Rød linsesuppe med kokosmelk

Rød linsesuppe
Rød linsesuppe

Selv om jeg verken er veganer eller vegetarianer så synes jeg at det er utrolig godt med et kjøttfri måltid en gang i blant. Jeg opplever også at man kanskje ikke stempler rettene som vegetarianske eller veganske lengre, men at det er mye mer naturlig med kjøttfrie middagsretter i dag enn for bare noen år siden. Av den grunn så praktiserer jeg ikke kjøttfrie mandager hos oss, men spiser gjerne kjøttfritt på en hvilken som helst dag i uken.

PS! Linsesuppe er også ypperlig middagstips dersom du er ute etter noen rimelige middagsretter.

Noen andre kjøttfrie middagsretter

Indisk linsesuppe med kokosmelk

Rød linsesuppe med kokosmelk

Her om dagen laget jeg en rød linsesuppe med kokosmelk. Den ble knallgod, og ble servert sammen med nystekte rundstykker. Resten av rundstykkene pakket jeg i en pose og hadde deilig brødmat resten av uken. Du kan også lage en deilig linsegryte ved å holde igjen et par desiliter av grønnsaksbuljongen.
Linsesuppe med kokosmelk

Ingredienser

  • 1 rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 rød chili
  • 2 cm ingefær
  • 1 rød paprika
  • 1 ts hel spisskummen
  • 1 ts rød karripasta
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 4 dl grønnsaksbuljong
  • 1 boks røde linser
  • 1 boks kikerter
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 ts salt
  • 1 lime
  • Olje
  • Til servering
  • 3 vårløk
  • Yoghurt naturell eller lettrømme
  • Rundstykker

Fremgangsmåte

Steg 1
Surr finhakket rødløk, hvitløk, chili, ingefær og paprika i en kasserolle med en god klunk olivenolje, til at løken er blank og myk. Tilsett hel spisskummen og rød karripasta, og surr videre i et lite minutt eller to.
Steg 2
Ha i en boks hakkede tomater og grønnsaksbuljong. Skyll linser og kikerter i et dørslag og kok de med resten i 10-15 minutter.
Steg 3
Bruk en stavmikser eller blender til å lage en jevn suppe. Ha linsesuppen tilbake i kasserollen og kok opp.
Steg 4
Tilsett kokosmelk, og smak til med salt og lime.