Rødbetsalat med grillet chevre og honningglaserte valnøtter

Lages på: 45 minutter Nivå: Middels

Rødbetsalat med grillet chevre og honningglaserte valnøtter

Denne rødbetsalaten med honning og chevre har jeg virkelig gledet meg til å dele med dere. Den er helt fantastisk god, og kan serveres som en forrett eller som et lite mellommåltid. Hos oss ble den servert som sistnevnte da lillebror kom på besøk forrige helg, og fikk virkelig skamros.

Utgangspunktet for retten var at jeg for litt siden var så heldig at jeg fikk en pose med rødbeter av en kollega. Og siden oppskrifts-repertoaret mitt er litt begrenset når det gjelder rødbeter, så var jo dette en ekstra morsom utfordring. Etter litt betenkningstid dukket plutselig ideen om kombinere rødbeter, chevre og honning opp. Jeg har smakt en lignende kombinasjon en gang vi spiste ute og jeg mener at likte kombinasjonen godt. Min egen variant skuffet heller ikke, og det eneste jeg angrer på er at jeg ikke laget litt større porsjoner.

Rødbetsalat med grillet chevre og honningglaserte valnøtter

 

Ovnsbakte rødbeter med grillet chevre og honningglaserte valnøtter

5 fra 6 vurderinger
Type rett ForrettNivå: Middels
Porsjoner

3

porsjoner
Totalt

45

minutter

Ingredienser

  • 1-2 rødbeter

  • 1-2 kvaster rosmarin

  • 1 ss olivenolje

  • 75 gram fieldsalat

  • 75 gram valnøtter

  • 1 ss honning

  • 1/2 – 1 ss smør

  • 1 klype maldonsalt

  • 1 ss sitronsaft

  • 100-120 gram chevre

Fremgangsmåte

  • Skrell rødbeten ved hjelp av en gulrot- eller potetskreller. Del rødbeten i fire på langs, og skjær den opp i ca 0,5 cm tykke skiver. Ha skivene i en smurt ildfastform sammen med et par kvister rosmarin og olivenolje. Bakes midt i ovnen i ca 25-30 minutter på 200 grader. Avkjøles til den er lun og kuttes opp i litt mindre biter etter ønske.
  • Skyll salaten hvis den ikke er fordhåndskyllet
  • Rist valnøttene lett i tørr stekepanne. Når de begynner å få farge tilsetter du litt smør og honning, og lar det frese godt i et minutt eller to. Ha oppi en liten klype salt og litt sitronsaft. Smak deg frem til riktig mengde sitronsaft, men pass på – disse er farlig gode.
  • Legg chevren på et bakepapir og sett den midt i ovnen. Skru på ovnens grillfunksjon og la den stå til den begynner å bli lett gyllen. Følg med, det tar bare noen minutter.
  • Bland salat, bakte rødbeter, honningglaserte valnøter og biter med grillet chevre på tre tallerkener. Server umiddelbart.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*