Rød pesto av soltørkede tomater

Lages på: 10 minutter Nivå: Enkel

Rød pesto

Hjemmelaget pesto smaker fantastisk godt og kan ikke sammenlignes med de variantene du finner på butikken. Man kan også eksperimentere med å lage forskjellige varianter av pesto, som den grønne klassikeren med basilikum,  en litt mildere spinatpesto eller kanskje en rund og god avokadopesto. Hvis du er åpen for å forsøke en helt annen variant, så anbefaler jeg deg å teste rød pesto av soltørkede tomater. Dette er en av mine favoritter, og passer ekstra godt i kyllingsalat, med pasta eller på brødskiven.

Rød pesto av soltørkede tomater
Rød pesto av soltørkede tomater
 

Rød pesto av soltørkede tomater

4 fra 10 vurderinger
Type rett: TilbehørNivå: Enkel
Porsjoner

1

liten skål
Tilberedning

10

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 75 gram 75 soltørkede tomater i olje

  • 12 stk 12 basilikumblader

  • 2 ss 2 pinjekjerner

  • 25 gram 25 parmesan

  • Olivenolje

  • Flaksalt

  • Pepper

Fremgangsmåte

  • Rist pinjekjernene lett i en tørr panne til de har fått litt farge, men ikke brente.
  • Ha soltørkede tomater, basilikum, pinjekjerner og parmesan (kan sløyfes) i en matmølle eller foodprosessor. Du kan også bruke en vanlig stavmikser om du har det.
  • Kjør sammen ingrediensene til du har fått en jevn og fin puré. Spe med olivenolje til den har fått en passe konsistens og smak med salt og pepper
  • Bland den ferdige pestoen inn i pasta eller salat. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*