrot, stangselleri, tomater etc) så bruker du de.

Linsesuppen ble laget som et kjøttfritt alternativ, men server gjerne kylling ved siden av hvis du ikke er av den kjøttfrie typen.

Tips! Om du ikke ønsker et kjøttfritt alternativ så kan du også servere stekt kylling ved siden av. Husk at både linser og kikerter inneholder en god del proteiner og gir en god og varig mettende følelse.

Håper denne oppskriften på linsesuppe faller i smak!

Rød linsesuppe - Et kjøttfritt alternativ

Server rød linsesuppe med kikerter med et dryss av finhakket persille og en liten klatt gresk yoghurt. Rist gjerne et par brødskiver som du serverer ved siden av. En enkel kjøttfri middag på under halvtimen.
Av: Rolf-Anders Vollan
  • 14. mars 2016
  • 4 porsjoner
  • 25 min
  • Skriv ut
Rød linsesuppe med kikerter
Ingredienser
  • 1 rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 rød chili
  • 1 snackpaprika
  • 1 ts rød karripasta
  • 150 gram kålrot
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 grønnsaksbuljongterning
  • 6 dl vann
  • 1 ts spisskummen
  • 150 gram røde linser
  • 1/2 boks kikerter
  • Persille
  • Salt og pepper
  • Til servering
  • Gresk yoghurt
  • Ristet brød
Slik gjør du det
Steg 1
Surr finhakket løk, chili og paprika i en kasserolle, i en god olivenolje, til at løken er blank og myk. Tilsett rød karripasta mot slutten.
Steg 2
Jeg hadde litt kålrot/kålrabi liggende i kjøleskapet og tilsatte også noen terninger av det. Ha deretter oppi et par bokser med hakkede tomater, grønnsaksbuljong, litt vann og spisskummen, og la det hele koke i rundt 10 minutter til kålroten er mør.
Steg 3
Ta kasserollen av platen og bruk en stavmikser til å lage en jevn suppe. Sett kasserollen tilbake på platen og kok opp.
Steg 4
Skyll linsene og kikertene i et dørslag og la de koke noen minutter i suppen før servering. Smak til med salt og pepper.

 

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Frittata med chorizo og spinat
Pulled chicken taco – en ny tacovariant

Relaterte innlegg

Pizza med marinert kjøttdeig
27. februar 2021

Pizza med marinert kjøttdeig

Gratinert pastaform
25. februar 2021

Gratinert pastaform

Koteletter i form
24. februar 2021

Koteletter i form

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales