
Selv om jeg verken er veganer eller vegetarianer så synes jeg at det er utrolig godt med et kjøttfri måltid en gang i blant. Jeg opplever også at man kanskje ikke stempler rettene som vegetarianske eller veganske lengre, men at det er mye mer naturlig med kjøttfrie middagsretter i dag enn for bare noen år siden. Av den grunn så praktiserer jeg ikke kjøttfrie mandager hos oss, men spiser gjerne kjøttfritt på en hvilken som helst dag i uken.
PS! Linsesuppe er også ypperlig middagstips dersom du er ute etter noen rimelige middagsretter.
Noen andre kjøttfrie middagsretter
Rød linsesuppe med kokosmelk
- 24. juni 2019
- 5-6 porsjoner
- 25 min
- Skriv ut

Ingredienser
- 1 rødløk
- 2 fedd hvitløk
- 1 rød chili
- 2 cm ingefær
- 1 rød paprika
- 1 ts hel spisskummen
- 1 ts rød karripasta
- 1 boks hermetiske tomater
- 4 dl grønnsaksbuljong
- 1 boks røde linser
- 1 boks kikerter
- 2 dl kokosmelk
- 1 ts salt
- 1 lime
- Olje
- Til servering
- 3 vårløk
- Yoghurt naturell eller lettrømme
- Rundstykker
Slik gjør du det
- Steg 1
- Surr finhakket rødløk, hvitløk, chili, ingefær og paprika i en kasserolle med en god klunk olivenolje, til at løken er blank og myk. Tilsett hel spisskummen og rød karripasta, og surr videre i et lite minutt eller to.
- Steg 2
- Ha i en boks hakkede tomater og grønnsaksbuljong. Skyll linser og kikerter i et dørslag og kok de med resten i 10-15 minutter.
- Steg 3
- Bruk en stavmikser eller blender til å lage en jevn suppe. Ha linsesuppen tilbake i kasserollen og kok opp.
- Steg 4
- Tilsett kokosmelk, og smak til med salt og lime.
Server rød linsesuppe med oppskåret vårløk, en liten klatt yoghurt og nystekte rundstykker eller brød. Håper det smaker!