Rød linsesuppe med kokosmelk

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Rød linsesuppe
Rød linsesuppe

Her om dagen laget jeg en rød linsesuppe med kokosmelk. Den ble knallgod, og ble servert sammen med nystekte rundstykker. Resten av rundstykkene pakket jeg i en pose og hadde deilig brødmat resten av uken. Du kan også lage en deilig linsegryte ved å holde igjen et par desiliter av grønnsaksbuljongen.

Selv om jeg verken er veganer eller vegetarianer så synes jeg at det er utrolig godt med et kjøttfri måltid en gang i blant. Jeg opplever også at man kanskje ikke stempler rettene som vegetarianske eller veganske lengre, men at det er mye mer naturlig med kjøttfrie middagsretter i dag enn for bare noen år siden. Av den grunn så praktiserer jeg ikke kjøttfrie mandager hos oss, men spiser gjerne kjøttfritt på en hvilken som helst dag i uken.

PS! Linsesuppe er også ypperlig middagstips dersom du er ute etter noen rimelige middagsretter.

Noen andre kjøttfrie middagsretter

Server rød linsesuppe med oppskåret vårløk, en liten klatt yoghurt og nystekte rundstykker eller brød. Håper det smaker!

Rød linsesuppe med kokosmelk

4.2 fra 17 vurderinger
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Rød linsesuppe
  • 1 stk rødløk

  • 2 fedd hvitløk

  • 1 stk rød chili

  • 2 cm ingefær

  • 1 stk rød paprika

  • 1 ts hel spisskummen

  • 1 ts rød karripasta

  • 1 boks hermetiske tomater

  • 4 dl utblandet grønnsaksbuljong

  • 1 boks røde linser

  • 1 boks kikerter

  • 2 dl kokosmelk

  • 1 ts salt

  • 1 stk lime

  • Olje

  • Til servering
  • 3 stk vårløk

  • Yoghurt naturell eller lettrømme

  • Rundstykker

Fremgangsmåte

  • Surr finhakket rødløk, hvitløk, chili, ingefær og paprika i en kasserolle med en god klunk olivenolje, til at løken er blank og myk. Tilsett hel spisskummen og rød karripasta, og surr videre i et lite minutt eller to.
  • Ha i en boks hakkede tomater og grønnsaksbuljong. Skyll linser og kikerter i et dørslag og kok de med resten i 10-15 minutter.
  • Bruk en stavmikser eller blender til å lage en jevn suppe. Ha linsesuppen tilbake i kasserollen og kok opp.
  • Tilsett kokosmelk, og smak til med salt og lime.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

6 Kommentarer

  1. Jeg er heller ikke vegetarianer, men jeg var det i mange år, og synes det er veldig kjekt å ha noen kjøttfrie måltider i uka fremdeles, så det blir ofte litt 50/50 her kanskje.
    Jeg synes denne her så HELT PERFEKT ut og gleder meg veldig til å lage den! Flott at du varierer litt du også, men kjøttfritt innimellom 🙂
    Ha en fin dag!
    Hilsen Rikke

    • Rolf-Anders Vollan

      Tusen takk, Rikke. Håper den faller i smak 🙂 Jeg forsøker hele tiden å inspirere nye spennende og gode kjøttfrie middager, og tar gjerne i mot forslag til sunne kjøttfrie retter som metter 🙂
      Rolf-Anders

  2. Hei Rolf-Anders. Hva er egentlig utblandet grønnsaksbuljong og hvordan å lage den ? Og i tilfelle jeg skal bruke tørre linser, bør jeg koke dem på forhånd ? Så står det rød karripasta. Jeg har gul karri pulver. Kan jeg bruke den i stedenfor ? Takk 🙂

    • Rolf-Anders Vollan

      Hei
      I oppskrifter hvor det står utblandet buljong, kan du enten kjøpe ferdig kraft, eller du kan lage buljong ved å koke opp vann som du har i buljongterning eller fond. Sjekk pakningen hva forholdet mellom vann og buljong/fond skal være.
      Bruker du tørre linser så kan du koke de rett i suppen, men husk at de trenger rundt 15 minutter koketid. De kommer også til å trekke til seg en del av væsken i suppen, så du må ha i litt ekstra væske.
      Rød karripasta og gul karri smaker helt forskjellig, men kan fortsatt bli en god suppe da 🙂

  3. Denne suppa er helt nydelig! Vi har poteter opp i så blir den enda litt mer mettende.

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*