Rødkålsalat med klementin og valnøtter

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Rødkålsalat med klementin og valnøtter

Hva med et litt julete tilbehør med julens klementiner og valnøtter? For litt siden laget jeg steamed buns, og fikk litt rødkål til overs. I tillegg hadde jeg noen klementiner som måtte brukes opp og litt valnøtter liggende. Dette resulterte i en enkel rødkålsalat med klementin og valnøtter. En enkel og lett salat, som passer godt til den litt tyngre maten nå i julen. Den hadde nok passet fint til blant annet ribbe kan jeg tenke meg, sammen med honningstekte epler og svisker.

Vil du gjøre litt ekstra ut av salaten kan du skjære små fileter av klementine. Dette gjør du ved å skrelle den på vanlig måte, men istedenfor å rive den løs i biter så skjærer hver både i fileter uten å ta med sideveggene i hver båt. Litt omstendelig, og det er ikke noe i veien for å dele opp i vanlige båter eller skiver om du ønsker.

Rødkålsalat med klementin og valnøtter

4.7 fra 3 vurderinger
Type rett: TilbehørNivå: Enkel
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 50 gram valnøtter

  • 1/2 stk rødkål

  • 5 stk klementiner

  • 1/2 stk granateple

  • Fersk bladpersille

  • Dressing
  • 2 ss rødvinseddik

  • 3 ss olivenolje

  • 1/2 dl appelsinjuice

  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Rist valnøttene kjapt i en tørr stekepanne. De skal ikke bli brente, men få litt farge på noen av sidene.
  • Strimle rødkålen i tynne tynne strimler. Bruk gjerne en mandolin om du synes det er enklere. Ha rødkålen i en skål.
  • Skrell klementinene. Skjær så ut små fileter, eller del de opp i båter som igjen deles i to eller tre. Bland sammen med strimlet rødkål.
  • Rens granateplet slik at du kun sitter igjen med kjernene. Jeg foretrekker å snitte rundt “ekvator” for så å dra hver halvdel fra hverandre, og deretter plukke granateplekjerner for hånd. Ha også granateplekjerner og finhakket persille med resten.
  • Bland sammen rødvinseddik, olivenolje, appelsinjuice, salt og pepper. Vend dressingen inn i salaten, og sett salaten kjølig til resten av maten er klar.
  • Vend inn grovhakkede og ristede valnøtter rett før servering. Håper rødkålsalaten med klementiner og valnøtter faller i smak.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*