Rogan Josh

Lages på: Mer enn 2 timer Nivå: Middels
Rogan josh

Jeg er svak for indisk mat, og i helgen forsøkte jeg meg på klassikeren rogan josh – en indisk lammecurry. Dette var virkelig en middagsrett full av mye deilig smak, og en spennende måte å tilberede lam på. Jeg kommer definitivt til å lage denne lammecurryen flere ganger.

Når det gjeler valg av lammekjøtt vil jeg anbefale å bruke et kjøttstykke med litt fett på. Høyrygg, grytekjøtt eller lammestek egner seg godt. Det er ikke noe poeng å kjøpe dyre å magre kjøttstykker, da de bare vil bli tørre i en rett som dette. Og den lange koketiden gjør de seigest kjøttstykkene møre som bare rakkern. Selv endte jeg opp med å kjøpe bokskiver som jeg beinet ut, i mangel på andre alternativer.

Om du tar en titt på ingredienslisten vil du ser at rogan josh inneholder en lang liste med ulike krydre. Heldigvis er det ikke så mange av dem som ikke er lette å få tak i, kanskje med unntak av kardemommekapslene. Her har jeg også lagt inn et lite tips nederst i oppskriften, om det er for vanskelig å få tak i.

Har du tid til å lage hjemmelagede nanbrød eller chapati(roti) er det absolutt å anbefale, selv serverte jeg gryten med kokt ris og et dryss av frisk mynte.

Rogan Josh

5.0 fra 1 vurdering
Type rett: MiddagKjøkken: IndiskNivå: Middels
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Koketid

2

timer 
Total

2

timer 

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 600 gram lammekjøtt uten bein (grytekjøtt mm)

  • 1 stk gul løk

  • 3 fedd hvitløk

  • 3 cm ingefær

  • 3 ss nøytral olje

  • 1 stk kanelstang

  • 4 stk nellikspikre

  • 4 stk kardemommekapsler* (se tips)

  • 4 ss tomatpuré

  • 3,5 dl utblandet kyllingbuljong

  • 1 ts salt

  • 5 ss yoghurt naturelle

  • 1/2 ts garam masala

  • Kryddermiks
  • 2 ss paprikapulver

  • 3/4 ts chilipulver

  • 1 ss malt koriander

  • 4 ts malt spisskummen

  • 2 ts malt gurkemeie

  • 1/4 ts malt muskatnøtt

  • 1 ts garam masala

  • 1/2 ts fenikkelfrø

  • Til servering/garnityr
  • Basmatiris

  • Frisk koriander eller mynte

Fremgangsmåte

  • Skjær opp lammekjøttet i biter på cirka 2×3 cm.
  • Skrell og finhakk løken og hvitløksfeddene. Skrell ingefæren og riv den fint på et råkostjern.
  • Finn frem en gryte og ha i en solid klunk med olje. Ha i kanelstangen, nellikspikrene og kardemommekapslene. Surr i et lite minutt før du tilsetter finhakket løk, og la surre i 5-7 minutter til løken er blank og myk.
  • Bland sammen krydrene til kryddermiksen. Fennikelfrøene støter du i en morter, til dem er finkornet.
  • Når løken er blank og myk tilsetter du ingefæren og hvitløken. Surr videre i 30 sekunder før du så har i kryddermiksen. Surr videre i et lite minutt. Lag en grop i midten av gryten og la tomatpuréen frese noen sekunder mot bunnen i gryten.
  • Tilsett kyllingbuljongen, saltet og det oppskårede lammekjøttet. Kok opp, legg på et lokk og skru ned varmen slik at det så vidt putrer i gryten. La lammekjøttet koke til det er mørt, beregn rundt 1,5 time.
  • Når gryten nærmer seg ferdigkokt sjekker du om kjøttet er mørt. Kok også risen, slik at du har den klar til servering.
  • Ta lokket av gryten og skru opp litt varme. La den koke ytterligere 15-20 minutter til at en del av væsken har fordampet.
  • Rett før servering slår du ned varmen på gryten. Rør inn yoghurt og tilsett litt mer garam masala. Smak til med eventuelt mer salt.
  • Server rogan josh med ris og finhakket mynte. Håper det smaker!

Notater

  • * Får du ikke tak i kardemommekapsler kan du bruke 1/4 ts kardemommekjerner. Alternativt ha 1/4 ts malt kardemomme i kryddermiksen.
  • Glutenfri dersom du bruker en kyllingbuljong uten spor av gluten. Sjekk også at garam masalaen ikke inneholder spor av gluten.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*